BBC: “Greece debt crisis: Reforms ‘going to fail’ – Varoufakis”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 juli 2015
- NewsVoice redaktion
Yanis Varoufakis

Yanis VaroufakisThe former Greek finance minster has said his country’s economic reforms are “going to fail”, just as formal talks on a huge bailout are set to begin, BBC writes.

Varoufakis:

“This programme is going to fail whoever undertakes its implementation.”

“We were given a choice between being executed and capitulating. And he [Prime Minister Alexis Tsipras] decided that capitulation was the ultimate strategy.”

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Om man skall tro insiderkällor är Grekland början på diktaturen EU. Med Wallenberg som en av toppfigurerna. En klar vasall är Löfvén som sålt Socialdemokraterna till kapitalet.
  Din frihet, det lilla som finns kvar, glöm den. Om 20 år kan du inte ens tänka själv, bara konsumera som du blir tillsagd.

 • Tack Ivan för att du uppmärksammade Påls artikel i HD. Bra insats Pål, har Du sett till den där artikeln av Kalifatides? Vissa saker ska man bara arkivera. Detta med Grekland är spännande. Den smäll som drabbar dem nu kan vara den första i en serie av smällande slutstegsraketer där nästa på tur är Portugal och Spanien och vidare mot en upplösning av EU.

 • Var det någon som läste vad GW Person tyckte om grekerna och Grekland i sin spalt i Expressen härförleden? Jag trodde faktiskt han hade bättre omdöme. Sjönk som en sten i mitt anseende. Han må vara en jävel på att dra in pengar och lösa mordgåtor men tycks inte ha en susning om att världen är upp och ner. Gör sig till talesman för skuldsanering som om han vore en fogde anställd på IMF.
  Efter vad jag förstår har Grekland befunnit sig kraftigt skuldsatt ända sedan engelsmännen gjorde nationen självständig i början på artonhundratalet. Lån med skyhöga räntor har gjort att landet aldrig haft en chans att hämta sig och allmänhetens fattigdom har tillåtits grassera i i decennier.
  Theodor Kalifatides, den gamle svenskgreken, har skrivit en artikel om detta, har tappat länken, är det någon som har den kanske. Han benade ut den grekiska skuldhistorien på ett utmärkt sätt.

 • Om banker är systemviktiga, hur är det då tillåtet att dessa hålls stängda?
  För systemviktiga och samhällsviktiga kanske inte är samma sak?

 • Pål Bergström (som skrivit för NewsVoice) fick in en debattartikel i HD:

  Lasta inte Grekland för ett systemfel

  “Svenskars åsikter om Grekland, uttalade på ledarsidor och kommentarsfält, speglar en onyanserad och fördomsfull syn på greker baserad på vår egen förträfflighet, myter och direkta felaktigheter.”

 • Detta Grekland, vår kulturs vagga, var finns dagens smarta Platon och Sokrates. Grekland har ju jordens chans att få till en mycket bättre framtid om de väljer rätt väg nu i denna brytningstid.

  Förslag på åtgärder:

  1. Ut ur EU
  2. Återinför Drachman
  3. In i den Ryska sfären
  4. Kopiera Islands bankkoncept
  5. Förklara statsskulder till IMF och EU förverkade pga låntagarnas oärlighet

  6. Men, det viktigaste och mest lönsamma för landet vore att sänka levnadskostnaderna för utländska turister, pensionärer, och naturligtvis för sina egna medborgare. I ett slag skulle man kunna fylla landet med milliontals européer om dessa kunde överleva på sina pensioner i Grekland. Titta på Spanien, i åratal har turismen spillt välstånd, så länge staten var glad över regnet av spenderade penningar gick allt bra, men så fort man blev girig och fick för sig att implementera skattesystemet och därvid dra in kulorna direkt till staten så försvann en betydande del av dessa utlänningar och mängder av bostäder ligger nu för fäfot.

  7. Förr i världen var Grekland och Peleponeses (stavning?) den stora leverantören av hampa för berusning. Det mesta smugglades till mellanöstern via Egypten och den stora produkten var sötsaker med cannabis delvis därför att den har en kylande effekt på kroppen i dessa heta områden. Så, utanför EU kan Grekland legalisera produktionen av cannabis och få till en mycket lukrativ verksamhet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *