Viktig TTIP-omröstning i EU-parlamentet på onsdag

8

Skiftet

I [förra] helgen åkte vi på ett bakslag när Socialdemokraternas kongress ställde sig bakom “fulhandelsavtalet” mellan USA och EU som kallas TTIP. De ställde sig också bakom direktörsdomstolar där storbolag kan stämma oss för demokratiskt fattade beslut.

Socialdemokraterna säger att de inte tänker tillåta att demokratin inskränks,  standarder sänks och att problemen med direktörsdomstolarna kommer lösas. Fina ord. Frågan är hur mycket det betyder?

Redan innan TTIP gått igenom har förhandlingarna använts för att stoppa nya lagar om gifter. Experter menar också att förslaget om bättre direktörsdomstolar inte löser problemet med att de inskränker demokratin.

TTIP gick igenom trots att 33 000 skiftare skrev under namninsamlingen och över 2 000 mailade kongressombud. Men vi ger inte upp för ett gupp i vägen istället vill vi öka trycket.

På onsdag är det en viktig TTIP-omröstning i EU-parlamentet. Avtalet hålls fortfarande till stora delar hemligt, men alla våra EU-parlamentariker får en chans, kanske deras enda, att rekommendera saker som kan förändra TTIP – eller skrota det helt.

Denna omröstning innebär en stor chans för oss att visa de hemlighetsmakande förhandlarna vad vi verkligen tycker: ju fler EU-parlamentariker vi får till vår sida ju större inverkan kan vi tillsammans göra på TTIP.

EU-parlamentarikerna har säkert haft stoföretagslobbyister viskandes i deras öron om hur bra detta fulhandelsavtal är. Så vi måste se till att vårt budskap är omöjligt att ignorera och visa att deras väljare har ögonen på dem.

EU-parlamentariker är inte vana att höra från sia väljare. Kan du maila dem nu genom att klicka på knappen? Ju fler som skickar ett e-mail desto mer pressade blir de att rösta rätt: klicka här

Text: Robin Zachari (sammanställd från två mail från Skiftet.org)

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
14 juni 2015 kl 19:35

JR | crea diem (@esamawuta) bloggen skrev i dag en underbar och kort nulägesbeskrivning, rekommenderas varmt: “Fjärde riket“.

Eva
Eva
Gäst
14 juni 2015 kl 17:40

Tack castoropollux! =)
Ja, ibland krävs en annan retorik för att riva ner illusionernas slöjor.

Jag har lyssnat till den röst som säger oss att vi har rätt att slåss för vår frihet och vår värdighet som människor på vår planet =)

Tillsammans kan vi påverka mer än vi tror.
Allt börjar i våra hjärtan.
Empati är ledordet som öppnar upp för klarseendets kraft och styrka!

Kramar i mängder till alla mina medmänniskor!
Eva

castoropollux
Gäst
14 juni 2015 kl 12:46

Det är beklagligt att se hur de värsta verklighetsflyktingarna låter sig dras med i malströmmen EU skapat i folkhavet. Hotade, utsatta för pirater, bestickning, kriminella, smugglare och löner höga som hus, ser snart sagt varenda politiska beslut ut som att sluta i en titanisk katastrof. Se blodet frysa till is när Eu skär strupen av demokrati efter demokrati och murar in folken i allt mindre rättigheter. Känn bankandet fortplanta sig genom fundamenten, dunka arbetsmarknaden mör och lättsmält, låta arbetskraften gå på planka. Ränta, inflation eller arbetslöshet är bara ett fritt val.

Krisen och riset som konkurrensens bästa slagträ och politikens medicin med förödande biverkningar sluka lokal produktion. I den mörka feodalen växa nya grevar och baroner upp..

Metallisk klang och puls för ett större militärindustriellt komplex, näringslivad slutgiltig lösning. Medan penninghögen räcker till månen.

Om skolans examen förr var slutet på barndomen och början på livet är det numera tvärtom. Nu börjar agan i samma stund man söker försörjning. Med vit märgskärande krita skriver näringslivet på svarta tavlan. Pekpinnen darrar med manchetten. Nu är det allestädes böjda det enda raka. “Every man for himself”. Med arbetsmarknaden som ett isberg är trygghetens fasta mark praktisk avlägsen. För den som tar sig till en ö har giljotinen redan choppat huvudet av arbetsrätten, trygghetsavtalen och sist i kön väntar demokratin själv.

Se salmonellan kräva sin rätt till existens och resistent miljö för bakteriekrigets överlevnad. TTIP som Salomonisk rätt över allt, med en knyck på näsan, sättande allt annat på det hala och i sk*t*n. Tautologin skrida skändligen fram. Landet av utspädd vitaminerad mjölk och konstgjord honung lämna oss mycket att önska.. Sittringens brödraskap, bakeliten – Bilderberg, som i brist på vår tro tog alla sorters avfallsberg till oss. Från det tänkbara till det otänkbara medan de livmoderligt suga ut mänskligheten.

Odla brysselkål går som en dans..

castoropollux
Gäst
14 juni 2015 kl 11:46

@Eva. Ditt inlägg här var extra spännande att läsa. Fram för formuleringskonsten. Utvidga, fördjupa språket och ge svenskan en chans. 🙂

Eva
Eva
Gäst
12 juni 2015 kl 14:01

TTIP?! Cecilia ler =) kan vi?
Demokrati eller stängda dörrar?
Investera i skiljedomars tvister i en makthierarki?
Eller följa rättssäkerhetens demokrati?
Men vem har rättssäkerhet i slavens perspektiv?
EU-Arenans klubba slår
röstning pågår?
Maktens män bär sin min av förakt
över alla dessa barn som investeras som slakt
för en ökning i pengabingens valv
ur krig som är som av jordskalv?
Allt för den nya tidens ordning
där maktens pompösa svin
likt tuppar sprätter med högfärdig min
Vem kammar hem mest?
Illuminati- är det en ideologi?
Fyller vi framtidens samhällen med fängelser
på grund av giriga herrars bristande empati?

Men ur askan efter den nya världens ordning
reser sig kvinnorna med sin styrka av skönhet
ur födelsen av kärleken
Bärande barnen och jordens grönskan
Kvinnornas önskan!
Livet vinner över ondskan!

zecharia
zecharia
Gäst
11 juni 2015 kl 21:30

det verkar som bara Redhawk har fattat vad TTIP står för. Det faktum att “På onsdag är det en viktig TTIP-omröstning i EU-parlamentet. Avtalet hålls fortfarande till stora delar hemligt, ” detta påvisar att avtalet är hemligt betyder – vi som berörs skall inte få veta förrän det är för sent att ändra på det. Annars hade vi protesterat i högan sky. Om det vore ofarligt för oss, skulle det inte behöva vara hemligt. Global diktatur är på gång.
Wallenberg bör avvisas ur Sverige. Tillsammans med Löfvén och Tove Lifvendahl (SvD) och Göran Persson. De går alla Bilderberggruppens ärenden.

Redhawk
Redhawk
Gäst
7 juni 2015 kl 21:25

Vi hoppas att de är mer vaken i Europa det var ju en häftig protest i Garmisch angående G7 möte. det är klart att svenska regeringen är i ledband av Eliten annars skulle det inte vara sp mycket mindkontroll.

pelle
pelle
Gäst
7 juni 2015 kl 19:32

men, har ni inte vaknat än? Löfvén sitter ju med i Bilderberggruppen som styr våra politiker, liksom Löfvén som idag bara tar order av just Wallenberg.