Svensk börsman finansierar svenska krigare mot IS

3

military-soldierDAGENS VD. Tre män från Sverige reste häromdagen till syriska Kurdistan för att slåss mot terrororganisationen IS. Gruppen finansieras av en svensk trader, som enligt SvD tjänat flera miljoner på Stockholmsbörsen. ”Jag vill inte se de här terroristerna ta över världen”, säger mannen till tidningen.

Aktiehandlaren, som vill vara anonym, beskrivs som ”en av Stockholms mer profilerade trader”.

De tre männen sponsras med 100.000 kronor – pengar som ska gå till militär utrustning på plats. Det handlar om kläder, hjälmar, kikarsikten med mera men inte vapen.

Läs mer i dagens VD

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
ion
ion
Gäst
21 maj 2015 kl 10:11

oj, oj, dom blir tillfångatagna och sen blir det nästa spektakel

xmaverickx
xmaverickx
Gäst
21 maj 2015 kl 00:14

”Jag vill inte se de här terroristerna ta över världen”, säger mannen till tidningen.
De VERKLIGA terroristerna är de som har skapat, finansierat och beväpnat IS, al Qaida, mfl, och det är DE som vill ta över Världen och vill införa en Världsregering, om den iofs inte redan är införd, alltså FN, och denna Månsekt har som ledare, eller snarare frontfigur, en man med det passande namnet Moon.
Och denne “trader” har med sitt “jobb” varit medskapare till de “små” terroristerna i IS, som han nu vill vara med om att bekämpa!!!???

ruben
ruben
Gäst
20 maj 2015 kl 23:46

Är kluven till den typen av initiativ, men kan inte döma ut det för ingen vet vad som är bäst i akuta lägen. Hoppas bara de kommer att rädda liv och överlever.