Fuktkontrollföretag uppmärksammar kopplingen mellan mögel/bakterier och ALS, MS, demens

5

Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB skriver på sin hemsida:

“Neurodegenerativa sjukdomar ökar markant. Somliga föreslår det beroende på att allt fler blir äldre än tidigare och de drabbades kroppssystem inte orkar med. Vidare finns fler förklaringsmodeller varav Cyanobakterier har diskuterats i många år efter utbrott av ALS – Amyotrofisk lateralskleros hos innevånare i ögruppen Guam i västra Stilla havet.”

“Olika undersökningar har utgått från patogener som bakterier, virus, metaller (aluminium se nedan) och vissa gifter, men inte fokuserat på mögel och svamp. I den metadata- och fältforskning vi utfört inom vårt arbetsområde har det upprepat framkommit stark misstanke om att de som utsätts för fuktskaderelaterade mögel och bakterier i hus kan insjukna i neurodegenerativa sjukdomar som ALS, Alzheimer, Parkinsons, Multipel Skleros m.fl.”

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
JR
JR
Gäst
31 juli 2015 kl 12:28

Vad man måste åt är orsaken till möglet som Ljungby Fuktkontroll påpekar. Mögel och sporer uppkommer just i den miljö som företaget bekämpar, och det gäller att hitta rätt metoder och rutiner att undvika att mögel uppkommer. Material är som de är detta ofta på grund av ekonomiska orsaker. Det bästa som byggare och arkitekter kan göra är att se till att det finns ventilation till material så att inte kondens uppkommer eller att fukten kommer åt på annat sätt. I till exempel betong kan man fuktspärra med en kemisk ytbehandling som låter betongen andas, likadant i bjälklag och grunder. När sporbildningen väl kommit igång så måste man ofta sanera för stora kostnader så det gäller att tänka efter före. Det finns ju också samband till Enbys cancerforskning, man kan ju se det som en parallell till när han genom att byta upplösning och metod i mikroskopet upptäckte ett helt nytt spår. Vi har antagligen att göra med samma slags fenomen som börjar med mikrobiell tillväxt, som sedan utvecklas till sporer och mögel. För övrigt har Ljungby Fuktkontroll en jättebra hemsida med utmärkta länkar till aktuellt material.

Bota ALS
Gäst
9 juli 2015 kl 23:32

Det är bra att många försöker hitta orsakerna till bl.a. ALS
JUST NU ÄR VI MÅNGA SOM KÄMPAR MOT ALS SPRID GÄRNA DETTA.

VI BEHÖVER DIN HJÄLP!

VI KÄMPAR MOT ALS.

Vi kämpar mot stela riktlinjer inom vården eftersom vi inte kan få våra neurologer behandla oss med nya lovande läkemedel som ännu inte godkänts av läkemedelsverket.
Många av oss är beredda att testa och friskriva läkaren från allt ansvar. Denna sjukdom kallas Djävulens sjukdom eftersom den succesivt bryter ned våra muskler men oftast behåller vårt intellekt. Sjukdomen slår hårt och drabbar både kvinnor och män.
Även om ALS vanligtvis debuterar runt 50-60 års åldern kan man drabbas drabbas redan som ung.
Så jag ber dig att läsa mitt meddelande en gång till och tänka efter om det är något du vill skriva under.

Tänk dig att du en dag upptäcker att dina fingrar inte lyder dig. Du kan inte ta det där vanliga greppet om tandborsten, pennan, gaffeln. Ja dom där vanliga sakerna som man tar för givet. Kanske känns kroppen lite tröttare, andningen tyngre.
Detta var vad som hände min man år 2013 och inte trodde vi då att han i dag, två år senare skulle vara beroende av permobil vid förflyttning och ventilator för att kunna andas. Han har drabbats av ALS som är en dödlig sjukdom.

Visste du att:
Forskarna uppskattar att drygt 220 personer årligen insjuknar i ALS i Sverige.
Medelåldern vid symtomdebut är ca 58-60 år, men variationen är stor.
Det finns många typer av ALS, med olika orsak och symtom. Gemensamt för alla med ALS är att den enda godkända behandlingen i Sverige i dag är bromsmedicinen Rilutek som i bästa fall fördröjer slutet.

Vi har startat en namninsamling på nätet till regeringen där vi kräver att: ALLA SVENSKA MEDBORGARE MED DIAGNOSEN ALS SKALL FÅ TA BESLUT OM SIN EGEN BEHANDLING.
Vi är över två tusen personer som har skrivit under. Gör det du också och ge dem som drabbas av ALS ett hopp om en framtid.
Gå in på: http://www.skrivunder.com/botaals

Med vänliga hälsningar Monica Salomonsson

Ingemar Ljungqvist
Gäst
1 juli 2015 kl 08:04

Det är en oerhört faktaspäckad analys som Jerker Andersson här gör, med över 40 referenser för sitt arbete. Därför blir det extra intressant när Erik Enby delar med sig av sin föreläsartid i Värnamo den 7 september för att låta mögelexperten Jerker Andersson föra fram sitt budskap.
Mer info om Värnamomötet kommer att finnas på http://www.2000tv.se
Ingemar Ljungqvist, chefredaktör 2000-talets Vetenskap

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
28 juni 2015 kl 22:53

Hur var det med Erik Enbys forskning, som förorsakade att han blev av med sin läkar-legitimation? – Kanske något att fundera på!

Höijman
Höijman
Gäst
27 juni 2015 kl 17:55

Efter mer än tjugo års forskning och inriktning mot amyloid plack som orsakande Alzheimer har man inte fått fram att det är så. Snarare har det visats att även om man får bort proteinet så vänds ej sjukdomsförloppet. Istället har man nu börjat titta på något som kallas tau och menar att det har potential att utgöra skadorna som sker i hjärnan. Vore det inte bättre att börja beakta mögel och svamp som fullt möjliga sjukdomsalstrare, särskilt nu när det finns forskning som visar hur mögelgifter kan ge aktuella skador i t.ex. neuroner och det centrala nervsystemet. Senaste forskningen lägger fram bevisen för att potentiellt giftavgivande mögel och svamp finns i markant större mängd hos neurologiskt skadade patienter än hos kontrollgrupp. Mögel och candida med flera svampar är rejält underskattat i förhållande till allergier och diverse olika sjukdomar. Det finns mäktiga och rika personer som har mycket att förlora på framlyftandet av den kunskapen.