Mattias Olsson (NT.se) en jätteduktig policyskribent i en komplicerad värld

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 augusti 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Maj Wechselmann och Mattias Olsson NT. Montage: NewsVoice
Maj Wechselmann och Mattias Olsson NT. Montage: NewsVoice
Maj Wechselmann och Mattias Olsson NT. Montage: NewsVoice

REPLIK. Mattias Olsson skriver i sin debattartikel: “En nyttig idiot i Putins ledband” i NT att dokumentärfilmaren Maj Wechselmann ägnar sig åt konspirationsteorier i en artikel som publicerats i NewsVoice. Olsson anser argt att hon kom till fel slutsats angående nedskjutningen av Flight MH17 över Ukraina och därför får även NewsVoice en dänga

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice, uppd. kl 13:47, 22 aug 2015 | Foto: Anna Böhlmark, 2014

Mattias Olsson [politisk redaktör på NT.se, fd luftvärnssoldat, RBS] anser att både Wechselmann och NewsVoice springer i Putins ledband. Inget kan vara mer fel. Låt mig beskriva varför jag startade NewsVoice.

NewsVoice kom till som en moteld mot den propaganda som dagligen torgförs av nyhetsbyråerna via de svenska större dagstidningarna. Jag har obekräftade uppgifter på att 50% av Reuters innehåll är producerat av PR-firman Hill & Knowlton på uppdrag av industrier.

År 2000 arbetade jag med att raffinera och sälja omvärldsbevakning från Observer, numera Cision. Jag såg redan då hur nyhetsbyråerna: Reuter, AFP, AP och TT indirekt styrde åsiktsbildningen i Sverige genom att de stora dagstidningarna okritiskt klippte och klistrade från byråernas textflöden. Regionaltidningarna agerade likadant eller de refererade till DN och SvD när byråtexterna var omskrivna av lata och stressade journalister.

Resultatet blev katastrofalt för svenska folket som dagligen blev matat med propaganda. Resultatet var lysande för de intressen som vill styra upp och förstärka åsiktskorridorerna. Detta journalistbeteende har med åren blivit ännu värre. Journalisterna har blivit policyskribenter.

Idag är mitt fokus att återupprätta genuin journalistik bla genom att granska medierna, vissa industrier och maktspelet, ofta på en geopolitisk nivå, för där får man överblicken.

Samtidigt är det sant att NewsVoice tar ställning för den svagare eller utsatta parten, för den enskilde individen, för folkets perspektiv och för företeelser i samhället som utsätts för förtryck. Denna granskande journalistik leder till partiskhet, men det beror på att en polaritet redan skapats av etablissemanget som ofta glidit långt bort från vad som kan liknas vid sanning. När man gräver i detta välkontrollerade träsk av osanningar, halvsanningar och policys uppstår naturligt en motpol.

Att kritiskt granska utifrån ett förutsättningslöst perspektiv medför risker – Det är den genuina journalistens utmaning

Som redaktör för NewsVoice har jag beslutat att det inte får finnas något ämne som inte ska kunna granskas. Vilket ämne är värst? Förmodligen är det kontroversiella ämnet cloud seeding, som Mattias Olsson nämner, det svåraste att hantera. Att granska cloud seeding är att begå journalistiskt självmord för den som arbetar inom de etablerade större medierna, men samtidigt fungerar ämnet som en prövning. Är journalisten gjord av det rätta virket eller veknar denne av det politiskt korrekta grupptrycket som designerar vad journalisten får skriva om och vad denne ska dra för tillrättalagda slutsatser?

Men artiklarna om det förbjudna ämnet “kemikalier i atmosfären” utgör endast en bråkdel av alla de tusentals artiklar som hittills publicerats på NewsVoice av en ökande mängd skickliga skribenter. Andra ämnen som NewsVoice löpande granskar är: vaccinationsindustrin, konventionell cancervård och GMO, tre skenheliga kossor.

Frågan kvarstår ändå, är NewsVoice en propagandakanal för Putin? Självklart inte, men jag skulle gärna intervjua Putin och då ställa de svåraste frågorna jag kan komma på. Jag är säker på att hans humoristiska sida skulle klara av det. Jag skulle tex fråga honom om det är sant att ryska spioner tar sig in i svensk militärindustri genom svenska bemanningsbyråer.

Från mitt perspektiv är Mattias Olsson ytterligare en policyskribent i ett hav av policykorrekta medier. Hans skrämselmetod är simpel: Peka ut individen som ska sänkas, förlöjliga och isolera denne samt förkasta både de “felaktiga” slutsatsterna och “idioten” med smutsvattnet fyllt av de vanliga invektiven som tex det populära ordet konspirationsteori.

Den nytta som Mattias Olsson tillför är noll och han beter sig själv som en nyttig idiot för ett vapenskramlande Väst, alltså kan han tom betraktas som en onyttig idiot. Att skriva artikeln: “En nyttig idiot i Putins ledband” är helt enkelt för enkelt för den består bara av en radda förutsägbara åsikter och påhopp.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Tips Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice.. om NT:s chefredakör Anders Nilssons KRÖNIKA den 19 sept..

  http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/battre-debatt-utan-nattroll-12040045.aspx#comment

  Där han bl. a skriver.. Vi har på senare tid haft flera ledarartiklar i ämnet som uppmärksammats stort i Sverige. I kommentarsfälten har en övervägande del av alla debatter handlat om just invandringen. Men det är skillnad mellan dem som vill debattera och dem som bara är ute efter att hata, de så kallade rasistiska nättrollen. Trollen är inte ute efter debatt. De vill bara misskreditera alla som inte har samma hudfärg som sin egen. De vill dra alla invandrare över en kam och kalla dem kriminella. De vill inte ens erkänna att treårige Alan Kurdi, som låg uppspolad på stranden i Turkiet, verkligen hade drunknat. Den typen av odemokratiska krafter tillför inget på nt.se.

 • Din beskrivning av Stalins intentioner drunknar i den gemensamma jakten på vänsterelement. Sovjets, Tysklands, Italiens och andras.. Sedemera USA’s.. USA fortsatte ju med Gladio och annan sponsring av fascism under hela 1900-talet.. Det borde de ju göra med tanke på deras sponsring av Shitler och Stalin.. Teorierna drunknar i den faktiska verkligheten.. Inför en gemensam fiende som solidaritet och gemensam styrka kan de mest överraskande grupper enas.. I västra och östra Europa såväl som Uz försökte en allt mer samlad och enad arbetarklass vinna gehör för drägliga och humana arbetsförhållanden..

  En organiserad arbetarklass har aldrig setts med blida ögon i Uz.. Istället har man ett arbetsmarknadens skräckvälde.. Snart genomfört här med Reinfeldts, alliansen och hoppsan, SD.. Sjuklöverns udda fanbärare och beviset för att en blind kan leda en blind om de ändå ska förlora

  Orsakade Gorbatjov personligen något värre än svält? Det tror du väl ändå inte på? Då var nog Stalin mer personligen ansvarig för det välde som krossade kommunism i sitt eget land och jagade samma sorts folk som i andra länder med motsatt politisk hemvist?

  Västvärlden måste se ner på sin befolkning som håller dem för dumma nog att tro att Stalin var Kommunist och i den övertygelsen begick sina skändligheter.. Det är bara i väst samma röster och krafter i ny kostym bekämpande ett folks rättigheter till en anständig verklighet.. Å andra sidan har de i kampen för “fred” begått värre illdåd än dem de bekämpar… Uppenbarligen är inte längre nöden uppfinningarnas moder utan krigen, kontrollen och makten.. Det är därför svälten, farsoterna, massakrerna och terrorn går före.. Hur ska denna makt kunna rättfärdiga sig utan dem? Eller hatet, hoten och skrämseln..

  Dödslabben som Japan och Tyskland skapade med sina intentioner att möjliggöra ett krigens ABC mot mänskligheten var inga isolerade nationella experiment. Investerarna som alls inte blott var nationella intressen knutna till de två länderna hade betydligt kusligare ambitioner än så.. Deras fortsatta vilja att skriva historia med allt mörkare grymmare medel berättar en sanning betydligt kusligare än några strategiska lekar..

  Mattias Olson arbetar alltså inte för sanningen… Den är och förbli för dessa krafter i alla tider besvärande.. Det är ju bäst att försöka förinta, förringa den. Precis som de hoppades med Jesus men fick Kristus runt halsen som det ok de förtjänande..

  • Castropollux
   ‘Orsakade Gorbi något värre än svält?’ frågar du dig
   För det första var det ju ett helt onödigt folkmord som blev följden av hans dåliga taktik och naiva tilltro till väst. Dessutom gör Sovjets upplösning att Ryssland nu hotas till sin existens.
   Läs Sergei Glazyev’s Russia and New World Order. Han skriver:
   “Takten av årlig folkminskning blev mer än dubbelt mot under Stalinismens repression och mass-svälten i början av 30-talet. Inget liknande har förekommit under Rysslands tusenåriga historia”
   Hade de hållit ihop Sovjetunionen med fast hand men liksom Kina genomfört marknadsekonomiska reformer som de själva kontrollerade hade Usa idag inte haft fritt fram att hota deras existens och inte kunnat haft fritt fram i MÖ.
   Gorbi’s naivitet inför ondskan i väst fick alla de följder vi nu ser utspela sig.
   Och jakten på vänsterelement är ett komplicerat ämne eftersom det angloamerikanska monopolkapitalet ville ha kommunism i de stora länderna för att bygga världsregering. De som mest jagade kommunister begrep inte detta och Bilderberg kom till för att motverka antikommunismen så att inte målet med världsregering under angloamerikansk storfinans äventyrades. Det eliterna i England och Usa verkligen hatar är självständiga nationalstater.
   Syrien är nu allvarligt hotat och i Libanon pågår en ny tema-revolution: med slagordet ‘You Stink ‘

 • Ryssland är för mjuka mot HBTQ(r). Man kan inte ha sådant i ett samhälle. Men det som Putin och Ryssland gör för att stå emot den vidriga agendan som illuminaterna i väst är ändå bra, som sista hoppet. Nu driver man blan annat på grund av det hatagenda mot honom. Vem mer står emot det som är GMO, upplösning av familjer, homoagendan, osv? Klart de nu då syftar till att sy ihop ett stort krig, som kan bli ödeläggande för hela jorden.

  Men de skyr inga medel. Hellre att alla går under än att några finns som kan följa mänskliga/högre principer och vägra följa med i upplösningen. Mabo, du har inget förstått. Att du medagerar i hatet mot Putin för att främja sjuka saker är ohedrande för dig, men ack så avslöjande av hur många blivit.

  • @obey. Stod nu Ryssland med Stalin på samma sida som Tyskland/Hitler, Japan, USA/England jagande samma sorts politiska fiender kan de väl göra det igen.. Så länge det finns en kaka att obehindrat dela på kommer de vara nöjda med det. Kosta vad det kosta vill..

   @Peter G. “Gorbachev förrådde Ryssland och försatte dem i det utsatta läge de nu befinner sig där de hotas av att styckas och bli förslavade.” Inte var väl Gorby den fiende till folkets välvilja, demokratiska anda och självständighet du antyder.. I så fall kan källan till ditt påstående spåras till samma krafter som vill påstå att JFK var till intet gang för USA’s trygghet och befolkning.

   • Castropollux
    Gorbachev var naiv gentemot väst eller av fåfänga tom attraherad till deras uppfattningar. Det ledde till enorm skada för befolkningen. Större massdöd än under 30-talets svält som sagt. Såna ledare brukar uppfattas negativt av den som ser hela bilden och inte låter sig imponeras av vackra ord.
    Och Stalin samarbetade med nazisterna därför att britterna försökte isolera Sovjet och fördröjde listigt samtal med Sovjet, tog långsammast möjliga fartyg etc. Målet var att lura Stalin att vare sig ha en allians med England och Frankrike eller med nazityskland. Så att alla skulle kunna anfalla. Dvs tyskland skulle ta det stora ansvaret, sen skulle britterna falla Tyskland i ryggen och strypa försörjningslederna så att de kunde tvinga fram en för England gynnsam styckning av Sovjet. Det finns ingen som helst anledning att klandra Sovjet för hur de agerade. Ingen kålsuparteori stämmer in.

 • Förtrycket av HBTQ-rörelsen i Ryssland där Moskva och S:t Petersburg regelbundet nekat Pride-parad, nedstängningen av sajter för HBTQ-personer och propagerandet för en “traditionell familj” som utestänger regnbågsfamiljer, samt minskningen av yttrandefriheten genom att Ryssland saknar fria medier och en öppen och kritisk debatt mot Putin och Putins politik. Putins konkurrent som mördades för flera månader sedan när han släppte information som visade på ryska soldaters deltagande i Ukraina. Putins politik är en värdekonservativ och kulturkonservativ nationalistisk högerpolitik som står för monokultur istället för mångfald och mångkultur. Arresteringen och förföljandet av den forne shackmästaren och Putins politiske motståndare Garry Kasparov och hans parti är ett lågvattenmärke. För mig är inte Ryssland ett drömland om vi ser inrikespolitiskt, där statens grepp om samhällets mediakanaler blir allt hårdare.

 • Tack Ruben. Informativ och korrekt.

