Jonas Sandstedt (LmV) sprider felaktiga rykten om försäljningsförbud av kolloidalt silver

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 juni 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Ionosil kolloidalt silver

Foto från: Ion Silver AB,  kolloidalt silver, Anders Sultan
Att påstå att kolloidalt silver har läkemedelseffekt ledde till ett direkt försäljningsförbud från Läkemedelsverket, skriver Jonas Sandstedt i artikeln “Förbjudet att sälja kolloidalt silver” i Läkemedelsvärlden idag.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Ion Silver AB

Företaget Ion Silver AB tvingas att sluta sälja sin produkt Ionosil Kolloidalt Silver efter att Läkemedelsverket beslutat om ett förbud, men Ion Silver AB kan dock överklaga. Det nämner inte Sandstedt i sin text.

Orsaken är Läkemedelsverket anser att bolaget påstått att produkten och kolloidalt silver har effekt mot sjukdomar som cancer, malaria, reumatism, bältros, kol, twar, borrelia, multipel skleros, ebola, psoriasis, kräksjuka och reumatisk värk med mera, skriver LäkemedelsVärlden som därmed far med osanningar.

Vad NewsVoice erfar har företaget Ion Silver AB aldrig påstått detta i sin marknadsföring. Det Jonas Sandstedt avsiktligt eller inte utelämnar är att dessa hälsopåståenden enbart framförts av användare av kolloidalt silver i Facebookgruppen Kolloidalt Silver 2.0, där företagets ägare Anders Sultan uttalar sig som privatperson och som användare. Yttrandefrihet gäller alla, även Sultan.

Jonas Sandstedt påstår vidare att: “sådana påståenden klassas preparatet som ett läkemedel och måste i så fall genomgå en utredning om effekt och säkerhet, vilket saknas.” Det stämmer inte heller eftersom Anders Sultan redovisat vetenskaplig forskning som visar att kolloidalt silver är verksamt vid flera sjukdomstillstånd.

Jonas Sandstedt försöker även med sin rubriksättning: “Förbjudet att sälja kolloidalt silver” ge sken av att all försäljning av kolloidalt silver nu förbjuds i Sverige, men det förbudet gäller enbart bolaget Ion Silver AB. Det gäller inte all försäljning av kolloidalt silver som kan säljas fritt som en vattenreningsprodukt, vilket Ion Silver AB gjort hela tiden.

Företaget ska nu överklaga beslutet.

Text: Torbjörn Sassersson

Canal 2nd Opinon ringde upp Läkemedelsverkets utredare Martin Burman för att ta reda på vad deras beslut egentligen gällde.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Obildad stackare är jag långt ifrån, nota bene Fredrik Alvelöv! Att du tar dig friheten att benämna ossi denna grupp så, pekar med all tydlighet vem som uppfyller kriterierna för benämnandet.

 • Experter får säga vad dom vill, men har en person blivit fri från en sjukdom som inte med bigpharmas medel kunnat botas, då är det ju den botades erfarenhet (den kan ingen lag eller experter bortförklara). Men läkemedelsverket höjer skylten (icke vetenskapligt bevisat)!

 • PS. Lakemedelsverket och Big Pharma Maffia = ingen skillnad…same scum all around the world… they all work for the Elite… for the illuminati!!!

 • Finns det några studier på KS som är gjorda in vivo? Jag tror aldrig jag sett några sådana. KS kan säkert vara effektivt mot massor av saker in vitro, men det innebär inte att det sedan fungerar när det tas oralt. Etanol är ju till exempel ett väldigt effektivt antibakteriellt ämne in vitro, men knappast så när det tas oralt.

 • “Fredrik Alvelöv”
  Största orsaken till att läkemedelsindustrin inte är intresserad ( förutom att stoppa en konkurrent) är att det går inte att patentera tillverkningen av KS p ga att vem som helst kan tillverka KS hemma i köket med enkla medel och helt ofarligt. Hade Big Pharma kunnat ta patent på KS så hade de gjort det för länge sedan.

  Googla på NASA och kolloidalt silver så kan du läsa om hur det används på rymdstationerna

 • Det är en ganska vitt spridd villfarelse att yttrandefrihet gäller i alla lägen. Så är det inte. Den gäller bara när det finns en ansvarig utgivare för materialet som publiceras. För facebook-sidor finns ingen sådan, så att åberopa yttrandefrihet i denna artikel är irrelevant.

 • Sorgligt o tragiskt människor inte ska få möjlighet att välja andra vägar att bli friska på än genom läkemedelsverkets dokumenterat skadliga preparat. Tillhör själv dem som fått min hälsa rejält förstörd med smärtstillande “mediciner” som har en lång rad hemska bieffekter. De förstörde mitt immunförsvar så att jag var tvungen att äta alltför många antibiotikakurer varje år. Sedan jag slutade med dessa preparat o byggde upp min hälsa på naturlig väg, bl a med hjälp av silver, så slipper jag numera äta antibiotika o mår så mkt bättre. Placebo kommer några bättre vetande att ropa. Men även mina hundar har jag använt silver på vid hemska infektioner o de har läkt på nolltid. Så snabbt att veterinärerna undrat vad jag gett dem. Kan också vara bra att känna till att silver användes att bota sjukdomar innan antibiotikan kom. Och att silver fortfarande används på svåra brännskador.

 • Altså, jag tycker att det verkar som om läkemedelslobbyn försöker kämpa mot naturlagar och hälsosamt vatten. Jag tror att jag skall börja att kämpa mot det dåliga vädret, och förbjuda väderlekstjänsten på SVT att sprida ut förutsägelser ang dåligt väder.
  Absurditeterna går vidare.

 • De här som gapar mot silver, får de betalt eller är de bara nyttiga idioter i läkemedelsindustrins tjänst?

 • Svensk ‘journalistik’ kan nog inte bli sämre. Man häpnar över den brist på bildning och okunnighet som råder.
  Dessutom – har myndigheter som Läkemedelsverket och Livsmedelsverket överlevt sig själva?? Det är sannerligen hög tid att återinföra ‘personligt ansvar’ – istället för det nuvarande ‘personliga tyckandet’..!!

 • Många har i likhet med Fredrik A svårt för att ta till sig adekvat kunskap, vilket hans två “bidrag” härovan vittnar om. Här ser vi också hur noll kunskap ofta leder till aggressivitet och förbudskrav – tyvärr.

 • @Fredrik Alvelöv Att du kollektivt benämner en stor grupp människor du inte vet någonting om som ‘obildade stackare’ gör att din fejkade sympati med gruppen lätt kan genomskådas som översitteri.

 • Fredrik
  ..och för den delen: Läkemedelsindustrin kan aldrig i längden göra miljardvinster på något som gör människor friska. Hur skulle det gå till, med tanke på att ett läkemedelsbolag är som vilket aktiebolag som helst: Dvs det måste gå med vinst, växa och tillfredsställa sina aktieägare? Detta behov måste alltid förutsätta att behovet hos köparen aldrig blir tillfredsställt. Eller hur?

 • @Fredrik Alvelöv räcker det inte med förbud och pekpinnar? Eller ska man betrakta befolkningen som mindre vetande hjon som ska rätta sej efter vederbörande myndighetsbeslut, tydligen grundade på kommentarer på fjasbok. Varför inte låta folk själva få avgöra om de vill köpa kolloidalt silver med alla de användningsområden som eventuellt finns.

 • Och om det vore så bra, varför säljer inte Apoteket det? Varför gör inte läkemedelsindustrin miljarder i vinst på “miraklet”? Ni är bara pinsamma!

 • Jag jublar i alla fall åt beslutet. Ett steg mot ett förbud åtminstone. Lurendrejeri ska straffas! Att i ena stunden säga att det bara är för vattenrening (silver förstör miljön ändå) för att sedan ha en sluten grupp med massor av tips och användningsområden för obildade stackare är så sjukt cyniskt.

 • Citerar från etiketten på flaskan jag har framför mej: ”Desinfektionsmedel för dricksvatten.” Om nu någon på nätet påstår att man hittat andra användningsområden får väl stå för dem. Människans uppfinningsrikedom tar sej ibland olika vägar. Baseballträn används ju till exempel inte bara vid bollspel. Vad är det för anställningskriterier på läkemedelsverket? Fullgjort studier på mellanstadiet med kunskaper i sms-teknik?

 • Jag renar mitt dricksvatten med jon silver och har därför inte fått cancer, malaria, reumatism, bältros, kol, twar, borrelia, multipel skleros, ebola, psoriasis, kräksjuka och reumatisk värk med mera och så ska jag fortsätter! Tack Livsmedelsverkets rekommendationer har jag haft metabola störningar, hudutslag, lever och gallbesvär med mera och blev rekommenderad att ta kemiska preparat med dokumenterade hälsoskadliga biverkningar och hamnade på operationsbordet! Så fungerar det! LiMV driver fåren till LäMV, och båda sitter på industrins knä. Tack för det!

 • Kolloidalt silver och bröstcancer; http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2996348/ finns hur mycket som helst för den som är intresserad av fakta istället för lobbying och skrämseltekniker inom media där läkemedelsbolagen står bakom kulisserna och dom använder sig av VoF lobbyverksamheten för att få bort produkter som är effektiva och lätttillgängliga för folket. Allt som fungerar ska det förbud emot så att det bara kan säljas av läkemedelsbolag. Tröttsamt och genomskådligt, det komiska är att man säger att det inte har några effekter alls ändå används det i våran sjukvård samt i många andra länder runtom i världen :/

 • Henrik Norbreck
  Är det något speciellt du vill veta, någon speciell info du vill ha om ks eftersom du sökte till gruppen?

 • Jojo, Facebookgruppen Kolloidalt Silver 2.0 som är så hemlig att jag inte ens fick bli medlem där. Ansökte om medlemskap men blev omedelbart inte bara nekad, utan också “bannad” så att jag inte ens kan se gruppen. Mycket förtroendeingivande 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *