Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Hundar räddar krigsveteraner från självmord och psykisk ohälsa

publicerad 12 juni 2015
- K. Reporter

Självmordsfrekvens bland amerikanska krigsveteraner som nyligen varit i krig är hög enligt ny undersökning. Särskilt drabbade är kvinnor och unga ogifta vita män. Den höga självmordsfrekvensen och försämrade psykiska hälsan bland amerikansk militär har redovisats och debatterats upprepat de senaste åren i USA.

Organisationen ”Pets for Vets” arbetar med att hjälpa krigsveteraner med svåra psykiska problem med hjälp av en hund. En av dem som blivit hjälpta är Blade Anthony som arbetade inom sjukvården i flottan. Han arbetade med att försöka rädda livet på de som skadats i Irakkriget.

När han kom hem från Irak mådde han mycket psykiskt dåligt, hade mardrömmar och var på gränsen att begå självmord. Blade berättar i denna video om hur hunden han fick genom organisationen Pets for Vets hjälpte honom att inte sluta som ytterligare ett självmordsfall bland krigsveteraner

Eric Scott fick också hjälp mot ångesten av hunden Gumbo. Från USA Today.

Text: K. Reporter


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq