Ny uppfinning: Toricelli-bromsen räddar liv vid kraftiga inbromsningar

publicerad 12 juni 2015
- Gästskribent

Toricelli vacuumbroms

TRAFIKSÄKERHET. Det amerikanska verkstadsföretaget Autoliv med placering bla i Sverige har tagit fram en vakuumbroms för fordon som reducerar stoppsträckan med 40 procent. Bromsen är utformad som en platta som sitter under bilen. Den fälls ned vid kraftiga inbromsningar.

Toricelli-bromsen är kopplad till bilens autobromssystem. Vi Bilägare skriver att bromsen inte påverkar hur däcken fäster vid underlaget under inbromsningen. Tekniken fungerar lika bra på torr likväl som vid blöt eller isig vägbana.

Text: Dieseltrim i Bromma


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Anders – fråga inte så, det gör ont hos den som lagt förslaget…
    Du vet väl att ALLA vägar numera är plana asfalt eller betongvägar. Ojämnheter finns inte längre. Tjälskador har sedan länge upphört att finnas.

  • Den dag tågsätt begåvades med klotsar mot rälsen istället för hjulen gav en liknande upplevelse av revolution som själva uppfinningen av det senare. Tåg kunde ha kilometerlånga stoppsträckor innan dess. Vad gäller godstågen har utvecklingen kört ifrån transporterna.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *