Tobias Lindberg: Fluoriderad mjölk – Ett experiment på barn

2

baby-milk-crestockJust nu pågår en svensk forskarstudie där svenska barn har förmåtts att under två års tid dricka fluoriderad mjölk med dagliga doser som är så höga att en del av de medverkande barnen kommer att ta skada och detta har tillåtits trots att studien lika gärna skulle ha kunnat utföras med vuxna försökspersoner.

Text: Tobias Lindberg, Informationskriget | Bild: Crestock.com

Samtidigt är The Borrow Foundation, organisationen som finansierar denna studie och samarbetar med WHO över hela världen för att barn få barn att börja dricka fluoriderad mjölk, ägare av patent i de flesta världsdelar för apparater som används för att fluoridera mjölk.

Viktigt att veta är att studien är långt ifrån avslutad eftersom det har varit problem att få den så stor som det var planerat. Detta innebär att det finns en god möjlighet för alla oss som ogillar att det experimenteras på barn att en gång för alla sätta stopp för detta.

För knappt ett halvår sedan skrev jag en text om den pågående svenska studien där svenska barn på flera orter i Sydsverige får dricka fluoriderad mjölk för att man ska kunna avgöra hur det påverkar karies.

Läs mer på Tobias Lindbergs blogg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
St
St
Gäst
18 juni 2015 kl 17:00

Och höftbensfrakturer. Samt igenkloggning av tallkottkörteln.

Jocke
Jocke
Gäst
12 juni 2015 kl 11:22

Ny studie: Fluor misstänks kunna ge sköldkörtelsjukdom
I Sverige har vi relativt höga halter av ämnet fluor i vårt dricksvatten, något som tidigare har kopplats till skelettcancer och frakturer.

http://kurera.se/ny-studie-fluor-misstanks-kunna-ge-skoldkortelsjukdom/