Tusentals kvinnor i England skadade av HPV-vaccin – Merck kan dra in 100 miljarder kr på 10 år

publicerad 2 juni 2015
- av Torbjörn Sassersson red.
Gardasil - I Love Me reklam - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

DEBATT. I en artikel i The Independent rapporteras om 1000-tal unga kvinnor i England som skadats pga HPV-vaccin. Många har skadats allvarligt, men fallen underrapporteras både av de drabbade och av läkarna. I USA kan det handla om 1, 5 miljoner verkliga fall, säger Barbara Loe Fisher från National Vaccine Information Center (NVIC). I Japan är HPV-vaccin inte längre med på listan för rekommenderade vacciner på grund av skadorna.

Text: NewsVoice

Genom en sk Freedom of Information-förfrågan till Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) framkom att myndigheten dokumenterat nästan 22000 fall under en tioårsperiod av misstänkta skador från olika typer av vacciner. För HPV-vaccin av typen Gardasil har det inkommit 8228 anmälningar av vaccinskador varav en fjärdedel var mycket allvarliga.

The Independent skriver om fallet Emily Ryalls, en 13-årig flicka som fick de första symptomen veckorna efter första Gardasil-sprutan. Hon upplevde yrsel och illamående. Efter den andra och tredje sprutan fick hon smärtor i buken, rörelse- och andningssvårigheter. Tidningen beskriver hur flickans liv blev en mardröm. Innan Gardasil-injektionerna var Emily Ryalls fullt frisk och hon var en högpresterande elev både intellektuellt och inom flera sporter.

Det som gör att de skadliga vaccinerna inte stoppas, som med stor säkerhet skulle kallas kvackalsalveri om det var naturpreparat, beror på en underrapportering av biverkningar. Det blir tydligt i Independent-artikeln. Enligt NVIC anmäls färre än 10% av fallen, men det är mer troligt att det handlar om 1% enligt NVIC. Det skriver InfoWars i en artikel som följer upp den brittiska tidningens rapportering.

“This means that – instead of the more than 15,000 bad health outcomes following Gardasil vaccination that have already been reported in America – actually there could have been between 150,000 and 1.5 million adverse health events following Gardasil shots which have never been counted,” säger Barbara Loe Fisher från NVIC.

En annan orsak till att HPV-vaccinerna inte stoppas beror på att läkarna förlöjligar patienter som hävdar en koppling mellan vaccinerna och skadorna. Emilys mamma Caron Ryalls beskriver hur läkarna bemötte henne med rullande ögon och fientlighet varje gång hon påpekade att HPV-vaccinet kunde vara orsaken till sin dotters situation.

“Every visit to a doctor was met with rolled eyes,” said Mrs Ryalls. “Every mention of the HPV vaccination was met with hostility and ridicule. We were eventually referred to a local paediatrician who told her to push herself to get back to normal…” – “Thousands of teenage girls enduring debilitating illnesses after routine school cancer vaccination”, The Independent

De ansvariga hälsomyndigheterna i de flesta länder slår ifrån sig med samma argumentation, att HPV-vaccinet gör mer nytta än skada. Problemet är att HPV-vaccinet påstås ska skydda mot tex livmoderhalscancer som i normala fall uppstår när tonårsflickorna blivit mellan 30-40 år samt över 70 år gamla. Det betyder att marknaden är på topp för läkemedelsbolagen under de kommande 20-30 åren innan det blir känt om vaccinerna överhuvudtaget fungerar.

Enligt en artikel i affärstidningen Forbes sålde Merck HPV-vaccinet Gardasil för 1,6 miljarder dollar år 2012 dvs för nästan 14 miljarder kronor, enbart på ett år. Även om försäljningssiffrorna kan variera mellan åren är det tydligt att Gardasil är en extremt lönsam affär. Bara på 10 år blir summan över 100 miljarder kronor.

Det betyder att Merck om 20-30 år har byggt ett rejält konto att använda i oändligt långa och uttröttande domstolsfall när stämningarna börjar strömma in förutsatt att de skadade har orken och motivationen att försöka skipa rättvisa. Till dess kommer industri och myndigheterna att spinna på att det inte går att bevisa en koppling mellan vacciner och skador.

Föräldrar bör inte chansa med sina flickors liv och därför avstå från injektioner av riskabla kemiska preparat utan bevisad effekt.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Alltså det finns ett underlag om cirka 500 000 vaccinerade flickor i Sverige/Danmark (300 000 st) och USA (200 000) – i dessa populationer finns inte någon förhöjd risk bland de HPV vaccinerade. De som vaccinerats drabbades av sjukdom i samma frekvens som övriga människor (INTE livmoderhalscancer utan övrig sjukdom). Det innebär: NEJ man blir inte sjuk av vaccineringen men man blir inte skyddad för ALLA sjukdomar för att man vaccinerar sig!!!
  Om man anser att man bör skydda sig mot sjukdomar genom vaccination eller ej – generellt – är ett individuellt val man gör. Vaccinet mot svininfluensa var väldigt snabbt framstressat. Hemskt för de som drabbats av narkoleptiska besvär (av de som drabbats skulle nästan hälften ändå drabbats rent statistiskt, men då man inte kan veta vem får de alla ersättning, vilket väl känns riktigt). MEN den här typen av propaganda är faktiskt väldigt ansvarslös.
  Människan har utrustats med en hjärna och vetenskap har kommit fram när många människor slagit sina kloka små grå ihop. Idag är vacciner generellt väl beprövade och det är kunskap som växt fram under många år för att vi ska kunna bli av med sjukdomar. Om man sen väljer att låta bli att vaccinera sig från influensan torde vara av mindre betydelse, men det finns ett antal sjukdomar som väl är bra att man inte behöver utsättas för. De effekter som sjukdomarna i sig för med sig torde i vara värre!!

 • Det diskutera på allvar att vaccinationer skall bli obligatoriska. Tydligtvis har det på vissa ställen redan blivit obligatoriskt. I vissa av USAs delstater pågår en sådan debatt!

  Hur ser det ut i EU? Finns det inte förespråkare även här?

  Så att den typen av verksamhet skall bli obligatorisk här i Europa?

  Finns inte liknande tendenser även i vårt land?

  Har inte ledande politiker framfört att alla skall tvingas vaccinera sig – även här?

  Vems ärenden går en sådan politiker?

  Vilken kunskap bygger ett sådant ställningstagande på?

  Det talas om underrapportering av komplikationer; att drabbade inte anses vara trovärdiga; att läkare ifrågasätter samband mellan besvär och komplikationer – precis som det har skett sedan länge inom försäkringsläkarkåren!

  Allt eftersom kommer rapporter som påvisar att gruppen försäkringsläkare, anställda hos bl a försäkringsbranschen gör sina bedömningar utan egen undersökning – men ändock blir de trodda i samband med rättegångsprocesser av domare – utan egen kunskap gällande ämnet medicin!

  – Men ledde detta till någon debatt?

  Nuvarande etiska regler för läkarkåren måste radikalt förändras – inte minst när det gäller hur försäkringsläkare sedan länge agerat och fortfarande i dagsläget agerar mot skadade!

  Det borde vars självklart att oavsett om en doktor fungerar som läkare vid någon institution eller som rådgivare åt olika branscher (inte minst försäkringsbranschen) borde det vara helt självklart att samma grundläggande principer gällande läkaretik måste gälla för alla inom yrket – oavsett i vilken verksamhet de tjänar sitt levebröd!

  Nyligen avslöjades av Kaliber att professor Hans Link med all sannolikhet ägnat sig åt jäv i samband med rättegångar mellan trafikoffer och deras försäkringsbolag.

  Blev det någon reaktion på det? Den blev inte märkbar i övriga medier!

  Är det sannolikt att han är den ende specialisten som brutit mot Läkaretikens regelverk?

  När Vetenskapligt Råd hos Socialstyrelsen, samtidigt avlönats av försäkringsbranschen, tillfrågades JO om inte Jäv förelåg – men det ärendet lades ner utan minsta kommentar!

  Skall det få gå till på det sättet?

  Kan Sverige under sådana omständigheter betraktas som ett rättssäkert Rättssamhälle?

  Knappast!

  – Men vilka medier reagerar när detta ändå har skett och återkommande sker?

  – När tas den debatten om läkaretiken i Sveriges Läkarförbund?

 • Läkemedels?industrin, skolmedicinen, media och vårdpolitiker utgör idag ett kompisgäng
  vars samarbete verkligen behöver diskuteras. Detta står klar när jag nyss läst boken “Piller och Profiter” av John Virapen. Denne man kom till Sverige under 1960-talet och arbetade under många år som topprankad säljare av läkemedel för olika företag och avrundade sin karriär i branschen som vd i Eli Lilly & Co i Sverige. Han marknadsförde bl a produkterna Prozac/Fontex, Opren, insulin och andra preparat som skapade enorma inkomster för tillverkarna, vilket till del berodde på lindrigt sagt extrema försäljningsmetoder. Boken beskriver författarens livsbana och anknytning till Sverige men framför allt är den en rysare i sin beskrivning av den totalt samvetslösa marknadsföringen av preparat som inte utprovats på ett vetenskapligt korrekt sätt, men med hjälp av mutade skribenter i medicinska tidskrifter samt “välsmorda” tjänstemän i förvaltningar kunde bli mångåriga vinstmaskiner för tillverkarna. Speciellt intressant kan boken vara för människor som har beröring i någon form med bokstavsdiagnoser, psykofarmaka och insulin. Boken är också en form av varning till läsarna för de metoder som används för att marknadsföra ofta tvivelaktiga och riskabla produkter och rekommenderas varmt som en ögonöppnare för alla som använder eller kommer att använda mediciner av olika slag. John Virapen hade själv nedsatt hälsa under sista delen av sitt liv och avled i våras i Tyskland

 • Först och främst måste vi ju hjälpa de kvinnor/tjejer som nu är drabbade av biverkningarna.
  På en gång, oavsett vad vi tror om biverkningarnas vara eller icke vara.
  Individen ska inte betala för detta.

  Sen kanske det inte är läge för IVANBJÖRN att tala om ett val som bara kan göras innan man vaccinerat sig.
  Jättebra råd till de som INTE vaccinerat sig, men hånfullt mot de drabbade tjejerna.

 • En tankenöt : Jag läste i min lokaltidning, Mora Tidning, att 150 kvinnor dör av livmoderhalscancer varje år i Sverige. Inte fler? tänkte jag. Då förstår jag VERKLIGEN inte all denna hysteriska skrämselpropaganda om att alla kvinnor i fertil ålder borde vaccinera sig!!? När jag läste detta var det strax innan valet 2014, så jag tittade en del på sådant som kunde vara intressant, vad gällde info om partierna. En afton pratade man med dåvarande sjukvårdsminister Göran Hägglund och det han sade då fick mig att jubla ! Han sade att ca 3000 människor per år dör av vårdskador, som felbehandlingar och felmedicinering. Alltså dog dom av att dom kom till vården ! Då kan man ju dra den slutsatsen att dom hade överlevt om dom INTE hade kommit dit.
  Nu kommer nöten: För att göra matematiken enkel så delar vi de 3000 som dog av vården på häften, för att anta att den siffran är hälften män hälften kvinnor. ( nu är det fler kvinnor är män som söker vård, men bara för att förenkla det……)
  Eftersom det är bara kvinnor som får livmoderhalscancer, så var det lite intressant att jämföra siffrorna. Nå, om man delar 3000 på hälften så får man 1500. Antalet som dör av livmoderhalscancer är 150. Alltså är det 10 ggr farligare att komma in i vården, än vad det är att INTE vaccinera sig !!! Då kan man ju undra: När kommer vaccinet mot vårdskador ???

 • Vi har att ta ansvar för vår egen hälsa eftersom varken myndigheter, så kallade läkare, eller andra “experter” går att lita på. Det borde man givetvis kunna göra, men etiska och moraliska normer gäller inte längre: Det har blivit skarpt läge och man får hålla sig uppdaterad om man vill vara frisk. Men att därför gå ut och påstå att dessa tragedier inte är Big Pharmas fel är helt galet. Vi varken kan eller vill ursäkta deras mordiska agenda. Simple as that.

 • Detta är inte Mercks fel! Vaccinering är FRIVILLIG! Varför låter man sig vaccineras? För att man har inte förstått att LIVET varken börjar eller slutar? LIVET ÄR!

  Man låter sig skrämmas! Vad är man rädd för? För att lämna denna kropp som man har just nu? Vad är det man vill skyddas hela tiden mot?

  Det är vår rädsla som utnyttjas i alla olika sammanhang som en affärsidé. Vacciner är bara en del i detta. Solskyddskrämer som är orsak till hudcancer nästa.

  Naturen har blivit i var och ens medvetande fientlig och man måste skydda sig till varje pris.

  Vi har oss själva att skylla för att vi går på detta och jag är ingen undantag. För säkerhetsskull har jag låtit mig vaccineras mot svininfluensa på sin tid. Idag vet jag bättre.

  Ändra din syn på livet, på världen, på tillvaron och då kommer inte t.ex. Merck att få en enda krona i intäkter för att rädslan kommer inte att styra våra liv. Enkelt 🙂 Eller?

 • Men det är ju klart att om 10 miljarder om året i 10 år står på spel, så betyder det mer…. Man kan ju då inte bekymra sig om enskilda fall av några tusental? Det obetydliga spillet får vi acceptera

 • Det är sorgligt varje gång man blir påmind. Ingen reaktion från ansvariga. Finns det någon som ansvarar för att vaccinet sprids?

 • Det är märkligt hur både media och parlament utan skrupler kan stötta dessa
  galenskaper.
  Vi sitter fast i ett systemfel som verkar bli allt mer avgrundsmässigt och vi ökar hela
  tiden farten mot denna genom att inkludera allt fler områden i denna resa.
  Var finns räddningen. Skall vi jobba för att nationen läggs ner helt enkelt och låta
  varje län eller område där folket så finner lämpligt att hitta samarbetspartners.
  Gillar faktiskt en del av Gaddafis tankar på “Grön demokrati”. Den demokrati som
  våra parlamentariker kallade hemmasnickrad muslimsk variant utan att kommentera innehållet.
  Rekommenderar faktiskt en läsning av
  http://openanthropology.org/libya/gaddafi-green-book.pdf

  Gaddafi var helt klart farlig för västs fiktiva demokrati och ekonomier.
  Var och en får bedömma själv men läs gärna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *