Schibsted avfärdar påståendet att koncernen ska sälja Aftonbladet till Bonnier

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 juni 2015
- NewsVoice redaktion

Raoul Grünthal,   2010 - Foto: Ingvar Karmhed, SchibstedNorska mediekoncernen Schibsted funderar på att sälja Aftonbladet. Storkonkurrenten Bonnier, som äger både DN och Expressen räknar på ett bud. Det uppger norska affärstidningen Dagens Næringsliv. Nu avfärdar Raoul Grünthal, koncernchef för Schibsted Sverige, detta som ett ologiskt rykte.

Detta händer bara två månader efter att det blev halvkänt att SvD i praktiken såldes av Schibsted till svenska Mittmedia. Mittmedia och Schibsted samlar nämligen sina morgontidningar på den svenska marknaden i en ny mediekoncern.

Nästan 30 svenska dagstidningar berörs, skrev SvD i maj 2015. ”Schibsted säljer Svenska Dagbladet, det är i princip vad som händer”, kommenterade medieanalytikern Olle Lidbom.

”Att Bonnier skulle köpa Aftonbladet är en absurd tanke. Då är det mer sannolikt att Grönköpings Veckoblad skulle köpa Expressen”, sa Raoul Grünthal i en artikel i SvD den 21 juni 2015.

Text: NewsVoice | Raoul Grünthal, 2010 – Foto: Ingvar Karmhed, Schibsted, press

Läs även: SvD säljs – Mittmedia och Schibsted bildar ny jättekoncern som vill ”äga” svenska digitala medienätet

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq