Argentina – Avancerat spionprogram i PDF användes för att övervaka Nisman

21
270

Alberto NismanThe Intercept skriver att avancerad spionprogramvara användes för att övervaka åklagaren Alberto Nisman dagarna innan han hittades död. Nisman granskade ett bombattentat i Buenos Aires, med misstänkt regiminblandning. Spionprogrammet dolde sig i ett PDF-dokument.

Text: NewsVoice

”An investigation by The Intercept indicates that this targeting was likely not an isolated event. The person or persons behind the attempted monitoring appear to have run other surveillance operations involving various locations throughout South America, at least one apparently targeting a rabble-rousing Argentine journalist. In the process, they created at least four distinct spyware bundles, all communicating with the same server set to receive Nisman’s data.”

Nisman skaffade sig mäktiga fiender när han anklagade bla Hezbollah, Irans president och Argentinas president Cristina Fernández de Kirchner för inblandning i attentatet.

The Intercept beskriver hur Nismans Windows-dator blev infekterad.

”The file “estrictamente secreto y confidencial.pdf.jar” would, under the default settings in Microsoft Windows, show up without the file extension, displaying it to an unsuspecting user as “estrictamente secreto y confidencial.pdf” in an attempt to fool the user into believing that the spyware was simply a document in the common PDF format.”

Läs mer

 
 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

21 KOMMENTARER

 1. De enda som hade anledning att kontrollera Nisman och se till att han inte lämnade banan, inte kom för nära sanningen var Israels kommando självt.. De har ju förut använt sina egna som offer för, och en ohygglig en ohygglig politik, inbegripande terror. Var han bara ett verktyg fick han också enkelt plikta med sitt liv.. Istället för alla bevis som han borde säkrat på många sätt i namn av att vara högt uppsatt åklagare så slipper vi tydligen se dessa, utredningen och istället ta del av saker som stärker misstankarna mot regimen.. Saknar ingen de verkliga bevisen? Jag är inte Åklagare men hade mina uppgifter varit som dennes, hade fakta i fallet säkrats på flera ställen och under former som garanterade att ett frånfälle inte skulle hindrat dessa bevis att komma ut.. Inget av det har vi sett. De som garanterade Nismans säkerhet såg alltså till att göra ”bevisen” fastän osynliga till något värdefullare i och med hans död..?

  Vi kanske ska tro att en officiellt anställd på ett åklagarväsende kör sin Windowsmaskin utan någon som helst antivirus eller säkerhetsövervakande program. Ett aktivt program hade ju hittat denna fil utan vidare. Det är ”standard practice” för säkerhetsprogram att varna, blockera och syna filer med dubbla filändelser. Har inte ”Windows Defender” det skyddet måste jag också i detta fall börja skratta..

  Windows självt kunde blockerat sådana filer ”by default”, men operativsystemet som betraktar alla andra som ”kommunism” skriver över bootpartitioner som om de var ensamma i världen, inte tar hänsyns till det fria valet, inte tål konkurrens, vill ha full kontroll och oinskränkt makt har givetvis ingen som helst inbyggd säkerhet utan fullt med möjligheter till och för en skumraskvärld…. A window opportunity har bara gjort erövringen av världen till samma sorts makabra inställning till användandet, säkerheten, som jordmånen varit utmärkt för virus, trojaner, bakdörrar och inte minst för världens alla botnets… En säkerhetstjänst som vill skylla sina egna angrepp på andra måtte jublat över ”Raw Sockets” i Windows XP.. Mordet på Nisman klingar som alla andra liknande, som raw sockets det med. Mer värd död/passiv än levande..? Även korruptionen bjuder en ”lit the parade” efter ett dött lopp. Bevisen skulle tävlat med blomsterprakten i anständighet, hyllning och heder men uteblev alltså..

 2. Minns inte om jag redan kommenterat det, men bara nagon vecka innan detta med spyware och att någon manuellt raderat bort ALLA samtal, ut o ingående, ur Nismans telefon och att detta måste ske pa plats – vilket alltså bevisar att det verkligen fanns andra personer i vaningen vid hans dod ( som forsvaret insisterat pa och aven presenterat bevis for, fast dessa bortförklarats ), gick nagra regeringstrogna forskare ut med hypotesen att Nisman tyvärr agnat sig at penningtvatt och inför risken att detta skulle komma fram i ljuset, beslutat ta sitt liv.

  Jag vet inte om någon – utom de blinda o döva Kirchneranhängarna – tror pa detta. Speciellt med tanke pa de 1.000 tals miljoner som Presidenten o hennes familj utan att rodna lyckats smuggla ut ur landet, verkar ju ett sådant beslut lite val drastiskt.

  Det ar ju bevisat och alla ( utom de ovannämnda, som tyvärr ar många ) vet att det ar sant, men mutade eller hotade åklagare och domare lägger ideligen ned de olika anklagelserna mot presidentfamiljen.

  The show goes on o det markliga – och trista – ar att sa många ändå röstar pa kirchnerismen. Men ofta ar det av ekonomiska intressen : kommer just från provinsen Formosa : en oerhört fattig provins dar 80% av befolkningen lever på statsbidrag eller ar statsanställda. Farligt att inte rösta pa sittande regering. Vid röstningstider är det oxå en väldig schvung pa utdelande av bidrag, hus, tvättmaskiner madrasser, TV apparater och kylskåp.

  Andå, for att vara helt saker pa sin triumf, fick vi pa TV se hur Kirchnerpartiet La Campora öppnat en lokal i Asuncion de Paraguay, dar den ävenledes mycket fattiga befolkningen för en billig penning “skrev in sig” i partiet, skeppades över floden och i specialkontrakterade taxis kördes till vallokalen i Formosa for att rösta.

  Man beräknar att 20.000 extra röster tillkom pa det sättet.

  Men trots att hela proceduren filmats, ifrågasattes aldrig dessa röster….

  …….osv, osv i hela landet.

  Nar inte ens rattvisan fungerar langare, ar det svårt att gå vidare…trots att det finns modiga eldsjälar som riskerar liv o lem for att komma fram till sanningen….som t.ex. Alberto Nisman….

 3. ”Vid röstningstider är det oxå en väldig schvung pa utdelande av bidrag, hus, tvättmaskiner madrasser, TV apparater och kylskåp.” Så ett etablissemang ondgör sig över att folk inte köper eller har råd att inskaffa deras produkter, har fått något att klaga på?

  Annars var ju i vår kultur ”jobbskatteavdraget” ett dragplåster till valurnorna.. Vi förstå det som att du Elisabeth inte är positivt inställd till det utan ser korruptionen och speciellt att dessa löften och infriade gåvor kostade Svenska folket betydligt mer.. Utförsäljningen av statliga företag kommer kosta oss allt.. osv osv

  Det ska alltså ses som ett förskräckligt tilltag att ge folk ”bidrag, hus, tvättmaskiner madrasser, TV apparater och kylskåp.” Det måste vara ett udda tilltag i ett fattigt land att ge folk något de vill ha och behöver… Man kan kanske ana besvikelsen i att inte kommit på det begreppet själva. Om inte missunnsamheten och föraktet för fattiga och obemedlade formar resonemangen och perceptionen i de källor som används i denna otroliga soppa..

  För Apartheid var fattigdomen och små obefintliga rättigheter formade blott som skyldigheter en förutsättning.. Hade någon gett dessa en chans att rösta hade det bara kritiserats av en enda sorts människor..

  Vad säger att en installerad Trojan inte kan radera en samtalslista i en telefon? Är det en bevisning att alla samtalen raderades? Det är inget svårt alls att återställen varenda listat samtal om det inte gjorts med främmande mjukvara i syfte att dölja. Telefonens lista skulle snarare hjälpa regimen så varför skulle de öht vara intresserade av att ”förstöra” den..? Dessutom avslöjar man ju att telefonen mixtrats med genom att radera hela listan, istället för bara de komprometterande kontakterna. Var det annars så att Nisman var så korrupt att inte ett enda samtal kunde stå kvar i hans telefon? Är raderingen av listan ett bevis på att någon var där? Knappast!

  Nätleverantören har också listor. För offentligt anställda kanske det blir ännu viktigare, dels att skydda men också bevisa, men argumenten för beställningsmord faller inte på regimen. Romaner vars spänning bygger på antaganden, anspelningar och rena fantasier kanske ska hållas på specifika hyllor i biblioteken…

  Nisman upptäckte kanske att raw sockets är något man helt enkelt kopplar bort när de inte behövs och att värdet på dem blott stiger så fort de dör..

  Korruption är grym. Se bara på Amnesty som förstått att den behöver lyxprostituerade.. De fattiga får alltså klara sig utan kyl och hora bäst de kan..

 4. Egentligen är det litet patetiskt när personer, som tack vare sin anonymitet och tack vare generösa öppna Forum, som det i NewsVoice, får möjlighet att förvränga en verklighet som de uppenbarligen inte vet något om, annat vad de kanske snappat upp från Internet eller från någon politisk propaganda.

  Att av mitt inlägg dra slutsatsen att ”Argentina är ett fattigt land” och att ”befolkningen är emot att de behövande får hjälp”, visar bara hur oändligt avlägsen vissa “tyckares” uppfattning av verkligheten är och hur litet de förstår av vad som verkligen pågår här i Argentina. Att jämföra Argentina med Syd-Afrika under Apartheid-regimen, eller svenska “jobbavdrag” med utdelande av kylskåp och förnödenheter i Argentina, i utbyte mot röster, precis nu i valtider, verkar ganska malplacerat, eftersom Argentina aldrig haft något rasistiskt apartheid-system och dessutom inte alls är något “fattigt land”. Att många faktiskt lider nöd, beror på de enorma rikedomar som de regerande istället destinerat till egna fickor / konton.

  Varken Syd-Afrikas eller Sveriges historia och politik är jämförbara med Argentinas.
  Varje land har sin historiska bakgrund, sin kultur, eller brist på kultur, och det är himmelsvida skillnader angående hur man försöker tackla problemen.

  Att dra slutsatsen att man här skulle vara emot att utsatta får den hjälp de behöver, visar bara på en total okunnighet vad beträffar den socialekonomiska politik som fn bedrivs i Argentina.

  Just i dagarna går regeringsmedlemmar ut och ber om donationer : madrasser, vattenflaskor, blöjor, mat till tusentals personer vars hem översvämmats.

  Till stor del beror dessa återkommande översvämningar på de fonder som borde ha använts till att avsluta de kanaler och dammar som projekterats sedan länge, istället gått till regeringspropaganda…. eller helt enkelt “försvunnit”. Många anser att regeringen borde be om ursäkt istället för att be om donationer från befolkningen – som dock ställt upp med verkliga berg av förnödenheter till de drabbade.

  Att i detta land, som tack vare sina rika naturtillgångar skulle kunna ”föda 300 miljoner”, ändå finns människor som överhuvudtaget behöver hjälp och bidrag, visar bara på hur korrupt regeringen är, hur mycket av statskapitalet som helt enkelt stulits och förts ut ur landet, placerats i privata konton eller investerats i Presidentfamiljens privata hotell, lyxvåningar eller andra egendomar.

  Inte ens i Argentina anses det etiskt att bli så oerhört rik under sin tid vid Makten, som presidentfamiljen och deras närmaste blivit, eller att statens reserver används enbart på det sätt som Presidenten finner lämpligt : nämligen att enbart de “trogna” provinserna, vars guvernörer är villiga att ställa upp och applådera henne vid otaliga PR framträdanden eller vid oändliga “TV Kedjor”, där alla TV kanaler kopplas upp för att få ut det ”officiella” politiska budskapet. Enorma summor har alltid gått till att få fram dessa PR löften, varav en del faktiskt uppfylls, medan de allra flesta är helt ogrundade. Om Guvernören är från “ fel parti” har många provinser blivit av med sin del av inkomsten från exporttullarna. Detta har skapat stora lokala katastrofer som tex de återkommande översvämningarna i provinserna Santa Fé och Cordoba och nu i provinsen Buenos Aires. Regeringarna i dessa provinser har “straffats” på detta sätt, för att guvernören inte velat dansa efter regeringens nyckfulla pipa.

  Kanske hörde man inte i Sverige att vår President nyligen fått ta emot en utmärkelse från FOA för det framsteg hennes regering gjort för att ”bekämpa hunger och fattigdom i Argentina”….? FOA grundade sitt beslut på den officiella statistiken från INDEC, statistiska institutet, där alla anställda som inte lydde blint och vägrade att publicera regeringens fantasi-siffror ang tex inflation, fattigdom och arbetslöshet, avskedats och ersatts med trogna “militanta kirchnerister” som sätter upp de statistiker som regeringen behöver för att kunna visa upp sina framgångar.

  Enligt INDEC har Argentina idag mindre än 5 % arbetslösa och 1,7 % fattiga…..De verkliga siffrorna lär i båda fallen ligga runt 20- 28 %, enligt oberoende källor. Här gick regeringen stolt ut och berättade om utmärkelsen och framhöll att våra siffror var avsevärt mycket bättre än Tysklands…

  Vid en mässa i Italien hade man i Argentinas monter samtidigt monterat upp två jättesilos med påskriften: ¨Vi föder världen”, ett uttryck som man gärna använder som slogan här, när det som vi exporterar huvudsakligen är transgenisk soja och majs, båda frikostigt sprayade med glyfosat och andra bekämpningsmedel, och knappast tjänliga som människoföda, utan snarare avsett för europeiska och kinesiska höns- , svin- och boskapsuppfödare.

  Den intensiva sojaodlingen är, förutom den utbredda korruptionen på regeringsnivå, en bidragande orsak till att i ett land som “skulle kunna föda 300 miljoner”, flera miljoner av den egna befolkningen inte har möjlighet att få varken ett fast jobb eller en yrkesutbildning, lever i slum eller misär ute i bushen, är undernärd, inte har tillgång till rent dricksvatten och till att miljoner hektar av urskogar mejas ned och att mer än 80 % av den odlingsbara jorden används till sojaodling….och snabbt förstörs och/eller eroderas bort.

  Den oberäkneliga ekonomiska politiken har också gjort att oerhört många industrier och familjejordbruk gått i konkurs och utländska investerare dragit sig ur landet, med en alltmer ökande brist på arbetsmöjligheter som följd. Jag tror inte att någon i Argentina är emot att behövande får hjälp och bidrag, men de allra flesta drabbade anser att det vore mycket bättre om de fick möjlighet till välbetalda jobb, istället för dessa eviga “bidrag”. Idag väljer många bidrag framför arbete, medan andra inte önskar något högre än att få ett jobb.

  Och korruption och arbetslöshet dödar på många sätt : där regeringen beslutat att inte skicka de inkomster som borde tillkomma varje provins av de höga exporttullarna på soja och annan spannmål, utan behållit pengarna för egen räkning står många guvernörer utan kapital för att kunna betala de statsanställdas löner eller för att kunna utföra de utlovade projekten. Livsfarliga landsvägar – Argentina ligger nära toppen i fråga om trafikolyckor – odragade eller ouppgrävda kanaler, förfallna eller halft raserade skolor och sjukhus utan material eller läkare, sysslolösa ungdomar som driver runt och drogar sig eller fungerar som förmedlare av droger, begår oräkneliga brott och mördar för att komma över pengar till att kunna fortsätta att droga sig….folk dödas dagligen för en bil, en motorcykel, kassan i en kiosk, en mobil-telefon eller ett par märkes tennis-el fotbollsskor. Ofta är mördarna mycket unga och drogade.

  Och mitt i allt detta blir de regerande plötsligt miljonärer och har sådan makt att de åklagare eller domare som dristar sig att forska i deras lukrativa affärer och oförklarliga förmögenheter, blir hotade, bortkopplade från fallet eller avlägsnade på annat sätt….

  Ang Nismans telefon hade man förmodligen inte så mycket tid på sig att radera selektivt. Det framgår ganska tydligt av Intercept-artikeln att det behövdes ett mycket avancerat program “på plats” för att kunna följa / radera hans samtal, så att de försvinner definitivt ur telefonens register, medan de som mottagit samtalen ju kunde bevisa att de fått dem. Däremot kunde man gå in och rumstera om i datorn med gott om tid och “på håll” och kunde därför vara mer selektiv….

  Vad beträffar personliga attacker, öknamn och smutskastning av dem som inte låter sig hotas eller köpas, har det alltid varit Kirchnerregeringens specialitet.
  Det är ju oxå mycket lätt att löjliggöra sig över andra och deras uppfattning, när man väljer att vara anonym.

  Vänligen

  elisabeth

 5. Elisabeth Avedano
  Vilka bindningar har du till dem som har intresse att störta Kirchner?
  Jag har frågat dig förut utan att få svar.
  Netanyahu har sedan kort före bombningen 1992 hetsat för att sabotera Irans möjligheter till tekniskt samarbete. Omständigheterna både 1992 och 1994 pekar på motiv för Israel och på att helt falska anklagelser fabricerades i båda fallen. Tekniskt framgick i båda fallen att det inte kunde vara någon bilbomb som det officiellt hävdas. Det vore helt idiotiskt för Iran att låta tex Hezbola hämnas på Israel i Argentina där Irans intressen ju var hotade av Israel. Det sista de behövde var anklagelser om stöd till terror. Israel anklagade Syrien och Iran bara pga kärnteknologi. Israel var de enda som hade motiv.
  De kretsar som dominerar Israel satsar allt på att aldrig behöva komma överens med andra med andra utan enbart sabotera.Troligen funnes det förutsättningar för ett blomstrande mellanöstern om konstruktiva människor dominerade Israel.
  Det Iran som de hatar påtvingades av Usa en Islamisk revolution. De erkänns nu av en hel värld utom Israel att ha rätt till kärnteknologi.
  Nisman har fördömts av inflytelserika Argentinska judar. Både för hans uppträdande och hans rapporter. Han saknar all trovärdighet. Och man kan nog se honom som ytterligare ett fall för västvärldens försök att göra martyr av en som annars saknar värde för dem annat än som död martyr. Litvinenko, Nemtsov, Nisman.
  Har du läst John Perkins Confessions of an economic Hitman?
  Där märker du vad som ligger bakom mycken korruption i Latinamerika.
  De som nekar att låta sig mutas hotas i stället av att bli lönnmördade enligt Perkins som såg detta ske när de inte tog emot hans mutor.
  Om det förekommer korruption även under regimer som Usa inte helt lyckats underkuva finns det skäl att söka orsaken på samma håll.
  Utan utländsk inblandning finns det betydligt större chans att länder lyckas få rättsväsendet att fungera. Med mäktiga utländska aktörer undermineras både Argentinas medier och rättsväsende.

 6. Bästa Peter Grafström;

  Du undrar “vilka bindningar” jag har till dem som vill “störta” regeringen Kirchner.

  Tyvärr måste jag göra Dig besviken : jag har inga politiska bindningar.

  Inte ens i Argentina talar man dock idag om att “störta” en folkvald president……!

  Däremot skulle jag gärna se ett regimskifte vid nästa val i oktober, eftersom jag anser att regeringens politik är destruktiv för samhället. Inte bara Kirchnerfamiljen, utan även många av deras anhängare, har blivit oerhört förmögna lägga ned miljoner, dels på politisk, dels personlig propaganda. Detta sker på befolkningens bekostnad genom att man oavbrutet använder statsmedel till sina egna personliga intressen, som tex att dagligen låta flyga ned dagstidningarna i ett av regeringens ( i övrigt tomma ) flygplan från Buenos Aires till presidentens residens i Calafate, när hon befinner sig där. Många 1.000.- dollar bara till en sådan “småsak”, medan stora delar av befolkningen är undernärd, utan framkomliga vägar, skolor, hyfsade sjukhus, kloaker, rent dricksvatten. Bara en detalj, som visar tendensen.

  Alla våra skattepengar som försnillats istället för att användas till att göra livet drägligare för den mest utsatta delen av befolkningen, är en bara en av anledningarna till att många argentinare idag skulle vilja se ett mer demokratiskt samhälle och inte bara falska löften och direkta lögner.

  Ett annat tungt vägande skäl för att önska ett regimskifte är att regeringen gör sådana enorma ansträngningar för att tysta de åklagare och domare som försöker avslöja alla dessa ekonomiska brott, som ofta betecknas som penningtvätt med inblandning av narkotikahandel.

  Om regeringen verkligen var oskyldig till allt som den misstänks eller anklagas för, vore det inte bättre att bevisa sin oskuld inför rättvisan istället för att tysta, hota eller avstänga dem som undersöker….? Tyvärr är väl bevisen redan alltför avslöjande för att stå emot någon närmare granskning, därav regeringens inblandning i och attacker mot en oberoende rättvisa. Där kan man tyvärr inte skylla på “utländska makter” och om Du läser litet mer om Argentinas historia, kan Du se att landet ända från den spanska kolonistationen haft en utbredd korruption, som givetvis påverkat även rättsväsendet.

  Jag skulle oxå gärna se en president som istället för att konstant attackera olika grupper inom befolkningen, fungerande som en enande faktor. Här är det konstant “ andra” som är The Bad Guys, aldrig är det regeringens korrupta politik som skapat problemen som inflation, översvämningar, ökad fattigdom, arbetslöshet, narkotikahandel och dess offer. Och tyvärr är det oftast de som redan är längst ned på stegen som drabbas värst av dessa farsoter.

  Man kan ju skylla på att korruptionen är oundviklig i Sydamerika….ändå har vi grannar som åtminstone gör ansträngningar för att motarbeta den och vars presidenter inte lämnar sitt ämbete som nyblivna mångmiljonärer.

  Sedan skulle jag oxå vilja se ett land där regeringen inte använder statsmedel till att köpa röster genom att ge extra subsidier till dem som “ röstar rätt” och inte heller kör ut med fullastade lastbilar med möbler, vitvaror och husgeråd precis i valtider.

  En demokratisk regering borde se till att statens tillgångar inte försvinner i egna eller andras fickor, och att de “Mänskliga Rättigheterna” inte bara gäller för vissa, mycket begränsade delar av befolkningen, utan även för de oskyldiga civila, militärer eller meniga soldater, som blev terrorismens offer och utsattes för ”de unga idealisternas” attentat, något som man idag försöker dölja för de unga generationerna.

  Mänskliga rättigheter borde oxå gälla för de indianstammar som idag, med regeringens goda minne, fördrivs från de marker där de bott i århundraden. Detta för att snikna politiker och jordägare vill röja undan de tusenåriga skogarna som t ex ”El Impenetrable” i provinsen Chaco och i Formosa, för att kunna odla mera soja.

  Detta är bara en bråkdel, men hoppas detta klargjort min syn pa regeringen och varför jag gärna skulle se ett regimskifte.

  Tyvärr är det ju så att en stor del av dem som idag röstar pa Kirchners parti, gör det för att de är rädda att bli av med sina förmåner om det blir ett regimskifte, trots att oppositionen försäkrat att de kommer att låta de positiva lagar som kirchners regering genomfört, stå kvar.

  Av Ditt sätt att skriva låter som om Du själv var intresserad av att Kirchners politik ska fortsätta? I mina ögon – och i en stor del av befolkningens – är den oerhört destruktiv för landets befolkning och framtid.

  I går och i förrgår skakades den historiska provinsen Tucuman av massdemonstrationer i samband med valet : befolkningen är trött på diktatorstyre och på regeringens upprepade valfusk, manipulering och korruption.

  De som idag har makten i Argentina gör nu nästan vad som helst för att inte förlora den och speciellt intresserade är de av att inte förlåta kontrollen över rättsväsendet, eftersom en ny regering med all säkerhet skulle försöka forska litet djupare i alla suspekta affärer och i många plötsliga och oförklarliga förmögenheter….

  tn.com.ar/politica/masiva-protesta-en-la-plaza-principal-de-tucuman-tras-el-caos-por-la-eleccion_613570

  http://rapidiario.com/saltascioli/10238

 7. Är du inte med i drevet genom bindningar, så är du det som nyttig idiot. Israel vill överallt få in folk som inte samarbetar med Iran. Många naiva idealister världen över har märkt hur deras genuina strävan efter förbättringar kidnappats av Usas manipulatörer och vänts till katastrofala scenarier.
  Det ligger i majoritetens intresse att Usas krossande av all utveckling misslyckas.
  Att en multipolär värld uppkommer där Usa inte längre kan förtrampa folk vare sig långt bort eller nära.
  Vilka sympatier har du för Israels nuvarande ledare och dess agenda? De vill som enda land tillsammans med en del av sina mutkolvar i Usas parlament sabotera Irans möjligheter att utvecklas. Israel vill bomba Iran och få Usa att göra det. De vill beskära dem från tekniskt samarbete. De skyr inga medel och händelserna från 1992 och 1994 i Buenos Aires pekar på att de lät mörda Argentinska judar för att kasta skulden på med Iran associerade element. Det förklarar varför det existerar skarp kritik från inflytelserika Argentinska judar mot den som djupt ohederlig ansedde Nisman.

  Med tanke på hur mycket zionistiska organisationer ansträngt sig för att få bort Kirchner är de negativa saker du räknar upp överhövan magert. Business as usual låter det som på Usas bakgård där alla smutskastas som inte ger maximalt utrymme för utländsk exploatering.
  De har stor erfarenhet av att smutskasta sina motståndare och deras starkaste argument är en komplott som mossad utan vidare kan iscensätta. De som kommer i vägen för såna komplotter ser skyldiga ut därför att den andra sidan har medial makt att förvränga proportionerna.

 8. Elisabeth Avendaño
  (Mitt svar är under moderation och detta är tillägg så det kanske hamnar i omvänd ordning.)
  Har du överhuvudtaget noterat att Usa bedriver färgrevolutioner över hela världen efter en mall komponerad av Gene Sharp? Den initierade Wayne Madsen nämner att inte ens de 64 kritorna i en sats Crayola räcker för alla dessa fejkade folkuppror. När du pratar om massdemonstrationer har du ens ägnat en tanke åt att detta styrs och finansieras av utländska intressen? Har du uppfattat att det världen över klagas över att Cia och globala finansintressen utövar stark kontroll över hela mediautbudet förutom en marginaliserad alternativ nyhetsförmedling på webben?
  Det finns naturligtvis en genuin opposition men om den inte har bättre argument än historien med NIsman bör det i sig väcka misstankar hos dig.

 9. Jag skrev aldrig ”befolkningen är emot att de behövande får hjälp”. Med din meningsbyggnad underbygger skjutandet av budbäraren.. Så du undrar vem jag är? Du kanske skulle skriva anonymt eller under pseudonym med tanke på att fakta får vika för fiktion när det gäller arrangerad terror…

  Så du menar att de av Nisman uppringda kunde bekräfta de raderade samtalen? Vilka skulle det vara? Så kunde man spåra samtalen och raderingen av listan blir totalt meningslös… Bevisningen för att ”någon var där” faller alltså synnerligen tungt. Det finns ingen mening med att radera en lista man kan hitta i telefonen med recovery eller att samtalen finns listade hos ett telefonbolag… En meningslös radering blir ett underligt bevis för att ”folk var där”.. Det adderar spänning till en roman dock..

  Mina paralleller till Sydafrika och de inhemska handlar om klyftorna där, i Sydafrika och de alltmer vidgande här. Du ville ju dra paralleller till apartheid. Var så god. Den fiktiva romanen fortsätter nu med mina intentioner…

  Så bra att du själv skriver hur fattigt det trots allt är i Argentina, Du besparade mig den uppgiften. Sedan får jag väl tro att du bestämt dig om detta faktum.. De ekonomiska siffrorna säger inte ett skvatt om hur folk har det varken där eller här..

  Varför ondgöra sig över att folk får hjälp att rösta? I USA såg man i ett känt val till att hindra folk från sin demokratiska rättighet.. I Sydafrika såg man nog till att försäkra sig om att inga val gick fel heller.. De var mer än rasister och tonar inte den fram i Us så säg..

  Man kan knappast ge madrasser, kylskåp eller annat till folk som redan har sådant. Det säger ganska mycket om inläggen du gör att du ser ner på sådant.. Någon annan har alltså sett till långt före Kirschener att landets fattiga lider brist..

  Svensk ekonomi sägs också gå bra i motsats till arbetslöshetssiffror, sjuktal som alliansen putsade bryskt, utförsäljningar av statliga företag, privatiseringens monstruösa utbredning, SJ’s debacle….

  I Venezuela var det handelns rika som saboterade landets försörjning med att gömma varor i sina livsmedelslager och ropa kris medan regimen fick skulden. Man sköt demonstranter och skyllde på regimen osv osv.. Är det i princip likadant i Argentina?

  Det är bra om utländska investerare sticker från Argentina. Varken de eller vi behöver främmande intressen att förstöra vår arbetsmarknad eller trygghetslagar här heller.. Vi kan alla se hur det blivit inuti..

  Angående mutor kan vi ju se att Israel föredrar ”Hamas” framför den fredlige Arafat.. Det var mycket bättre att muta Arafat som inte ville krig än ”Hamas” som gör allt för att få till det krig som Israels hårdföra hela tiden önskat… Tja om inte Israel använder lånta fjädrar förstås. Då är det de själva som organiserar terrorn under false flag.. Händelser som ser ut som ett halvt sekels universella tankar som knappast stannar vid Argentinas gränser! Vi lever i en bedräglig värld och det går förmodligen inte komma särskilt långt utan mutor alls.. Sedan är det ju till syvende och sist en fråga om vart man syftar.. Israels hårdföra, vars inledande Sternliga, som inte dragit sig för något utan ideligen visat sig offra sina egna inte bara inom sina egna domäner utan i andra länder, allt i syfte att tvinga, hota och skrämma fram en opinion åt endera hållet och för att tvinga folk att bosätta sig i Israel, drar sig alltså inte för något offer och dit har det inte oväntat visat sig vara fallet i Argentina också..

  Delade ingen ut kylskåp och sängar till ett ”fattigt folk” så var de väl dumma i skallen.. På sätt och vis delade Reinfeldt ut sängar till ett ”sovande folk”.. De skulle iaf varken vakna eller reagera medan man rövade landets på alla dess skatter.. Det är inget svårt att skapa ett Argentinskt helvete här med krafter som Alliansen och SD.. Korruptionen blir mycket värre när staten försvinner som stabiliserande garant.

  Om Monsanto gör reklam för sina vansinniga växter gör jag det inte liktydigt med regimen i USA. Hur enkelt för en nytillträdd regent är det att ändra på det? Eller militarismens egna spelregler..? Så du kanske ser att egentligen är utländska investerare av ondo.. I alla fall har de varit det i hela Sydamerika sedan ett århundrade efter vad Smeadly Butler berättar.

  Telefonen igen… Vad är din vits med argumenten kring telefonen? I fråga om patetiskt lyckas du bättre.. Du säger det själv. De som haft kontakt med Nisman kunde bekräfta raderingen? Har skurkarna bekräftat sina samtal? I så fall är de redan gripna då.. Det låter som när mördare skriver självmordsbreven och försöker peka ut offret. I detta fallet blir skuldfrågan enastående patetisk.. Om Nisman inte längre fungerade som levande, gjorde han sig tyvärr bättre som död. Det var mördarna som bad honom sätta igång sitt sista uppdrag…

  Den som beskriver Nisman som ”Chicolina” är inte anonym och tydligen kan fler välja att framställa en Åklagare i det ljuset. Här släpade vi på Kwast o Co. Fastän en stor del av åklagarväsendet och polisen på ett alldeles eftertryckligt sätt fungerar likadant.. Denne kunde väl inte agerat mot en ström! Självkritiken står som Fru Justitia staty, stel, ofarlig och overksam.

  Varför skriver du ut ditt namn?

 10. Elisabeth Avendano
  Roland Noble tidigare Interpol-chef hävdar att Nisman ljugit flera ggr om AMIA-historien.
  Flera framträdande argentinska jurister hävdar att Nismans anklagelser saknar grund.
  Han stod regelbundet i kontakt med den avdelning av Cia på Usas ambassad, som styr över Irans och Argentinas relationer. De gillade ej att Iran och Argentina kom överens.
  Latinamerikas medier fylls i huvudsak med västkontrollerat innehåll från Reuters AP AFP och EFE. EFE, (spansk int nyh byrå) går ofta till angrepp mot de politiker Usa ogillar. Och de andra känner vi till här hemma som husbondens röst för Usa.

 11. http://www.buenosairesherald.com/article/179820/ex-interpol-head-roland-noble-what-prosecutor-nisman-says-is-false

  Detta ovan, Elisabeth, är en länk till Buenos Aires Herald. Det verkar vara en tidning i Argentina. De skriver om Nismans lögner. I Januari detta år 2015.. och det är Interpols förre chef som får Nisman att framstå som en, tja – Chicolina.. Tack för tipset Peter G.

  Man kan ju börja undra vad för hållhake/koppling Us hade på Nisman? Eller om det bara var godtrohet och aningslöshet parad med en vana att gå på fel klubbar och slutna sällskap där de lär ut vilka som sysslar med politisk propaganda..! Det kan inte vara mycket som skiljer mot risbastu. Den som ställer svåra frågor får smaka vidjan.. Sedan blir man för evigt betraktad som paria eftersom ränderna aldrig går ur.. och anonymiserad..

  Det är mycket bättre att föregå med gott exempel.

 12. För att återknyta till Sassersons artikel.. Vems avancerade spionprogram? Den enda som behövde ha kontroll på sin lakej var alltså UZ.. CIA.. De brukar likt Israel inte bry sig om hur det går till, bara det blir resultat.. Om sedan folk är Palestinier eller Indianer så är de stats- och rätts-lösa går det illa och är de det inte blir det blir det inte bättre..

  Så terrorn Israels ställer till med i olika länder för att skrämma folk att flytta till Israel, eller stoppa ekonomisk framgång för andra, måste de ju upprätthålla även på ”hemmaplan” för att den gudomliga planen ska bli riktigt ihålig..

 13. Innan Elisabet Avendano tar sats med en ny sån här artikel rekommenderar jag åter alla som tar tid till detta ämne att läsa Adrian Salbuchi’s överblick över de två terrordåden 1992 och 1994
  http://www.asalbuchi.com.ar/2014/01/israels-false-flagsover-argentina/
  samt en intervju av Salbuchi
  http://www.voltairenet.org/article162474.html

  Fortfarande finns utlämningskrav på två iranier och det var kring påstådda försök att obstruera rättvisan i det hänseendet som regeringen Kirchner anklagades av Nisman och som Kirchner av domstolen frikändes med utlåtandet att Nisman ljugit femton gånger.
  Vidare de två iranier det handlar om anges vara terrorister som flydde från Iran och sen gömdes av Cia på en hemlig militärbas i Irak. Det är dessas vittnessmål som ligger till grund för Mossads och Cias och därför Nismans anklagelser mot Iran.
  En advokat för två Syrier i Argentina som under femton år anklagats utan att bevis kommit fram tog del av Mossad/Cias dokument i detta ärende och beskriver det som fullt av fantasier. Den advokaten anser att Nisman mördades för att inte kunna berätta om att han tvingats under press att skriva ihop en rapport och det gjorde honom mer värdefull som död än som levande.
  http://www.strategic-culture.org/news/2015/02/17/argentina-reconnaissance-work-against-us-and-israeli-spy-networks.html
  I en artikel om den frikännande domen mot Kirchner i februari, togs även upp ett märkligt lappkast från Nisman där han först i korrespondens berömde Kirchners utrikesminister Timmerman och sen en kort tid senare kommer med de anklagelser mot honom som genast avslöjats som lögner av Interpol.
  Detta tvära lappkast stämmer med den ovannämnde advokatens misstankar att Nisman stod under påtryckningar.
  http://www.cfkargentina.com/dismissal-of-the-complaint-filed-by-prosecutor-nisman-against-president-cristina-kirchner/

 14. Jag ser att både castorpollux o grafström har orubbliga uppfattningar om vad som pågår härnere. Grattis ! Måste vara underbart att Veta Allt !! Om Ni kunde spanska kunde ni följa med litet närmare vad som verkligen händer härnere : tex att fattigdomen och slumkvarteren ökat katastrofalt under Kirchners 12 år vid makten och till vem Nisman ringde sina sista samtal. Det är ingen hemlighet. Lycka till med Era internationella konspirationsteorier !! MVH

  • @Elisabeth Avendaño. Ett är då säkert, att oavsett vem Nisman ringde det sista året så behövde inte Kirschener bemöda sig om att mörda en pajas inom rättsväsendet… Det blir istället 1000 gånger tydligare att hans banemän tröttnat och såg ett större värde i ett påstått mord med vad som skulle uppfattas som kopplingar till Kirschener? Ett sådant scenario säger mer om regimens fiender..!

   Om nu Kirscheners politik är en skandal så blir inte oppositionen eller kritiken mot den bättre av att sprida lögner och falska anklagelser om kopplingar till mord eller terror.. Korruptionen verkar oavsett Kirscheners ambitioner utbredd om en sådan som Nisman kan hålla på så som han gjorde.. Att det är lätt att bli tagen av propaganda ger du själv tydliga exempel på. Förresten se vi ju samma sjuka saker i Uz, inte oväntat.. Man kan ju börja undra vad du sysslar med själv som så okritiskt sprider besynnerliga ”fakta”.. Av mordet på Nisman kan man mycket väl tänka sig att denne var utsatt för starka och hotfulla påtryckningar, men inte av de som falskeligen påstås ha vunnit på hans död…

   Det ser inte ut som en vinst att mörda en åklagare. Det kan väl du räkna ut vid detta laget. För en oberäknelig och aningslös pöbel ser mordet ut som en joker. Några andra brukar inte riktiga förtryckare vara bekymrade över heller och intellektuella kan man ju skjuta in sig på så fort de klär av de skändliga påståendena….

   Har du läst artikeln i Buenos Aires? Jag förväntar mig en kommentar över cirkusen Nisman och hans baneman arrangerat.. Varsågod att rätta mig om jag har fel. Om jag är anonym eller inte spelar ingen roll. Det viktiga är ju inte vem jag är utan vad frågan gäller.

   ”Den enda som behövde ha kontroll på sin lakej var alltså UZ.. CIA..” eller till det landets kopplade ekonomiska intressen. Vi har ju sett dem i Venezuela också. Med ett hot över skalpen kom det på dem enbart an att för Nisman hela tiden avslöja så pass mycket att varenda steg han tog var övervakat.. Så varför radera samtal som dels var så lätt att ha bevisa? Är den beviskedjan den konstruktion som skulle peka ut Kirschener :D? De konkreta samtalen där Nisman kanske till slut vägrade lyda sina övervakare var de som försvann.. Det på ett sätt som gjorde dem omöjliga att spåra. Är den sista åtalsakten också en konstruktion avsedd att med det påstådda mordet försätta regeringen Kirschener i en prekär situation? Den nyheten kan jag se i blaskor och ytliga propagandaskrifter som tex expressen… Det finns säkert en hel hög liknande pressagenter i Argentina som det gör i Venezuela..

   Fattigdomens räddande apostlar ser då ut som riktiga dödsänglar med ett alldeles eget evangelium… Det finns inte mer på fötterna än när man ropar om demokrati och sätter igång bombandet av befolkningen i dess namn. Det råder ingen tvekan om var våldet hör hemma Hiroshima/Nagasaki eller inte.. Händelser och skeenden som bara kan komma ur synnerligen förfärliga tankemönster ursäktande precis vad som helst… Sedan har det bara fortsatt och vapenarsenalens ABC kompletterat framtidsutsikterna om lebensraum i Sydamerika, Uz, Israel eller Tyskland. När det gäller översättningarna råder ingen språkförbistring..

   • Castorpollux. Jag förstår faktiskt inte varför Du som anser Dig så välinformerad vill ha en kommentar av mig, som enligt Din uppfattning är helt felinformerad…?

    Du undrar oxå vad jag gör…ja, jag kan väl bara säga att jag har viktigare saker för mig än att försöka skingra dimman hos personer som tror att de redan har alla svar och som dessutom är kaxiga på gränsen till oförskämda. Sorry, men jag har inte min tid till det priset.

    Det faktum att Du inte kan spanska och därför måste lita till en enda tidning i ett land där 80 % av medierna idag är i regeringens händer, just för att kunna sprida de falska rykten som du omedelbart valt att se som sanningar, bara för att de råkar sammanfalla med din världsbild, visar bara hur litet du förstår av vad som händer här i Argentina.

    De jurister Du hänvisar till, de som anser att det inte finns fog i Nismans åtal, är tyvärr de som är köpta eller hotade av regeringen. Det är allmänt känt här, men givetvis svårt att veta för den som inte kan språket och är hänvisad till så begränsade informationskällor som Du.

    Alla oberoende och seriösa jurister här anser tvärtom att det finns så mycket grund i de fakta som Nisman presenterar i sin anklagelse, att det hade varit mycket värre för regeringen och president Kirchner ( obs stavningen, utan “s”…!) om Nisman hade fått tillfälle att lägga fram alla bevis inför kongressen, som avsikten var, än att behöva ta misstankarna om hans mord.

    Du har tydligen svalt hela den smutskastningskampanj som regeringen utsatte Nisman för efter hans död. Om det han forskat fram var så helt värdelöst hade det ju varit enklare att låta honom “göra bort sig” i rätten. Men problemet var att det finns alltför mycket obekväma sanningar i det Nisman hittat under vid sina undersökningar.

    Polisfri zon, säkerhetstjänstens spioneri via dator och telefon, säkerhetschefen först på plats mitt i natten, federala polisens oerhört slarviga insamling av bevis – eller tom döljande av bevis – , presidentens omedelbara förklaring att det rörde sig om ett självmord, ett uttalande som hon bra någon dag senare i ett TV framträdande ändrade till att hon visste att han blivit mördad…..är bara några av de anledningar som stärker de seriösa juristernas övertygelse om att regeringen ligger bakom mordet. Men det finns mycket mer.

    Men jag inser ju att du inte har något intresse av att få uppgifter som inte stämmer in på den uppfattning Du redan har skapat, så för min del blir det här sista informationens jag försöker få fram till ngn som föredrar att vara anonym och som redan vet allt. MVH elisabeth

    • Du har ju redan ondgjort dig över att det går att posta anonymt på NewsVoice. Hur kommer det sig att du kritiserar den saken? Är det fria ordet ett hot? På vems sida står du Elisabeth? Ljuger före detta Interpolchefen..?

     Även i vårt land har politiker sagt fel om uppenbara saker. Reinfeldt visavi Assange är en sådan där skrämmande insats för korruptionen.. Övergrepp på ”sådana som sover” klår Reinfeldt med hästlängder. Så Kirchener utan ”S” behöver inte skämmas i den saken.. Reinfeldt borde vetat bättre… Våra egna säkerhetstjänster är inte att lita på heller.. Persson kallade sig ”feminist” och begick ärakiri utan att bry sig.. Är korruptionen utbredd i Argentina så kan inte falska anklagelser om mord bringa landet på rätt köl.. En säkerhetsansvarig kan knappast bedriva obduktion och med större säkerhet fastställa krutrester, stänk osv.. Skottriktning osv. Vilket ju åtminstone lättare pekar åt självmord men ändå inte behöver vara det.. Men som sagt du hänvisade inte till dessa fakta, utan raderade samtal.? Fiktion glider bättre i vissa fören.. Nej jag kan inte spanska men jag kan läsa vad du skriver, por favor. ”Chicolina” förstod jag…. Det vill inte säga särskilt mycket..

     Inte ens vår poliskår verkar kunna samla eller dokumentera bevis och vi är ju ”knappt” ett korrupt land.. Ingen vågar säga det uppenbara. De grep och anklagade fel ”mördare” av Olof Palme.. Sedan står de rättsliga och polisiära skandalerna som milstenar längs en mörk väg.. Men visst har vi fått och haft några rejäla kylskåp, frysar, varma lägenheter och trygghetslagar, rättshjälp osv. I ett så fattigt land ser de flesta rika till att inte betala skatt.. På den punkten skiljer sig inte Sverige mot Argentina alls. Com Hem betalar sgs ingen skatt och går med miljardvinst.. Vad det gör för den offentliga sektorn kan inte skilja sig i ett land som tex Argentina eller Uz..

     Nu satsar den nya politiken på fler uteliggare, färre hyresrätter och bostadsbubblor osv.. Vitvarornas kvaliteter har sjunkit med hur demokratin spätts ut. Såväl som att vi inte behöva fördela våra egna eller andras skatter.. Utländska ägare har fått fritt spelrum inte bara ovan jord utan under och så ska samma krafter som förött Argentina bestämma dagordningen här.. Det är ytterligt svårt att tro att Kirchener utan S skulle vara det största problemet.. Visst kan det ändå vara sant men de falska anklagelserna svärtar ner intentionerna och syftet med att värna om de fattiga eller att minska deras lidande eller antal..

     Meddelandefriheten och yttrandefrihet utan att riskera förföljelse är tydligen ett allvarligt problem för dig..

     Om 100 % av medierna var för makten i Sovjet så visar avpixlat att de är mer Pravda än Pravda självt.. Nu kan det ju inte utan bestyr hävdas att Buenos Aires ljuger, men var är bevisen för att det är så annat än ”propaganda”? Har Argentina ett eget avpixlat? Smula gärna sönder Interpols förre chefs uttalande med några feta länkar..

     Under tiden suger jag på karamellen att mutåtalet mot kommunchefer i Göteborg föll ner i den jord som skapade dess situation.. Vi är inte utan en och annan Nissman med ett extra S. friande seriemord, incest och övergreppsåtal oräknade.. Vilken regim skall vi klandra? Ha vi ett etablissemang som betraktar regeringskansliet som en sandlåda? Med de senaste medlemmarna visar sig ingenting vara omöjligt.. Satiren och ödets ironi blir inte mindre om det var i en sandlåda det hela började.. En rättsapparat vars vibbar blott tillfredsställer de egna behoven, inte samhällets eller det allmännas är vad vi kanske får skåda mer av i framtiden..

  • @E. Det verkar var en betydligt lättsammare sits att inte begripa något… Inte ens modersmålet.

   @Peter G. Tack för de senare länkarna. Mycket, mycket intressant att läsa. Kopplingarna av attentaten till Rabins fredstrevare gentemot Arafat stämmer med Israels hårdföra önskan att höja temperaturen till kokpunkten för att kunna driva sin utvidgningspolitik.. Hoten, bomberna och skrämseltaktiken mot t.o.m. de egna i andra länder gör inte ”Israel” som tanke mindre makaber i dessa händer.. Men de mördade Rabin och visade att fred är det värsta tillstånd de vet..

 15. Dags att avsluta denna debatt. Det är fritt fram att kritisera, men inkom då med välunderbyggda egna artiklar. / red

Comments are closed.