Erik Johansson intervjuar den politiska skribenten Anna Dahlberg om “ryska hotet”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 juli 2015
- NewsVoice redaktion

Anna Dahlberg Expressen juli 2015

Erik Johansson intervjuade Anna Dahlberg om hennes ledarartikel i Expressen rubricerad “Köp inte Putins bild av det hotfulla väst” som enligt Johansson: “stämmer in i den allmänna mediekören om Putins och Rysslands ondska”.

Intervjun påvisar att Anna Dahlberg tycks sakna vissa basala kunskaper om Ukrainas historia samt att hennes politiska analys av läget mellan Väst och Ryssland mest framstår som tyckanden.

Erik Johansson skriver:

“Avsaknaden på objektiv analys i västmedia är så total att man undrar om det är ondska eller okunnighet som är orsaken. Driver de alla en ondskefull agenda för att få igång tredje världskriget, eller är de flesta bara okunniga? Upprepar de lögner de tror är sanningar bara för att de publicerats i andra medier, eller lagts fram av så kallade “oberoende” tankesmedjor som till exempel Edward Lucas på CEPA. CEPA får sina pengar från det militärindustriella komplexet. CEPA har kommit med revolutionerande uppgifter om hur Ryssland övar invasion av bland annat Gotland.”

“Som konspirationsteoretiker kan man misstänka att CEPA:S rapport har som syfte att styra den svenska opinionen mot acceptans för ett NATO-medlemsskap. Detta skulle betyda fördubblade försvarsutgifter till NATO-standarden 2% av BNP och ökade ordrar och vinster för de vapenleverantörer som redan förser NATO-länder med vapen.”

Erik Johanssons Youtube-kanal | Blogg

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Allt fler människor slutar att läsa propagandan och de politiska åsikterna som AB och expressen presenterar. DN, Helsingborgs dagblad och SvD är andra propaganda organ som ser sin uppgift att leverera åsikter och propaganda. Dessa människor är oerhört farliga och jag varnar för dessa. Under mitt 66 åriga liv har jag aldrig hört att Ryssland haft planer på att anfalla Sverige eller att vara ett hot mot oss. Inte heller har jag sett Ryssland kriga i den omfattningen som UZA gör som befinner sig på andra sidan Atlanten. Man undrar vad fan dom har här att göra. Den amerikanska slaktmaskinen har varit en nation i 235 år och i 209 av dessa år har man befunnit sig i krig på mer än en plats. Det stora hotet mot oss alla är UZA. Denna massmördarregim som bombat sig själva på Manhattan, krigat ner landet Irak på rena lögner, ett land som löser alla sina s.k intressen med bomber, en nation som nu har ödelagt hela Mellanöstern. En nation som bryter mot alla avtal man undertecknat. En Nation som torterar människor i hemliga fängelser förlagda över hela denna värld. Deras flyktingar väller in över Europa med de amerikanska bomberna i hasorna. UZA älskar att döda, spränga krossa och bryta sönder allt som står i vägen för deras agenda. Denna giriga republik är den största faran för oss alla. Dom har kontrollen över Finanserna och bankerna, vattnet, matproduktionen, militära medel, informationsflödet, Ja man har makten över våra banker och medier. Det är därför som inga tidningar i det här landet säger ett enda negativt ord om UZA. Allt som har med UZA att göra köps med pengar och våld och hot, sanktioner och liknande. Så det enda jag kan göra är att uppmana alla er som inte fattat vad som pågår. Studera UZA och förbered er för vad som komma skall. VARNING FÖR UZA !! Hotet mot oss alla !! Ryssland är inget hot var så säker !

 • Det har förts fram uppfattningen att Natos uppbyggnad i Europa även ingår i en beredskap bland den härskande oligarkin att kunna slå ner uppror i Europa i kölvattnet av en förväntad ekonomisk kris. Det är i den tolkningen alltså ett sätt att smygvägen bygga upp en polisstat även ifrågan om beväpningen och stridsförmågan. Nato, en amerikansk ockupationsarme och alls inget skydd för Europa. Lägg därtill att en allvarlig konflikt med Ryssland snabbt urartar i taktiskt kärnvapenkrig så har vi i Nato enbart att se ett förödande hot.

 • Tyvärr måste jag säga att historiska kunskaper även om Ryssland är en bristvara bland många svenskar. Mainsstream-journalistiken har blivit ganska ytlig och den saknar oftast kunskap. Mediernas och deras anställdas jobb är att berätta sanningen. För att får fram sanningen krävs nogrann utredning. Hittar man inte sanningen är man som seriös journalist neutral.
  Det finns många Anna Dahlbergs idag. Därför har jag slutat att titta på TV och att köpa mainstream-tidningar. Som tur finns det allt fler alternativ-medier där man själv har möjlighet att bildar sig sin uppfattning om vad som är sant eller inte.

 • Tja, bättre grävande journalistik går knappast att hitta i Sverige idag.
  Rekommenderar Erik Johanssons övriga YouTube-filmer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *