USA kommer att bomba Iran och försöka fullfölja sin plan att dominera världen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 juni 2015
- NewsVoice redaktion

Utrikespolicyexperten William Blum varnar för att USA kommer att försöka fullfölja sin ambition att nå “world domination” vilket finns beskrivet i dokument som tex “Joint Vision 2020” och “Owning the Weather in 2025”.

Anledningen till att USA är ute efter Ryssland beror på att Ryssland har två egenskaper som USA inte kan tolerera. Dels har landet mycket hög militär kapacitet och dels beundrar inte Ryssland USA, säger Blum i denna RT-intervju från april 2015.

“It [Russia] is not a great admirer of the empire.” … “You don’t admire us and you have military force. That’s all it takes to be a major enemy of Washington”.

Washington har bombat fler än 30 länder, varför skulle de sluta nu, säger William Blum som svar på frågan om Irans försvarsförmåga. Blum menar även att det inte råder någon tvekan om att USA skapade ISIS (Islamic State in Syria) och IS (Islamic State).

William Blum (1933-) är en amerikansk författare, journalist och historiker, före detta anställd vid USA:s utrikesdepartement.

RT.com US will eventually bomb Iran

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq