Hundar räddar krigsveteraner från självmord och psykisk ohälsa

2
329

Självmordsfrekvens bland amerikanska krigsveteraner som nyligen varit i krig är hög enligt ny undersökning. Särskilt drabbade är kvinnor och unga ogifta vita män. Den höga självmordsfrekvensen och försämrade psykiska hälsan bland amerikansk militär har redovisats och debatterats upprepat de senaste åren i USA.

Organisationen ”Pets for Vets” arbetar med att hjälpa krigsveteraner med svåra psykiska problem med hjälp av en hund. En av dem som blivit hjälpta är Blade Anthony som arbetade inom sjukvården i flottan. Han arbetade med att försöka rädda livet på de som skadats i Irakkriget.

När han kom hem från Irak mådde han mycket psykiskt dåligt, hade mardrömmar och var på gränsen att begå självmord. Blade berättar i denna video om hur hunden han fick genom organisationen Pets for Vets hjälpte honom att inte sluta som ytterligare ett självmordsfall bland krigsveteraner

Eric Scott fick också hjälp mot ångesten av hunden Gumbo. Från USA Today.

Text: K. Reporter


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
12 juni 2015 kl 10:23

egentligen är detta ett sundhetstecken!! Man har blivit medveten om att man gjort något oetiskt. Kallas ånger i folkmun. Detta kan man använda och omvandla till visdom.

Sedan kommer hur hanterar man detta ? Den emotionella laddningen måste laddas ur mot något. Den måste transporteras från sinnet till något, eftersom energin är oförstörbar i detta universum. Energin måste flyttas bort annars blir det enbart kretsar vilka snurrar evigt i huvudet. Samtal fungerar om terapeuten kan hålla truten, EFT funkar, yawnguy funkar, Aspectics funkar, avsnittet “basic basic” i TROM funkar, sedan finns flera som även de ratas av skolpsykologin eftersom de inte genererar pengar till etablissemanget.
När laddningen går kan den genera en våldsam reaktion och kommer som snyting ur mörkret. Inget för tunnisar, som bör ta terapeutvägen. T.o.m. att ta och släppa en bordskiva/ett vapen på exakt samma ställe ett antal timmar fungerar. En analogi är att tömma en vattentank; öppna kran och lägesenergin rinner ut. En quickfix finns ännu inte så enträget arbete är lösningen.

LarsJohanJerker
LarsJohanJerker
Gäst
13 juni 2015 kl 11:29

“Om vi säjer att vi inte har felat bedrar vi oss själva, och sanningen finns inte i oss. Om vi bekänner våra fel är Gud trofast och rättfärdig så att Han förlåter oss våra fel och renar oss från all orättfärdighet.” Bibeln, Johannes första brev 1: 5, 7-10.
Vi blir inte fria från skulden genom “EFT”, samtal med terapeut eller enträget arbete, utan med en gång genom att Gud förlåter oss. Då överförs vår skuld – den negativa energin – till Jesus, som ensam kan och vill förlåta oss. Allt annat är ett spel för galleriet.