  @ Peter G. “Gorbachev förrådde Ryssland och försatte dem i det utsatta läge de nu befinner sig där de hotas av att styckas och bli förslavade. Hitlers plan som förverkligas. Gorbachev kanske var i god tro men det är bara en förmildrande omständighet som gör att man inte kan moralisera. Han var västs favorit.” ?

  Var han det! “Vi lägger ner vapnen” var fruktansvärt impopulärt.. Var skulle hoten komma ifrån nu? Väst mordiska favorit var Jeltsin.. Folket älskade och respekterade Gorbatjov. Honom var makterna tvungna att kollra och kuppa bort. Jeltsins beskjutning av Parlamentet måste varit otroligt populärt i Väst. I detta Parlament hukade alla de som fått en ny tro på demokrati i landet.. Demokrati och folkstyre är det värsta som kan hända i väst..

  Tack Sassersson för Journalistisk heder och korrekthet.

  • Castropollux
   Ingen försvarar skurken Jeltsin, men västmedia gav en positiv bild av Gorbi.
   I den gängse meningen var han en favorit, medan Jeltsin med rätta beskrevs som en fyllbult och tjuv.

 • När USA ingriper någonstans för att sprida “demokrati” blir det raka motsatsen: diktatur, kaos och masslidande. Ukraina var ett ganska välmående och fredligt land under den demokratiskt valde Janukovitj tills USA och NATO iscensatte en statskupp den 22 februari 2014 och placerade sina marionetter på tronen, för att starta ett krig mot Ryssland som i sin tur skulle öppna vägen för det av storkapitalet efterlängtade tredje världskriget. Oliver Stone bekräftade nyligen denna bild.

  Nu kommer nya uppgifter hur fruktansvärt laglöst landet blivit. Kiev Regime’s Official Policy for East Ukraine is Starvation, Torture, Rape and Murder titlar George Eliason från globalresearch.ca

  Precis som i Syrien och Irak (samma sak tidigare i Jugoslavien och Libyen) anlitas utländska yrkeskriminella och nazister som mot höga betalningar begår vilka brott som helst. De är krigsprostituerade. De samlas i speciella bataljoner som Azov, Dnepr-1 eller National Gardet och fylls på med legoknektar från amerikanska Blackwater/Academi. Se även http://www.globalresearch.ca/ukrainian-nazis-pay-private-military-company-academi-formerly-blackwater-for-training-russian-report/5422667

  De som inte accepterar den olagliga statskuppen kallas för “terrorister”. “Andrey Biletsky, former “Azov” battalion commander, Ukrainian nationalist ideologist, and a favorite in Victoria Nuland’s circles ( Biletsky was made a Verkhovna Rada deputy by Arseni Yatsenyuk) made clear who those terrorists are in an interview with Foreign Policy .

  “Unfortunately, among the Ukrainian people today there are a lot of ‘Russians’ (by their mentality, not their blood), ‘kikes,’ ‘Americans,’ ‘Europeans’ (of the democratic-liberal European Union), ‘Arabs,’ ‘Chinese’ and so forth, but there is not much specifically Ukrainian… It’s unclear how much time and effort will be needed to eradicate these dangerous viruses from our people.” skriver George Eliason.

  Detta är en extremt rasistisk åsikt av en ukrainsk parlamentsledamot och gammelmedia inklusive Peter Wolodarski inte bara tiger utan hyllar denna regim.

  Människor kidnappas, rånas och försvinner spårlöst numera i Ukraina. Polisen gör inget, om man inte har pengar eller kontakter i nazistjuntan. Kvinnor våldats på löpande band.

 • På Facebook finns en grupp som vänder sig till “Journalister och annat löst folk” detta lösa folk tycks dominera gruppen. Om man som jag gjort utmanar de Vofassocierade och dess sympatisörer blir man utesluten. Jag har nu startat en ny facebooksida för journalister- (ej löst folk) “Journalistik – Integritet, moral och mod” – Media/nyheter/publicering. Det är bara att gå in och gilla och visa var man står. https://www.facebook.com/pages/Journalistik-Integritet-moral-och-mod/1419507245046703

 • Angloamerika skriker mord och mördare först av alla. Msm-kören stämmer in i falsett, även i Sverige. Inget nytt under solen. När det sedan kommer fram att det hela varit ett falsarium så tystnar kören och börjar på en ny medlodi a-la “new topic of the day to be discussed”. Tänker just nu främst på kem-vapnen i Syrien och visslaren Dr. Thomson från CDC, vilka är tydliga exempel. Det är så man mår fysiskt illa av att se eländet. Är glad att Svensk msm tappar allt mer marknadsandelar för var dag som går.

