Anders Romelsjö: CIA ger 1 miljard USD/år till terrorister – DN mörkar om ISIS

1

Washington Post: CIA ger 1 miljard dollar/år till rebeller/terrorister i Syrien & Irak

“Vi har tidigare några gånger med olika fakta och uppgifter även från etablerade och ”respekterade” massmedia framhållit att USA och dess allierade militärt och ekonomiskt stödjer terroristorganisationer som al-Qaida, al-Nusra och IS i Mellanöstern, medan USA i sin vokabulär tar avstånd från dem. USA bedriver till och med ett bombkrig mot IS (svagt och halvhjärtat och med många civila offer – se nedan).

Enligt en artikel i Washington Post 12/6 ska tunga politiker i representanthuset försöka minska CIA:s anslag till de olika syriska ”oppositionsrörelserna” – pengar som i praktiken går till bl.a. al-Qaida-anknutna Nusrafronten och rentav till IS.”

Läs mer

DN mörkar medan Guardian har bra analys av ISIS

“I DN idag [13 juni] upptas hela första sidan av rubriken ”Islamiska staten har gått från att vara en mördarsekt till en global maktfaktor” [rubriken har ändrats] och inne i tidningen beskrivs ISIS på hela 6 sidor av journalisten Erik Ohlsson, men ingenstans i den detaljrika artikeln diskuteras ISIS framväxt i relation till den politik som USA och allierade fört och för. Den som varit avgörande för uppkomsten av ISIS och för dess framväxt.

Därigenom missar artikeln huvudfrågan. Rimligen medvetet, då så mycket fakta påvisar att ISIS är en baby av politiken från USA & Co. Därigenom kan Erik Ohlsson inte heller förklara ISIS uppkomst och framväxt.

Jag har vid flera tillfällen sänt Erik Ohlsson uppgifter om att kriget i Syrien väsentligen är en intervention utifrån sedan tidigare planerad i Pentagon.”

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Redhawk
Redhawk
Gäst
17 juni 2015 kl 22:00

History repeats itself! Så gjorde man( på den tid england) redan i första WW.