BBC: Sverige lägger ned en del av sexövergreppsutredningen mot Assange

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 augusti 2015
- NewsVoice redaktion

BBC Assange 2015Svenska åklagaren kommer att delvis lägga ned utredningen mot Julian Asssange erfar BBC. Däremot avser den svenska åklagaren att fortsätta utredningen om våldtäkt.

Anledningen till att utredningen delvis läggs ned handlar om att det finns tidsbegränsningar, att åtal inte kan väckas om den anklagade inte förhörts inom vissa tidsrymder. Därför lägger man ned utredningen tex för sexuellt ofredande, men avser att hålla kvar misstanken om våldtäkt. Där är tidsgränsen satt till år 2020.

Källa: Julian Assange case: Sweden to drop sex assault inquiry

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Assange
 • Sedan dröjde det inte länge så slöt DN, Expressen och andra upp i den svans som helst ser offentliga hängningar utan rättegång i sin tjänst som “Public Service..”.

  Finns det något att gråta över så är det ju medias självpåtagna roll att göra en aningslös pöbel av ett folk.. Assange är ju inte målet utan medlet.. Avpixlat är bara mindre nogräknade, nakna i sin skam… Konceptet att rasera en demokrati, dess rättssystem och låta en medieorm krama vettet ur läsarna passar historielösheten utmärkt.

 • Brännmärkningen, häxjakten på Wikileaks säger väl en hel del om vad man gör för att slippa kritik emot sina orättfärdiga krig och massmord, politisk mygel korruption och annat.

  Det är ju vår dystra vapenmarknad som hamnar under lupp. NATO-medlemsskapet svärtas inte bara av ubåtsfesterna i skärgårdarna utan blodbesudlas i de fula krigen vi invaggas i.. Kålsupandet och kålsuparna är en de alldeles för många kockarnas fest. Universums sämsta soppa serverad som nyheter vinter, vår, sommar och höst, där näringen, naturtillgångarna tillfaller blott sponsorerna..

  Aftonbladet som en av de mindre hedersamma kockarna har ett förskräcklig recept att kleta ner Assange med.. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21260158.ab Denna skit skulle inte tryckas i public service..

 • Admin, mitt mentala Jag förväntar att det är EN svensk Åklagarmyndighet som lagt ner delar av sexanklagelserna mot Julian Assange och därmed öppnat EN möjlighet för Mr. Julian Assange, att som EN drabbad enskild person förtjäna skattefritt skadestånd av svenska skattebetalare på det maxbelopp som EU-domstolen anser vara skäligt för säkerhetsbrist, som enligt EU-domstolen är fördragsbrott, producerat av EN offentlig eller privat svensk tillsynsmyndighet av kvalitet och säkerhet i tid och rum, i STRID med EU-domstolens tolkningsföreträde eller i offentligt redovisad rättspraxis, lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för sexanklagad enskild människa i EES och Europeiska unionen.

  Lärstad den 13 augusti 2015
  ABC för varje NätvÄrkselev

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *