Erik Johansson intervjuar den politiska skribenten Anna Dahlberg om “ryska hotet”

publicerad 14 juli 2015
- av NewsVoice

Anna Dahlberg Expressen juli 2015

Erik Johansson intervjuade Anna Dahlberg om hennes ledarartikel i Expressen rubricerad "Köp inte Putins bild av det hotfulla väst" som enligt Johansson: "stämmer in i den allmänna mediekören om Putins och Rysslands ondska".

Intervjun påvisar att Anna Dahlberg tycks sakna vissa basala kunskaper om Ukrainas historia samt att hennes politiska analys av läget mellan Väst och Ryssland mest framstår som tyckanden.

Erik Johansson skriver:

"Avsaknaden på objektiv analys i västmedia är så total att man undrar om det är ondska eller okunnighet som är orsaken. Driver de alla en ondskefull agenda för att få igång tredje världskriget, eller är de flesta bara okunniga? Upprepar de lögner de tror är sanningar bara för att de publicerats i andra medier, eller lagts fram av så kallade "oberoende" tankesmedjor som till exempel Edward Lucas på CEPA. CEPA får sina pengar från det militärindustriella komplexet. CEPA har kommit med revolutionerande uppgifter om hur Ryssland övar invasion av bland annat Gotland."

"Som konspirationsteoretiker kan man misstänka att CEPA:S rapport har som syfte att styra den svenska opinionen mot acceptans för ett NATO-medlemsskap. Detta skulle betyda fördubblade försvarsutgifter till NATO-standarden 2% av BNP och ökade ordrar och vinster för de vapenleverantörer som redan förser NATO-länder med vapen."

Erik Johanssons Youtube-kanal | Blogg

Text: NewsVoice