NEJ-sidan mot seger i grekiska ödesvalet 2015

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 juli 2015
- NewsVoice redaktion

Yaris-Varoufakis - Photo: New Economic Thinking
Aftonbladet sammanfattar status [kväll 5 juli 2015] och beskriver vad som händer om NEJ-sidan slutligen vinner valet. Nu när nästan 75% av rösterna räknats ser NEJ-sidan ut att gå mot en tydlig seger. “Ett stort ja till ett demokratiskt Europa”, säger Yanis Varoufakis [foto th], Greklands finansminister.

Foto: New Economic Thinking, forum, 2012 [video]

Reuters skriver vad de anser kan bli följden om NEJ-sidan vinner:

 • Tsipras stannar kvar och kommer omedelbart att ta upp samtalen med långivarna igen. Men många tror att det kan bli svårt att komma överens utan nytt krispaket. Röstar Grekland nej ses det som en markering mot euron.
 • Det finns inga regler om när ett land ska lämna euro-valutan, men från Europaparlamentets sida har man sagt att vid ett nej i folkomröstningen får Grekland byta valuta.
 • ECB (Europeiska centralbanken) skulle troligtvis fortsätta att frysa akutbidrag till grekiska banker.
 • Nästa steg är huruvida långivarna accepterar valresultatet. Gör det de blir det troligen ett nytt krispaket med mer stöd. Om långivarna inte accepterar kan Tsipras tvingas avgå och det kan bli aktuellt med en ny valuta.

Yanis Varoufakis hemsida


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • IS måtte ha inspiration från nationalism av känt inskränkt manér. Kulturmordet är massivt varhelst det breder ut sitt krut, sprängkraft och brist på tolerans.. Här kan vi tala om “kulturmarxizzm”. Bered en väg för hamburgaren och masskebaben, whitesupremazzy med ett moln av vitt socker och siktat mjöl, ett näringsliv färdigt att profitera på sjukdom, skuld och mänskliga behov, slaktande självständigheten och självbestämmande med bankernas ok och terrorns osannolika ofrånkomlighet. Vad vore “demokratierna” utan dessa senare galningar färdiga att bomba befolkning på tåg, på torg, saluhallar och skrämma invånare mest till en nivå där fosfor, klusterbomber och annat fyrverkeri verkar närmast gudomligt om inte naturligt…. Här leva vi skrämda till tro..! Medan finansen hamrar in räntan som spik i vår välfärds närmast måttbeställda kistor..

  Fråga en SD-anhängare och dödsstraffet står högt på önskelistan.. SD är med i huggsexan och befriar alla från alla skatter även de vi kunde har nytta av.. Tja, det är ju inte så noga..

  @Per Larsen. “Det ni skriver har inget med folkomröstningen att göra!” Våra egna erfarenheter av folkomröstningar är ju inte mycket att skryta med och de “folkvalda” skräms onekligen av att inte vilja som folket. Sa inte Grekerna Nej till nedskärningar i välfärden, tex att skära i deras pensioner istället för att höja skatterna för de rika.. Nej till Eurons stridsvagnsekonomi? Det borde vi också göra. Istället upptäcker svenskarna i efterhand att Sverige bakom skandalen med Juholt har Sverige ingått ett blytungt avtal med EU’s bankvärld att ifallomatt betala deras skulder med våra skattepengar. Inte en rad sågs i spalterna.. Juholtskandalen ser ut som välplanerad rökridå av partieliten.. Så sågs ju paritets egna sätta kniven i ryggen på sin egen kandidat… Otäckare kan det knappast bli.. Strategerna gnuggade händerna varma i hettan medan den folkliga förtjusningen grävde näsorna djupt i skiten..

  SD har kanske mycket att lära av Syriza. Det kommer de aldrig att göra.

 • Per Larsen kanske rekommenderar Donetsk.
  Donetsk håller visst på att genomföra stora förändringar bla med nationalisering av Kolomoiskys banker. Men då får man alltså vänja sig vid granatregnet från de av denne Usa-mellanhand avlönade fascisterna. Man får ta det onda med det goda 🙂

 • “Ni som inte gillar banker, EU och penningpolitik, varför flyttar ni inte till ett land där dessa inte har något större inflytande?”
  Enlighten me, Jag flyttar direkt. Vet några avkrokar där man kan bo som infödingar utan att den korrumperade staten lägger sig i. Men, samtidigt, har vi inte något att säga till om, får vi inte klaga, när vi tvingas betala skatt för att banker ska bailas ut och för att tvångsbetala för tjänster man inte vill ha? man ska alltså tacka och ta emot och hålla käft?
  “I övrigt flyttar jag gärna till ett land som har en fri fantastiskt bra vård, inga vaccinationstvång, frihet från affärsbanker, en sund ekonomi, ingen korruption, äkta folkstyre, inga krig, ett land som har en regering som baserar sitt administrerande på empati, omtanke om människor, naturresurser och miljö. ”
  Alla längder är korrumperade och förslavade. Mer eller mindre. MEN tack var att folk börjar ta tag i sina liv så upprättas nu folkdomstolar. Lokalt börjar man med alternativa ekonomier och system som bygger på volunterianism, eller andra, mänskliga, ej ocker och slavfinansierade maktelitskonstruktioner.

 • @ Per L
  Så du menar att Grekland inte har ett “penning”system (dvs bankernas skuldslavsystem) och att det i sin tur är orsaken till hur illa Grekerna behandlas?

  Det är nog sant i det “Ingenstans”-landet du ville förpassa bl.a mig till – men i den riktiga världen är det inte sant.

 • Per Larsen är politiskt korrekt, en nyttig påminnelse för alla som frekventerar altmedier hur insnävat det politiskt korrekta perspektivet är. Allt som berör angloamerikanska imperiets manipulerande bakom kulisserna (troligen även med inflytande på Tsipras) förtigs och ignoreras av systemtrogna entusiaster som Per Larsen.
  Givetvis är det rätt att klandra de grekiska politikerna för ett oerhört oansvarigt agerande men att därvid tiga om hur jättebanken Goldman Sach medverkade aktivt till att förfalska Greklands finansiella läge är djupt ohederligt. Och folkomröstningen har tvärtom mot vad Per säger väldigt mycket med banker att göra liksom nästan allt övrigt som har med kriser och krig att göra. Och om någon pladdrar så är det Per när han tror att man fn kommer undan den globala finansbläckfisken genom att flytta. Våra finanstjänstemän berättar vare sig ärligt hur vårt bankväsende fungerar lokalt eller om vår beroendeställning visavi den nämnda ‘bläckfisken’.
  Ohederligheten hos finansvärlden gör det möjligt för Per att behålla sin insnävda verklighetssyn.

 • Michael, när ledare, eller kejsare var upprätta, då följde de “The Mandate of Heaven” – de var i toppen. När tiden går och det är mer devolution, då ska all smuts upp på bordet, och det är mer betalningstid, karma. När de var upprätta så tillföll deras bestämmande gärningar dom själva, dygd, god karma, eller dålig karma.

  Nu är det ett lite annat läge. Spelar det någon roll hur spelet ser ut då?
  Nu få alla sin skuld till sig själva, det kommer inte till en via att “himmelska kejsare” försöker leda enligt det ovan, nu är det mer skördetid och direkt betalning – och ledare är då till synes inte “goda”.

  Alla ska vägas på vågskålen, och människor har mest (dålig) karma ackumulerad på den andliga banken. Folk pratar om “fria viljan”, men då övermakten blir stor därute, det är samma sak som att människor har mycket karma, och de får betala av – då minskar succesivt den fria viljan… den är ersatt av karma – utrymmet blir allt trängre i hörnet, och aktivister och andra marxister tror att det löses med att störta den eller den, eller man kan ta sig ur ett grepp… eller de sätter sig i knät på den kraft som är huvudet på det onda, vetenskap med dess löjliga “forskare”. De som skyller på de parasiterande anglosaxiska krafterna har inte förstått något väsentligt.

  Var och en ska vara en god människa, och följa sin/kosmos natur. Pengarna är inte orsak till “orättvisor”, utan vad som uppstått kring pengar är enligt lag, och pyramiden vi är inom, där det sipprar ned vad vi ska ha – det är vår egen skugga eller avvikelse som då läggs i våra ryggsäckar. Vi har blivit dåliga – pengarnas rike är en återspegling av det, en slags effekt – och ingen orsak.

  ingen orsak.
  ingen orsak.
  ingen orsak.

 • Per Larsen. Här kan du läsa hur dessa s.k “Economic Hit Man” går till väga för att ta över ett land. Det viktiga är att inse att banker är företag och jobbar precis på samma sätt som maffian, och gör även jämförelsen med filmen “Gudfadern” då maffia-topparna ville dela upp Kuba emellan sig, så ser det ut för Grekland idag. http://www.filmsforaction.org/articles/an-economic-hit-man-speaks-out-john-perkins-on-how-greece-has-fallen-victim-to-economic-hit-men/

  http://www.filmsforaction.org/articles/greece-what-you-are-not-being-told-by-the-media/

 • Per Larsen@. Du säger att ”pengar” och banker, det har inget med folkomröstningen att göra.” Vilken värld lever du i? Du hänvisar till “nyheterna” som säger att folk inte vet vad de röstar på. Om jag vore du skulle jag inte lita så mycket på vad som rappakaljas från etern.

  Att folket skulle ha skuld till dagens situation är gripet ur luften och kan ses som en effekt av MSM blå dunster som de försöker slå i oss. (MSM skapar nyheter, liksom bankerna pengar, ur “thin air”.) För att förstå situationen i Grekland måste den betraktas ur ett historiskt perspektiv. Teodor Kallifatides menar att Greklands ekonomiska och politiska problem kan följas ända till 1800-talet då ”landet brottats med giriga långivare och korruption”. Dessa parasiter har sedan sett till att Grekland försatts i skuld och konkurs flera gånger. Således inget nytt under solen. Grekland är värd en medalj för sin förmåga att resa sig trots den långvariga och svåra utsugningen.

  Delar Yngves oro över vad Greklands nej till den totalitära trojkan (IMF, EU och EU:s centralbank) kan mynna till. Grekland har gjort ett val mellan pest och kolera. Bättre dock att svälta som fri än som slav under trojkan.

  Överhängande risk att Nato marscherar in med trupper för att ”befria” folket från fel regering. Ett folk kan ju inte få avvisa utländska investerares uppköp av landets resurser. Ska länder och dess befolkning få ägas av Wall Street eller City of London? Frågan är om valet i Grekland varit ”scriptat” för framtida politiska händelser? Nutidshistorian visar att när Uza bestämt sig för expropriation av ett land så blir det också så – förr eller senare. Har vi någon ny “revolution”, likt det i Ukraina, att vänta?

  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/hjalp-grekland-i-kampen-mot-korruptionens-hydra/

 • @Michael T
  Det handlar om Grekland, där bor det människor och de har en vardag. Det går inte bra för dem just nu.
  Det handlar inte om dina åsikter, värderingar och erfarenhet av penningpolitiken.

 • Ekonomiprofessor Michael Hudson har skrivit bra om finansmakten historiskt och dess förhållande till den demokrati Grekerna gett oss nytt om att återfå.

  Enligt Hudson har i årtusenden det cykliska förloppet varit:

  1) Människorna i samhället skuldförslavas och samhället hamnar i en diktatur styrd av de som äger skuldslavarna

  2)Skuldslavarna har gjort demokratisk revolt och fått skuldsaneringar

  3)Skulder har ansamlats och nya skuldslavar skapats varvid samhället hamnat i punkt 1) igen

  Så finansmakten har alltid strävat efter diktatur medan “pöbeln” strävat efter skuldavskrivningar och demokrati enligt Hudson.

  Men det fanns en brist för finansmakten i att vara för envälde och diktatur. När finansmakten t.ex skuldsatte en kung dog skulden med kungen. För att överbrygga det problemet började finansmakten stödja demokratin. Då kunde finansmakten skuldlägga en stat istället och göra skulden tidsmässigt obegränsad och göra alla i samhället till skuldslavar genom staten och skatten. Hudson skriver:

  ““Anyone who gave credit to a prince knew that the repayment of the debt depended only on his debtor’s capacity and will to pay. The case was very different for the cities, which had power as overlords, but were also corporations, associations of individuals held in common bond. According to the generally accepted law each individual burgher was liable for the debts of the city both with his person and his property.”

  The financial achievement of parliamentary government was thus to establish debts that were not merely the personal obligations of princes, but were truly public and binding regardless of who occupied the throne. This is why the first two democratic nations, the Netherlands and Britain after its 1688 revolution, developed the most active capital markets and proceeded to become leading military powers. What is ironic is that it was the need for war financing that promoted democracy, forming a symbiotic trinity between war making, credit and parliamentary democracy which has lasted to this day.”

  Mao så länge finansmakten (i EU representerad av Trojkan) har makten lever vi under en finansdiktatur och ingen verklig demokrati finns.

  Rekommenderar hela artikeln:
  http://www.counterpunch.org/2011/12/02/debt-slavery-%E2%80%93-why-it-destroyed-rome-why-it-will-destroy-us-unless-it%E2%80%99s-stopped/

 • Politikerna i Grekland drog ner brallorna på det grekiska folket och gör dem till åtlöje för att dölja sin egen korruption och inkompetens. I demokratins namn!
  Till redaktören: Riket du söker kallas Himmelriket, alla vill dit men ingen vill….

 • @Per L

  Precis såsom Red påpekar -vilket land menar du vi skulle flytta till? Vilka är “ni” som du syftar på?

  Bank of Englands fd chef Mervyn King har sagt att sättet penning och banksystemet fungerar på är det sämsta tänkbara. Ska han också flytta till landet “Ingenstans” då han inte heller gillar hur banker fungerar i dagsläget? Varför vill du förbjuda en diskussion om hur skuldslaveriet egentligen är uppbyggt och hur vi demokratisk kan ändra på det ( i den anda som Grekerna visat vägen till)?

 • Per Larsen: vilket land menar du specifikt? Och berätta hur du kommit fram till detta.

  Menar du att jag som är född i landet helt sonika skall foga mig i allt som bestäms på alla nivåer, utan en egen röst eller åsikt eller möjlighet att påverka?

  Talar du om för mig att även om jag är född i ett land, så har jag inga rättigheter i detsamma?

  Din arrogans är anmärkningsvärd.

 • Jag har samma uppfattning Per L. när det gäller vad grekerna egentligen röstade om. Det är inte helt transparent. Jag hoppas de röstade rätt, men antar att de valmöjligheter som gavs inte representerade det bästa, det fanns naturligtvis inte med som valbart val, om ni förstår vad jag menar.

  I övrigt flyttar jag gärna till ett land som har en fri fantastiskt bra vård, inga vaccinationstvång, frihet från affärsbanker, en sund ekonomi, ingen korruption, äkta folkstyre, inga krig, ett land som har en regering som baserar sitt administrerande på empati, omtanke om människor, naturresurser och miljö.

  Existerar det landet på denna predatorplanet? 🙂

 • Ni som inte gillar banker, EU och penningpolitik, varför flyttar ni inte till ett land där dessa inte har något större inflytande?

 • Ni pladrar på som småskolelärare om “pengar” och banker, det har inget med folkomröstningen att göra. Rapporter på nyheterna visar att det råder förvirring om vad de, grekerna, röstade om.
  Politikerna är nöjda och stolta, vem vann på omröstningen? Inte grekerna!

 • OT men relaterat till Tysklands märkliga juridiska läge som gör att FN stater har rätt enligt FN stadgan att anfalla i förebyggande syfte och samma situation råder även för Japan och Italien
  http://nsnbc.me/2015/06/23/g-4-an-asian-and-european-peace-with-enemy-states/
  Något att tänka på när man undrar över vilken typ av utpressning Usa har tillgång till när de får EU att hoppa på kommando.
  Lägg därtill att britter och amerikaners penningmakt förde samtliga fascistregimer till makten och orsakade de krig som bla Tyskland straffas för så har vi lite att fundera på.

 • Nu är ju inte bara Tyskland skuldslavar under EU:s regelverk. Maastricht artikel 104(1) och Lissabon-avtalet tvingar alla länder i EU att “låna” bankernas kontopåhitt (som, som sagt, inte ens är pengar, se klippet med Werner ovan), Staten är förbjuden att skapa skuldfria kronor (pengar) även i Sverige för att finansiera sin verksamhet. Skattekontona ligget t.ex på SEB (bankgiro 5050-1055). Vi betalar mao skatt till Wallenberg.

  Sedan Postgirot avskaffades finns inget sätt att betala med kronor längre kontovägen Postgirot skapades 1925 för att man skulle kunna kringgå bankernas kontosystem och kunna betala med kronor direkt – 2002 köpte Nordea upp Postgirot och stängde den dörren.

  Det finns mao ingen suveränitet eller demokrati kvar alls – bara finansdiktatur, skuldslaveri och utsugning (vi är alla skuldslavar – om inte annat så genom skatten).

 • Det fattas hos Lars P förutom det som gäller penningsystemets bedrägliga natur, en viktig del av analysen, nämligen att den anglo-dominerade finansoligarkins nätverk av manipulatörer utser korrupta individer till lokala gangsterguvernörer i det land som skall skuldsättas. Att starka makter mha av sina parasittillgångar utser korrumpta regimer och framskapar kriser beror inte på grekers lättsinne utan på angloimperiets ondska.
  Och innan ni som stödjer Grekland blir alltför uppspelta betänk att det sannolikt blir övriga EU-länder som får mindre att röra sig med. Christoff Lehman är ofta informativ och påminner även om Tysklands juridiskt ofria läge jämfört med övriga folk – Tyskland saknar fredsavtal, är definierad som fiende i FN-stadgan och tvingades under hot införa avsäga sig DM.
  http://nsnbc.me/2015/07/01/leaked-documents-why-tsipras-said-no-why-germany-cannot-act-as-sovereign/

 • Det är ju bra Michael, men jag tror inte alls att vi ser något annat än att snärja in folket än djupare, och Grekland ska verka som ett illusionstrick för att förleda aktivister och andra som tror de tänker själva.
  Det är lika dumt som att när Peter Graftstöm skriver att Kina håller på att ta sig ur ett grepp, vilket det nu är, men han brukar ju skriva anglosaxarna… och parasiter.

  Vad som än utspelar sig därute så är det bara steg djupare in i ofrihet. Men på ytan uppstår fenomen som “förhandlingar”. När “de” inte behöver göra något själva, är när de delat ut alla spadar som det står demokrati på, så vet man vilka gravar som grävs.

 • @ Per Larson

  Frågan blir likadan för dig som för Lars P. Vad är det för “pengar” bankerna “lånar ut” till kundkonton? Ett kundkonto hos banken kan per definition endast innehålla bankens skuld till kontokunden (banken kan betala skulden genom att kontokunden gör t.ex bankomatuttag). Sanningen är just precis den som ekonomiprofessor Werner beskriver i klippet ovan – det enda banken kan “låna ut” till ett kundkonto är mao bankens egna skuld – ALDRIG pengar. Citaten från både Werner och Hyman Minsky som jag refererade till ovan den enda sanningen – bankerna lånar inte ut pengar!

  Banken skriver två skulder på sin balansräkning på kronor (pengar) som varken banken eller kunden “lånar ut”. Banken har mao inget “lånat ut” överhuvudtaget (Werner beskriver detta enkelt med en balansräkning i videon ovan)

  Fractional reserve banking är en myt. Den bygger på att bankerna tar emot en insättning av pengar (kronor) och lånar ut en fraktion av dessa till ett kontokund. Men som visas ovan kan inte ett kundkonto någonsin innehålla pengar överhuvudtaget – inte ens en fraktion. Kundkontot kan ENDAST innehålla bankens skulder – inget annat.

  Island har ett förslag på gång om att frånta bankerna rätten att “låna ut” sina akulder till konton. Staten ska enligt det förslaget skapa SKULDFRIA pengar som spenderas ut i ekonomin utan att skuldsätta någon.
  http://www.va.se/nyheter/2015/04/02/radikal-islandsk-plan-frantar-bankerna-makten-over-pengarna/

  Så, summa summarum, bankerna kan få tillbaka de pengar de “lånat ut” – dvs INGA ALLS!

  Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddy, studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:

  “There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
  An honest money system is the only alternative.”

  Han skrev också:

  ”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

  Soddy ville att vi skulle ha ett val och Grekerna har visat att vi har rätt att välja. Tyranniet går mot sitt slut – återigen – TACK, Grekland för det!

  Det är viktigt att vi förstår skuldslavsamhällets och finansdiktaturens uppbyggnad. Det är viktigt att vi förstår hur mekaniken fungerar och inser att det finns alternativ byggt på frihet och demokrati. Grekland, demokratins vagga, har återigen öppnat demokratins portar.

 • Problemet med bankerna är ju att deras grundläggande affärside är att utnyttja människors svaga karaktär och tendens att låna pengar de aldrig borde låna. Samtidigt som bankerna lockar med snabba lån tar de bort meningen med att spara genom att inte ge oss sparränta alls eller värd namnet. Detta gäller inte bara kosnumenter utan även korrupta regeringar som säljer ut sina länder till den internationella bankmaffian under förevändningen och skenet av att de tar in “utvecklingsstöd”.

  Det blir än värre när bankerna egentligen sedan lånar ut pengar ur luft, pengar de inte har genom fractional banking.

  Vi får en situation där banker som är aktiebolag lånar ut luftpengar till personer som inte borde ha lånat denna luft.

  Som krona på allt ikläder bankerna sig själva i rollen som “viktiga samhälllinstitutioner”, som om de bär upp samhället. De är naturligtvis bara en fantasi. De verkliga samhällspelarna i världen är alla skattebetalare. Det är folken som bär upp, arbetar, sköter och finansierar allt.

  Bankerna är och förblir vinstdrivande aktiebolag, som räddas av våra skattepengar genom bailouts när det går dåligt för deras i grunden fullständigt bedrägliga affärer.

  Det bästa för världen och för freden är om utvecklingsländerna samordnat börjar med att förvägra världsbankerna lånen. En världsrevolution. På det viset skjuts i sank den organiserade globala brottslighet som styr och skapar förmodligen samtliga väsentliga krig i världen och samma motor som suger ut världens naturresurser framför allt i de fattiga länderna, vars rikedomar hamnar på de rika länderna fat tex i Sverige.

  Grekland precis som Island är två av de länder som tar steg i riktningen för en värld i frihet från parasitering.

 • En majoritet av grekerna vill inte betala tillbaka pengar man lånar, det blir resultat av folkomröstningen. Finansministern avgår med stolthet.
  I landet där begreppet demokrati föddes har nu den samme demokratin perverteras till oigenkännlighet, idag står begreppet demokrati som en offentlig ursäkt för att slippa ta ansvar det skapar oro och öppnar för totalitära regimer.

 • @Lars P

  Du och Dick Erixon förutsätter att bankerna har “lånat ut” pengar – vilket är upp till dig att bevisa. Vad har bankerna “lånat ut”? Vad kan bankerna “låna ut” till kundkonton mer än bankens egna skuld? Vad är enheten på det bankerna “lånar ut” till konton?

  Som ekonomiproffesor Richard Werner (bl.a myntare av uttrycket QE) påpekar nedan har bankerna inga pengar “lånat ut” överhuvudtaget, citat:
  ”No bank has ever lent any money”

  Werner påpekar också att bankerna vänder ut och in på vem som är kreditgivare och kredittagare genom att förfalska bokföringen. Banken är alltid kredittagare till det som skrivs på kundkontot då kundkontot per definition är bankens skuld till kontoinnehavaren – som mao är kreditgivaren. Bankerna vänder, som sagt, ut och in på det genom att kalla banken kreditgivare och kunden kredittagare. Vidare påpekar Werner att bankerna inget annat kan “låna ut” till kundkonton än bankens egna skuld.

  Vi har mao ett penningsystem som är totalt ut och invänt där bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) räknas in i penningmängden och där bankerna “lånar ut” sina skulder. Det är dessutom ut och invänt då pengars uppgift är att döda skulder – INTE föda skulder – än mindre att föda skulder genom att banker tillåts “låna ut” sina egna skulder som substitut för riktiga pengar (97% av “penning”mängden består idag av bankernas skulder till kontoinnehavarna – dvs 97% av “penning”mängden är egentligen INTE riktiga pengar)

  Så hela världen är satt i skuld av att bankerna ersatt riktiga pengar med skulder. Det är inte Grekernas fel att parasiter har kidnappat penning och betalsystem och dränkt världen i skulder. Som Castoropollux skriver ovan är det ockrarna som ska hållas ansvariga – vi ska inte gå in i fällan att hitta syndabockar för då skyddar vi ockrarna. Vi måste se till att få ett penningsystme med riktiga pengar som gör det pengar är avsedda att göra – DÖDA SKULDER.

  Om du är intresserad av att förstå hur vi kan använda bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) som betalmedel istället för riktiga pengar kan du läsa om det här:

  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/06/17/darfor-ar-banksystemet-ett-domino-pyramidspel/

 • Om jag lånar ut pengar som inte kan återbetalas, som alltid använts för att skapa skuld och tvång, för att tvinga ekonomier och folk att dansa efter min pipa, är jag pervers hänsynslös ockrare.

  Långivarna är inte av bättre kvalitet än de hajar Bildt en gång lånade av… De käkar demokratier parti och minut. Medicinen IMF ordinerat har alltid visat sig vara värre än sjukdomen.

 • €castoropollux

  “@Lars P. Är det inte lite pinsamt att ge ockrarna rätt?”

  Om jag lånar pengar som jag inte kan betala tillbaka så är det väl inte långivarens fel
  att min betalningsförmåga brister.

 • Olyckskorparna pep i kör om hur illa det skulle bli om inte Greker röstade ja. Men börserna föll inte huvudstupa. De skakande beskrivningarna om konsekvenserna för den omhuldade bebisen var bara olaga hot.

  I ljuset av detta skall vi minnas att SD inte företrätt folket utan finansen och dess skattesänkningar.. Allt färre svenskar inser att “ge lillfingret och ta hela handen” troligtvis slutar i ett enda långfinger åt folket, demokratin, värdegrund och MR. Kejsaren fick allt denne bad om och gud fick ta hand om offren för friheten liberalerna helst gjorde till sin… En frihet som är rymligare än universum och innehåller fler svarta hål än vad som kan ses.. Komplett med några himlakroppar som verkar vara planeter ur ett annat universum..

  Kommer vi se ett murverk av handelshinder mot Grekland? Tja, varför inte. Vad folket anbelangar kunde deras pensioner fara all världens väg medan skattesänkningar åt redan bemedlade blev gräddans belöning. Hur låter SD motsvarighet i Grekland och hur beter de sig? Tja, vad ska man säga? Äpplen faller inte heller långt från päronträd.

 • € Michael T
  “Fan vad trött jag blir på ytliga analyser som du, massmedia och politiker kör med”

  Har du helt missat överskriften som Dick Erixon skriver på sitt inlägg..?
  “Javisst, grekiskt nej rätta vägen ut”
  Hela inlägget handlar ju om att gå ut ur EU men att ta ansvar för sin egen ekonomi med en egen valuta. Detta kan man inte göra om man inte är beredd att göra nedskärningar som Grekerna röstade emot.

  Han skriver också så här…
  Nej, skälet till att Grekland befinner sig i en annan situation, än exempelvis Baltikum, är att man försöker smita ifrån notan. Det är grekernas agerande som moraliseras — med all rätt!

  De baltiska folken har sedan 2009 gjort enorma uppoffringar för att få sina ekonomier i balans. Man sänkte lönerna med uppemot 50 procent och gjorde alla de åtstramningsåtgärder som krävdes för att komma ur lånefällan. (Något som vi i Sverige har anledning att vara extremt tacksamma över. Hade Baltikum uppträtt som Grekland hade flera svenska banker konkat och Sveriges ekonomi dragits med.)

  Istället för att gnälla och utmåla sig som stackars offer, tog balterna tag i situationen och har kommit på rätt köl. Nu växer ekonomin i dessa tidigare krisländer.

  Men grekerna har aldrig haft för avsikt att betala sina skulder. Man har utgått ifrån att man ska få lånen avskrivna, så att man kan börja låna upp till 180 procent av BNP en gång till under kommande årtionden. Det är här de som talar om skuldavskrivning ingenting förstått. Varje skuldavskrivning för Grekland, med dess nuvarande tänkande, kommer att innebära att man omedelbart fyller på med nya lån, som man inte heller har tänkt betala tillbaka.

  Det är därför Grekland inte behandlas på samma sätt som andra krisländer. Grekland har vägrat ta något som helst eget ansvar. Man genomför inte de åtstramningar som krävs. Man utmålar sig istället som offer, med krokodiltårar rullande ned för kinderna. Det leder inte framåt.
  slut citat.

  Om jag lånar pengar som jag inte kan betala tillbaka så är det väl inte långivarens fel
  att min betalningsförmåga brister.
  min kommentar.

 • @Lars P

  Fan vad trött jag blir på ytliga analyser som du, massmedia och politiker kör med. Den är bara till för att dölja att “penning”systemet är ett pyramidspel av groteskt format (om det nu ens kan kallas penningsystem då pengar ska döda skulder – inte föda skulder). Det är inte Grekernas fel att världen dränks i skulder – det är banksystemets fel! Bankerna “lånar ut sina egna skulder och sätter allt i skuld.

  Riktiga pengar dödar skulder – vi har mao ett “penning”system som faktiskt t.o.m är sämre som betalsystem än byteshandel. Bonden gav skomakaren en höna som betalning för att skomakaren gjort ett par skor till bonden. Skulden mellan bonden och skomakaren försvann. Med ren byteshandel kan mao inte världen dränkas med skulder.

  Det är viktigt att vi står på Grekernas sida nu och inte hjälper finansparasiterna att hitta syndabockar. Skuldslavsystemet som bankmaffian håller i är dysfunktionellt och bär skulden – inte Grekerna.
  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/07/06/det-ar-inte-grekernas-fel-att-varlden-dranks-i-skulder-det-ar-banksystemets-fel/

 • Den som jublar högst är Putin, oberoende av grekernas framtida öden, enligt doktrinen om ett splittrat Europa.

 • Respekt Grekland. Vem kommer härnäst som vågar gå emot banksystemet för att visa hur korrupt det är? Hela världen dansar bankernas dödsdans för den vanliga människan. Vi är tillbaka till träldom och slaveri om vi inte vaknar.

 • # Linda
  Islänningarna gick med på nedskärningar och besparingar det är inte grekerna intresserade av utan vill bli fortsatt försörjda av EU:s skattebetalare ,därför tycker jag inte att din jämförelse är riktigt rätt,förutom att båda ländernas strävan att komma ur EU,men det var kanske det som du syftade på.

  Dick Erixon.com skriver ganska intressant om Greklandskrisen.

  Javisst, grekiskt nej rätta vägen ut

  När drygt tio procent av rösterna har räknats leder nej med 60 procent mot 40 procent för ja (se Daily Telegraphs livereport). Allt tyder därmed på ett nej. Och det är bra. Ett ja hade betytt nya förhandlingsturer där EU försöker rädda Greklands euromedlemskap samtidigt som Grekland fortsätter vägra göra tillräckligt för att vända utvecklingen. De hade inte hellre resulterat i någonting. Därför har jag hoppats på nej. Bara då kan Europa komma vidare.

  Skälet att Grekland röstar nej är att man fortfarande inte förstått att man inte längre kan leva på lån. Man röstar nej till besparingar. Man röstar nej till att begränsa konsumtionen till vad man tjänar. Man röstar nej till att ta eget ansvar. Man röstar nej till verkligheten.

  Därför är det nödvändigt att Grekland lämnar euron och tvingas ta ansvar för sin egen ekonomi med en egen valuta. Grekerna kommer inte vidare innan de själva förstår att omvärlden inte tänker fortsätta försörja dem i all evighet.

  När Grekland med en egen, lågt värderad valuta kommit i balans mellan intäkter och kostnader, då, men först då, kan man börja ta upp diskussioner om hur landet ska betala tillbaka gamla lån. Dessa lån får inte avskrivas, för då lånar Grekland omedelbart upp det utrymmet med nya lån som man aldrig tänker betala tillbaka. Däremot kan amortering och räntebetalningar diskuteras när landet intagit en förnuftig hållning till intäkter och utgifter.

 • Det är bara att gratulera dem till att förnuftet fått råda – nej till IMF och EU och nej till privatisering. Heja Grekland! Hoppas att det här sprider sig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *