NSA hjälper USA-bolag konkurrera på världsmarknaden

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 juli 2015
- Torbjörn Sassersson

William-Binney-NSAVisselblåsaren William Binney som tidigare arbetet på NSA varnar sedan några år för NSA och organisationens metoder. Han anser att NSA är ett allvarligt hot mot de mänskliga rättigheterna.

Han avslöjar att stora amerikanska företag köper information från NSA för att enklare vinna över konkurrenter i tex Europa vid stora upphandlingar. Binney menar att amerikanska företag som köpt ”intel” från NSA vet exakt hur de ska sätta priset i sina offerter.

Intervjun visar även att NSA vid Fort Meade i Maryland försöker räkna ut framtiden – tex vad nyckelpersoner (person of interest) avser att göra – genom att samla in enorma mängder data som sedan analyseras med superdatorer. Målet är total kontroll av världens population genom konstant övervakning och ”social engineering”, enligt Binney.

”William Binney is one of the highest-level whistleblowers to ever emerge from the NSA.”

“At least 80% of fibre-optic cables globally go via the US”, Binney said. “This is no accident and allows the US to view all communication coming in. At least 80% of all audio calls, not just metadata, are recorded and stored in the US.”

Binney, who featured in a 2012 short film by Oscar-nominated US film-maker Laura Poitras, described a future where surveillance is ubiquitous and government intrusion unlimited.”

“The ultimate goal of the NSA is total population control”, Binney said, “but I’m a little optimistic with some recent Supreme Court decisions, such as law enforcement mostly now needing a warrant before searching a smartphone.”

Läs mer i The Guardian:  ”The ultimate goal of the NSA is total population control”

Text: Torbjörn Sassersson | Intervju: Alex Jones, InfoWars


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq