Svensk börsman finansierar svenska krigare mot IS

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 maj 2015
- Torbjörn Sassersson red.

military-soldierDAGENS VD. Tre män från Sverige reste häromdagen till syriska Kurdistan för att slåss mot terrororganisationen IS. Gruppen finansieras av en svensk trader, som enligt SvD tjänat flera miljoner på Stockholmsbörsen. ”Jag vill inte se de här terroristerna ta över världen”, säger mannen till tidningen.

Aktiehandlaren, som vill vara anonym, beskrivs som ”en av Stockholms mer profilerade trader”.

De tre männen sponsras med 100.000 kronor – pengar som ska gå till militär utrustning på plats. Det handlar om kläder, hjälmar, kikarsikten med mera men inte vapen.

Läs mer i dagens VD


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: IS
Stöd NewsVoice 2024
  • ”Jag vill inte se de här terroristerna ta över världen”, säger mannen till tidningen.
    De VERKLIGA terroristerna är de som har skapat, finansierat och beväpnat IS, al Qaida, mfl, och det är DE som vill ta över Världen och vill införa en Världsregering, om den iofs inte redan är införd, alltså FN, och denna Månsekt har som ledare, eller snarare frontfigur, en man med det passande namnet Moon.
    Och denne “trader” har med sitt “jobb” varit medskapare till de “små” terroristerna i IS, som han nu vill vara med om att bekämpa!!!???

  • Är kluven till den typen av initiativ, men kan inte döma ut det för ingen vet vad som är bäst i akuta lägen. Hoppas bara de kommer att rädda liv och överlever.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *