Schibsted avfärdar påståendet att koncernen ska sälja Aftonbladet till Bonnier

3

Raoul Grünthal,   2010 - Foto: Ingvar Karmhed, SchibstedNorska mediekoncernen Schibsted funderar på att sälja Aftonbladet. Storkonkurrenten Bonnier, som äger både DN och Expressen räknar på ett bud. Det uppger norska affärstidningen Dagens Næringsliv. Nu avfärdar Raoul Grünthal, koncernchef för Schibsted Sverige, detta som ett ologiskt rykte.

Detta händer bara två månader efter att det blev halvkänt att SvD i praktiken såldes av Schibsted till svenska Mittmedia. Mittmedia och Schibsted samlar nämligen sina morgontidningar på den svenska marknaden i en ny mediekoncern.

Nästan 30 svenska dagstidningar berörs, skrev SvD i maj 2015. ”Schibsted säljer Svenska Dagbladet, det är i princip vad som händer”, kommenterade medieanalytikern Olle Lidbom.

”Att Bonnier skulle köpa Aftonbladet är en absurd tanke. Då är det mer sannolikt att Grönköpings Veckoblad skulle köpa Expressen”, sa Raoul Grünthal i en artikel i SvD den 21 juni 2015.

Text: NewsVoice | Raoul Grünthal, 2010 – Foto: Ingvar Karmhed, Schibsted, press

Läs även: SvD säljs – Mittmedia och Schibsted bildar ny jättekoncern som vill ”äga” svenska digitala medienätet

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Zetatronica
Zetatronica
Gäst
22 juni 2015 kl 21:50

Att Aftonbladet överhuvudtaget har läsare av deras skräp är mer intressant. Det säger lite hur illa ställt det är med mänskligheten…

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
22 juni 2015 kl 11:46

Same shit, two bags!

anders
anders
Gäst
22 juni 2015 kl 10:36

“Tro aldrig på någonting förrän det har blivit officiellt förnekat.” Claude Cockburne