Wikileaks: Saudier ville ha svensk PR-hjälp

publicerad 20 juni 2015
- av NewsVoice

King Abdullah bin Abdul al-Saud - DoD photo by Cherie A. ThurlbySvD. Saudiarabien ville i hemlighet anlita en svensk pr-byrå för att stärka relationen mellan länderna. Det framgår sedan Wikileaks släppt 60 000 dokument från saudiska myndigheter, skriver Svenska Dagbladet.

“Organisationen Wikileaks, känd för att offentliggöra hemligstämplade dokument, har börjat publicera påstått officiella handlingar med saudisk diplomatpost på nätet. Över 500 000 dokument ska släppas och hittills har 60 000 handlingar publicerats, uppger sajten som 2010 publicerade enorma mängder hemligstämplad amerikansk diplomatpost.”

Läs mer i SvDFoto på King Abdullah bin Abdulaziz Al Saud: DoD, Cherie A. Thurlby


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *