Kinas regim försöker återigen stänga ner Wikipedia

publicerad 15 juni 2015
- av NewsVoice

Wikipedia Kina ChinaDen kinesiska versionen av Wikipedia har återigen blockerats av regimen i Kina, skriver exiltidningen Epoch Times den 10 juni 2015. Kinesiska användare har inte kunnat komma åt Wikipedia sedan 19 maj 2015, enligt GreatFire, en kinesisk organisation för internetfrihet och som rapporterar om internetcensuren i Kina.

Wikimedia Foundation, den icke vinstdrivande organisationen som ligger bakom Wikipedia, sade att man undersöker saken, enligt Forbes. En talesperson för Wikimedia Foundation sade till Forbes att organisationen ”starkt motsätter sig censur” och att man hoppas att ”den kinesiska regeringen omprövar sin position och återinför tillgång till Wikipedia, så att det kinesiska folket återigen kan få tillgång till och delta i att skapa summan av all kunskap.”

När NewsVoice idag testar att besöka kinesiska Wikipedia går det dock att komma in.

Läs mer i Epoch Times

Text: NewsVoice