Viktig TTIP-omröstning i EU-parlamentet på onsdag

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 juni 2015
- NewsVoice redaktion

Skiftet

I [förra] helgen åkte vi på ett bakslag när Socialdemokraternas kongress ställde sig bakom “fulhandelsavtalet” mellan USA och EU som kallas TTIP. De ställde sig också bakom direktörsdomstolar där storbolag kan stämma oss för demokratiskt fattade beslut.

Socialdemokraterna säger att de inte tänker tillåta att demokratin inskränks,  standarder sänks och att problemen med direktörsdomstolarna kommer lösas. Fina ord. Frågan är hur mycket det betyder?

Redan innan TTIP gått igenom har förhandlingarna använts för att stoppa nya lagar om gifter. Experter menar också att förslaget om bättre direktörsdomstolar inte löser problemet med att de inskränker demokratin.

TTIP gick igenom trots att 33 000 skiftare skrev under namninsamlingen och över 2 000 mailade kongressombud. Men vi ger inte upp för ett gupp i vägen istället vill vi öka trycket.

På onsdag är det en viktig TTIP-omröstning i EU-parlamentet. Avtalet hålls fortfarande till stora delar hemligt, men alla våra EU-parlamentariker får en chans, kanske deras enda, att rekommendera saker som kan förändra TTIP – eller skrota det helt.

Denna omröstning innebär en stor chans för oss att visa de hemlighetsmakande förhandlarna vad vi verkligen tycker: ju fler EU-parlamentariker vi får till vår sida ju större inverkan kan vi tillsammans göra på TTIP.

EU-parlamentarikerna har säkert haft stoföretagslobbyister viskandes i deras öron om hur bra detta fulhandelsavtal är. Så vi måste se till att vårt budskap är omöjligt att ignorera och visa att deras väljare har ögonen på dem.

EU-parlamentariker är inte vana att höra från sia väljare. Kan du maila dem nu genom att klicka på knappen? Ju fler som skickar ett e-mail desto mer pressade blir de att rösta rätt: klicka här

Text: Robin Zachari (sammanställd från två mail från Skiftet.org)


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: TTIP
Stöd NewsVoice 2024
 • Tack castoropollux! =)
  Ja, ibland krävs en annan retorik för att riva ner illusionernas slöjor.

  Jag har lyssnat till den röst som säger oss att vi har rätt att slåss för vår frihet och vår värdighet som människor på vår planet =)

  Tillsammans kan vi påverka mer än vi tror.
  Allt börjar i våra hjärtan.
  Empati är ledordet som öppnar upp för klarseendets kraft och styrka!

  Kramar i mängder till alla mina medmänniskor!
  Eva

 • Det är beklagligt att se hur de värsta verklighetsflyktingarna låter sig dras med i malströmmen EU skapat i folkhavet. Hotade, utsatta för pirater, bestickning, kriminella, smugglare och löner höga som hus, ser snart sagt varenda politiska beslut ut som att sluta i en titanisk katastrof. Se blodet frysa till is när Eu skär strupen av demokrati efter demokrati och murar in folken i allt mindre rättigheter. Känn bankandet fortplanta sig genom fundamenten, dunka arbetsmarknaden mör och lättsmält, låta arbetskraften gå på planka. Ränta, inflation eller arbetslöshet är bara ett fritt val.

  Krisen och riset som konkurrensens bästa slagträ och politikens medicin med förödande biverkningar sluka lokal produktion. I den mörka feodalen växa nya grevar och baroner upp..

  Metallisk klang och puls för ett större militärindustriellt komplex, näringslivad slutgiltig lösning. Medan penninghögen räcker till månen.

  Om skolans examen förr var slutet på barndomen och början på livet är det numera tvärtom. Nu börjar agan i samma stund man söker försörjning. Med vit märgskärande krita skriver näringslivet på svarta tavlan. Pekpinnen darrar med manchetten. Nu är det allestädes böjda det enda raka. “Every man for himself”. Med arbetsmarknaden som ett isberg är trygghetens fasta mark praktisk avlägsen. För den som tar sig till en ö har giljotinen redan choppat huvudet av arbetsrätten, trygghetsavtalen och sist i kön väntar demokratin själv.

  Se salmonellan kräva sin rätt till existens och resistent miljö för bakteriekrigets överlevnad. TTIP som Salomonisk rätt över allt, med en knyck på näsan, sättande allt annat på det hala och i sk*t*n. Tautologin skrida skändligen fram. Landet av utspädd vitaminerad mjölk och konstgjord honung lämna oss mycket att önska.. Sittringens brödraskap, bakeliten – Bilderberg, som i brist på vår tro tog alla sorters avfallsberg till oss. Från det tänkbara till det otänkbara medan de livmoderligt suga ut mänskligheten.

  Odla brysselkål går som en dans..

 • TTIP?! Cecilia ler =) kan vi?
  Demokrati eller stängda dörrar?
  Investera i skiljedomars tvister i en makthierarki?
  Eller följa rättssäkerhetens demokrati?
  Men vem har rättssäkerhet i slavens perspektiv?
  EU-Arenans klubba slår
  röstning pågår?
  Maktens män bär sin min av förakt
  över alla dessa barn som investeras som slakt
  för en ökning i pengabingens valv
  ur krig som är som av jordskalv?
  Allt för den nya tidens ordning
  där maktens pompösa svin
  likt tuppar sprätter med högfärdig min
  Vem kammar hem mest?
  Illuminati- är det en ideologi?
  Fyller vi framtidens samhällen med fängelser
  på grund av giriga herrars bristande empati?

  Men ur askan efter den nya världens ordning
  reser sig kvinnorna med sin styrka av skönhet
  ur födelsen av kärleken
  Bärande barnen och jordens grönskan
  Kvinnornas önskan!
  Livet vinner över ondskan!

 • det verkar som bara Redhawk har fattat vad TTIP står för. Det faktum att “På onsdag är det en viktig TTIP-omröstning i EU-parlamentet. Avtalet hålls fortfarande till stora delar hemligt, ” detta påvisar att avtalet är hemligt betyder – vi som berörs skall inte få veta förrän det är för sent att ändra på det. Annars hade vi protesterat i högan sky. Om det vore ofarligt för oss, skulle det inte behöva vara hemligt. Global diktatur är på gång.
  Wallenberg bör avvisas ur Sverige. Tillsammans med Löfvén och Tove Lifvendahl (SvD) och Göran Persson. De går alla Bilderberggruppens ärenden.

 • Vi hoppas att de är mer vaken i Europa det var ju en häftig protest i Garmisch angående G7 möte. det är klart att svenska regeringen är i ledband av Eliten annars skulle det inte vara sp mycket mindkontroll.

 • men, har ni inte vaknat än? Löfvén sitter ju med i Bilderberggruppen som styr våra politiker, liksom Löfvén som idag bara tar order av just Wallenberg.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *