Dokument avslöjar mutor i Jas Gripen-affären med Sydafrika – Ansvarig fd Saab-VD odlar bin

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 juni 2015
- Torbjörn Sassersson

Expressen avslöjar att Saab, som avfärdade alla anklagelser om mutor i Jas Gripen-affären med Sydafrika, betalade ut en miljard kronor via agenter. Hemligstämplade brittiska förhör visar att ledningen godkände och hade full insyn i de kontroversiella kontrakten. “På VD-nivå var de informerade om agentarrangemangen, de visste”, säger BAE-direktören Allan MacDonald i förhör”, skriver Expressen.

En av nyckelpersonerna Bengt Halse, tidigare VD på Saab avfärdar anklagelserna med att han numera odlar bin.

Det räcker förmodligen som argument för att komma undan lagens långa arm. (NewsVoice anm)

Läs mer i Expressen

Bengt Halse fd VD SAAB biodlare
Bengt Halse fd VD Saab, biodlare | Bildruta från Expressens video / Foto: Robin Aron, Richard Atkinson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq