Why artists are saying no to TTIP – Public awareness

    17
    1939

    The Guardian You Tube Channel:

    “A group of artists including actors Ruth Wilson, Andrew Scott and Juliet Stevenson and designer Vivienne Westwood are fronting a campaign (artistsagainstttip.org) to raise public awareness of the trade deal TTIP (pronounced tee-tip) which is being secretly negotiated between the EU and the US.”

      Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
    • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
    • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
    0 0 rösta
    Artikelbetyg
    Prenumerera
    Notify of
    guest
    17 Kommentarer
    Äldst
    Nyast Mest röstad
    Inline Feedbacks
    Se alla kommentarer
    Ann
    Ann
    Gäst
    5 år sedan

    När ska man säga nej till TTIP i Sverige?

    Birgitta
    Birgitta
    Gäst
    5 år sedan

    Här är all press hårt kontrollerad så även om artister skulle agera i den här frågan så har jag svårt att tro att något skulle läcka ut till den breda allmänheten för att de inte ska få “griller i huvet”. Tids nog, vid “fait accompli” lär de få reda på vad TTIP egentligen handlar om när smusslandet är klart.

    Mayne Sundewall Hopkins
    Gäst
    5 år sedan

    Inte bara pressen är hårt kontrollerad. Praktiskt taget alla svenska myndigheter verkar sitta fast i samma smet – för att inte tala om politikerna!!

    redhawk
    redhawk
    Gäst
    5 år sedan

    Och då kan man undrar vad som är hållhake ? Hotar man med invasion av Sverige när de inte “comply” eller är det pengar som flöder under bordet, alltså korruption? Det som politiker inte förstår är att undervärdera befolkningen är deras egen grav. Trots all manipulation och hjärntvättning finns det något genuint i människan som låt sig inte manipuleras när problemen som uppstår blir för uppenbarligen. Det är ett kännetecken av allt levande som tom enceller utan hjärna praktisera.

    anders
    anders
    Gäst
    5 år sedan

    To revolt is a natural tendency of life. Even a worm turns against the foot that crushes it. In general, the vitality and relative dignity of an animal can be measured by the intensity of its instinct to revolt.

    Mikhail Bakunin

    Eva
    Eva
    Gäst
    5 år sedan

    Ann, du finner information om TTIP och kan delta med din underskrift genom Skiftet, sök på nätet =) Din röst är viktig!

    Perra J
    Gäst
    5 år sedan

    Här är länk till skiftet oct TTIP-namninsamlingen:
    http://skiftet.org/kampanj/ttip
    Tack för detta tips, jag la precis min röst, samt delade på FB

    maynesunMayne Sundewall Hopkins
    Gäst
    5 år sedan

    Det finna många länkar betr TTIP petitioner: Skriv “ttip petitions” i sökrutan så kommer det upp massor. Med vänlig hälsning, Mayne Searches Related to ttip petitions Put a stop to TTIP and CETA Stop TTIP Stop TTIP PETITIONS TO SIGN What is the TTIP Fix or scrap TTIP Petition STOP TTIP Stop the TPP and TTIP Web Results 38 Degrees | EU: Put a stop to TTIP and CETA https://secure.38degrees.org.uk/page/s/eu-ttip-petitionThe petition text: To the European Union We call on the institutions of the European Union and its member states to stop the negotiations with the USA on the … 38 Degrees | Vince Cable: Fix or scrap TTIP https://secure.38degrees.org.uk/page/s/vince-cable-fix-ttipHave you signed the petition asking Vince Cable to fix or scrap TTIP yet? If not, you can add your name below to tell Vince Cable and the UK TTIP team to fix or … Home – Stop TTIP Stop TTIP https://stop-ttip.org/against TTIP and CETA. 3-Minute-Info … TTIP and CETA are a threat to democracy, the environment, consumers and labour standards. But we can stop them! Petition · To the EU and UK Governments: Do Not Sign Up to TTIP … https://www.change.org/p/to-the-eu-and-uk-governments-do-not-sign-up-to-ttipThe Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) is an upcoming … Sign this petition if you don’t want the UK and the EU as a whole to become … PETITIONS TO SIGN: STOP TTIP/TAFTA & THE TPP. – Occupy London http://occupylondon.org.uk/petitions-to-sign-stop-ttiptafta-the-tpp/7 Dec 2013 … People have cautioned against petition fatigue, but please consider adding your name to the petitions below. European Union MPs need to … What is the TTIP? Why is it bad news? What can you do about it in … http://www.gaiafoundation.org/orsinittipThe Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) is a bilateral ‘free trade’ agreement … Join them or visit their website to learn more and sign petitions. Stop the TPP and TTIP | SumOfUs http://action.sumofus.org/a/tpp-lawsuits/Now, details are leaking of two global trade pacts (called the TPP and TTIP) that … Sign the petition now to demand they reject any secret treaties that massively … Stop TTIP | SumOfUs http://action.sumofus.org/a/stop-ttip/Fighting for people over profits. TTIP would seriously undermine European food… Read more »

    Linda
    Linda
    Gäst
    5 år sedan

    Säger man “duktig vovve” till en svensk gör den villigt som man vill. I synnerhet om orden kommer uppifrån och om man lyckats få en anställning på en myndighet, eller något annat statligt organ. (även media). Det behövs inga mutor eller hot för att få dem att stå i givakt. De få som reagerar och tänker avpolletteras i bästa fall som foliehatt,

    Ann
    Ann
    Gäst
    5 år sedan

    Jag blir så arg när jag tänker på TTIP. Såg på ett föredrag med David Malone för några veckor sedan där han pratade mycket om bl.a. skiljedomstolarna som kommer som ett brev på posten med TTIP. Det är rent ut sagt för djävligt att ett företag ska kunna stämma ett land och få skadestånd för framtida förluster för att landet t.ex. stiftar lagar som skyddar befolkningens hälsa eller miljön. Vattenfall har ju utnyttjat denna rätt mot Tyskland när de införde lagar mot kärnkraften. Sedan tycker jag dessutom att det är sorgligt att ett utländskt företag ska ha fördelar jäntemot inhemska företag.

    Det som också gör mig arg är att det så tyst i Sverige när det gäller TTIP. Och alla partier verkar ju vilja sälja ut Sverige genom detta avtal. Läste någonstans att vi tjänar 1700kr/år och svensk om TTIP kommer tillstånd. Jag avstår mer än gärna från dessa pengar. Jag tror att det kommer kosta oss i stället. Genom att vi får GMO, klordränkta kycklingar, mer gifter, dyra skadestånd pga nystiftade lagar eller att lagar som borde stiftas inte kommer tillstånd pga av rädsla osv.

    Här kommer länken till föredraget.
    https://www.youtube.com/watch?t=881&v=6fDCbf4O-0s

    Mayne Sundewall Hopkins
    Gäst
    5 år sedan

    Det finna många länkar betr TTIP petitioner. Jag skriver på alla jag kan hitta!
    Skriv ”ttip petitions” i sökrutan så kommer det upp massor.
    Med vänlig hälsning, Mayne

    Här är ett par:
    38 Degrees | EU: Put a stop to TTIP and CETA
    https://secure.38degrees.org.uk/page/s/eu-ttip-petitionThe petition text: To the European Union We call on the institutions of the European Union and its member states to stop the negotiations with the USA on the …

    38 Degrees | Vince Cable: Fix or scrap TTIP
    https://secure.38degrees.org.uk/page/s/vince-cable-fix-ttipHave you signed the petition asking Vince Cable to fix or scrap TTIP yet? If not, you can add your name below to tell Vince Cable and the UK TTIP team to fix or …

    Mayne Sundewall Hopkins
    Gäst
    5 år sedan

    Ett par till:
    Home – Stop TTIP Stop TTIP
    https://stop-ttip.org/against TTIP and CETA. 3-Minute-Info … TTIP and CETA are a threat to democracy, the environment, consumers and labour standards. But we can stop them!

    Petition · To the EU and UK Governments: Do Not Sign Up to TTIP …
    https://www.change.org/p/to-the-eu-and-uk-governments-do-not-sign-up-to-ttipThe Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) is an upcoming … Sign this petition if you don’t want the UK and the EU as a whole to become …

    Mayne Sundewall Hopkins
    Gäst
    5 år sedan

    Fler:
    PETITIONS TO SIGN: STOP TTIP/TAFTA & THE TPP. – Occupy London
    http://occupylondon.org.uk/petitions-to-sign-stop-ttiptafta-the-tpp/7 Dec 2013 … People have cautioned against petition fatigue, but please consider adding your name to the petitions below. European Union MPs need to …

    What is the TTIP? Why is it bad news? What can you do about it in …
    http://www.gaiafoundation.org/orsinittipThe Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) is a bilateral ‘free trade’ agreement … Join them or visit their website to learn more and sign petitions.

    Mayne Sundewall Hopkins
    Gäst
    5 år sedan

    2 till:
    Stop the TPP and TTIP | SumOfUs
    http://action.sumofus.org/a/tpp-lawsuits/Now, details are leaking of two global trade pacts (called the TPP and TTIP) that … Sign the petition now to demand they reject any secret treaties that massively …

    Stop TTIP | SumOfUs
    http://action.sumofus.org/a/stop-ttip/Fighting for people over profits. TTIP would seriously undermine European food standards. Goal: 100,000 … Sign the petition to European leaders. Petition Text:.

    Mayne Sundewall Hopkins
    Gäst
    5 år sedan

    ..och dessa 2 (finns förstås fler):
    A million sign petition against EU-US trade talks – BBC News
    http://www.bbc.co.uk/news/business-303168194 Dec 2014 … A petition calling for an end to negotiations for a Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP, has got a million signatures.

    Stop the corporate power grab
    http://www.globaljustice.org.uk/ttip… be removed. Note that only EU citizens can currently sign this petition. … This petition is administered by Stop TTIP, a Berlin based coalition. By taking the …

    Birgitta
    Birgitta
    Gäst
    5 år sedan

    Vad står TTIP egenligen för? Vi vet från boken “1984” att makten gärna språkspelar och leker med ord; oftast med en helt annan betydelse än vad som framgår.

    All sekretess kring TTIP är frustrerande. Ett sätt att komma över detta kan vara att man hittar på egna betydelser som kan läsas in varje gång som ämnet diskuteras. Förmodar att TTIP egentligen inte handlar så mycket om handel utan mer om att föra in illasinnade trojanska hästar genom en integrerad process av handel, kultur (McDonaldskultur) och militär expansion. När det gäller kulturen lär det innebära än mer av glitter och glamour som en slags potemkinkuliss för att dölja den initialt mjuka “take over” och senare brutala förslavning som kommer att äga rum bakom våra ryggar.

    Eftersom det är USA som är drivande i denna fråga kan acronymen IP stå för Invasion Plan eller kanske även Illegimate, Property, Poisoning? Man kan nog leka lite hej vilt med olika negativt laddade ord för att skaffa sig en uppfattning om vad dessa skumraskaffärer syftar till.

    Man kan också smaka på andra etablerade militära betydelser av IP som t ex Investment Plan, Imperial Police, Implementation Procedure och Installation Procedures. Den sedan en tid tillbaka intensiva marknadsföringen av den blodtörstige Nato är troligen också sammankopplad till sekretessade delar av TTIP.

    Med tanke på youtobe-filmen ovan om “The death of democracy” kan även tekniska och styrelsemässiga aspekter av akronymen IP vara intressanta att fundera över som t ex Interrupt Process och Injured Party för att inte tala om Terminal Transfer där terminal får stå för slutet eller döden… Vi säger naturligtvis nej till blodspengar från USA.

    Mayne Sundewall Hopkins
    Gäst
    5 år sedan

    Nämen Birgitta! 😀
    Du fick mig att både skratta ..och sätta det i halsen!!

    PS till alla som läser här: Ursäkta de många kommentarerna med länkar — trodde den första långa raddan skulle refuseras pga antalet länkar..så delade upp dem i flera.