Svensk börsman finansierar svenska krigare mot IS

3
165

military-soldierDAGENS VD. Tre män från Sverige reste häromdagen till syriska Kurdistan för att slåss mot terrororganisationen IS. Gruppen finansieras av en svensk trader, som enligt SvD tjänat flera miljoner på Stockholmsbörsen. ”Jag vill inte se de här terroristerna ta över världen”, säger mannen till tidningen.

Aktiehandlaren, som vill vara anonym, beskrivs som ”en av Stockholms mer profilerade trader”.

De tre männen sponsras med 100.000 kronor – pengar som ska gå till militär utrustning på plats. Det handlar om kläder, hjälmar, kikarsikten med mera men inte vapen.

Läs mer i dagens VD


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Är kluven till den typen av initiativ, men kan inte döma ut det för ingen vet vad som är bäst i akuta lägen. Hoppas bara de kommer att rädda liv och överlever.

  2. ”Jag vill inte se de här terroristerna ta över världen”, säger mannen till tidningen.
    De VERKLIGA terroristerna är de som har skapat, finansierat och beväpnat IS, al Qaida, mfl, och det är DE som vill ta över Världen och vill införa en Världsregering, om den iofs inte redan är införd, alltså FN, och denna Månsekt har som ledare, eller snarare frontfigur, en man med det passande namnet Moon.
    Och denne ”trader” har med sitt ”jobb” varit medskapare till de ”små” terroristerna i IS, som han nu vill vara med om att bekämpa!!!???

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här