 • Experter som dagen efter nedskjutningen (!) i praktiken innan någon ens hade kommit fram till nedslagsplatsen, dessutom från Kanada, med absolut säkerhet uttalar sig om orsaken ger jag inget för.

  Har han verkligen skrivit detta? Helt otroligt.

  Jag förmodar att det är Michael Bociurkiw som avses? Han är ukrainare, bosatt i Kanada. Kom till platsen i egenskap av OSSE-tjänsteman, som det sägs som den allra första. Han uttalar sig alltså som den som var på platsen först.
  Han sa att han inte såg några spår av någon missil, utan snarare tydliga tecken från beskjutning medelst 30mm kanoner av den typ som finns på ukrainska plan.

  Det agerande han (Mattias) pratar om stämmer dock bättre in på den store Fredspristagaren, som för det första inte ens var där överhuvudtaget, och som för det andra uttalade sig t o m innan OSSE. Det var bara några timmar efter kraschen

  Han kungjorde inför hela världen att det var bevisat att det gick till som sagts,vilket verkligen är mycket drastiskt vid den tidpunkten.

  Nu är det politik i detta. Vi kan alla ha fel i vissa detaljer, eftersom informationen förvrängs. Men det vi vet är att Obama var den som uttalade sig med “absolut säkerhet”, eftersom det är uppenbart för alla att han yttrat sig innan någon haveriplatsanalys ens påbörjats.

  Uppenbart är också att efter detta uttalande, likriktades all mainstream västlig media i en enad kår mot allt ryskt, och Putin i synnerhet. Man ska vara mycket medveten om att de har makt att smälla “högerextremist”-stämpeln på alla som anför något som har med den faktiska sanningen att göra. Och då är det ingen som tittar på den som stämplar.

 • Mattias Olsson inkom den 22 aug på NT.se med en eftersläng. Han skriver i en orubricerad kommentar:

  “Maj Wechselmann fortsätter likt de flesta konspirationsteoretier att argumentera via ombud. Eftersom hon själv medger att hon inte är expert låter hon andra argumentera.”

  “Wechselmanns slår vilt i alla riktningar och det är inte första gången. Den här gången har hon dock valt att följa den ryska desinformationslinjen och därmed gjort sig till förmedlare av Putins propaganda.”

  http://www.nt.se/opinion/debatt/-11694224.aspx

  Vad Olsson menar med “ombud” är oklart, men den enda tidning som replikerade Olssons första artikel var NewsVoice och kanske någon enstaka blogg.

  Maj Wechselmann svarade den 22 aug bla med kommentaren:

  “Jag undrar om det är riktigt värdigt av Mattias Olsson att genom metoden ”guilt by association” göra mig till Putins talrör, enbart därför att jag har en annan uppfattning om nedskjutningen av det malaysiska flygplanet MH17 än gängse svenska media?”

  http://www.nt.se/opinion/debatt/planet-kan-ha-traffats-av-maskinkanoneld-11664144.aspx

  Det är förmodligen dags att Mattias Olsson som använder Skeptikerskolans argumentationsbatteri kritiseras mer ingående för de debunking-metoder han använder.

 • Tack för uppskattningen Ann! Den dokumentären råkade sammanfalla lite med artikeln tyckte jag. Är inte bekväm i tanken med Putin och hans närmaste anhängare, det är bara en känsla. Även om han blivit orättvist bedömd i en del fall. Däremot skulle jag uppskatta om Gorbatjov fick nytt förtroende i Rysslands inrikes och utrikespolitik. Han verkar ha en väldigt klok åskådning. Och har man en klok åskådning för sitt folk, så skapar det positiva synergieffekter för alla. Men jag vill inte diskvalificera Putin för det, jag vet att man inte alltid har rätt.

  • Ruben, att du inte känner dig bekväm med Putin och hans kretsar men gillar Gorbachev visar vilka usla källor du litar på. Gorbachev förrådde Ryssland och försatte dem i det utsatta läge de nu befinner sig där de hotas av att styckas och bli förslavade. Hitlers plan som förverkligas. Gorbachev kanske var i god tro men det är bara en förmildrande omständighet som gör att man inte kan moralisera. Han var västs favorit. Såna brukar inte vara bra för det egna folket. De som låg bakom förändringen lät västvärlden få inflytande tills bla Khodorkovsky försökte ge bort Rysslands oljetillgångar till Dick Cheney mfl. Rysslands befolkning drabbades av en värre massdöd än under svältperioderna vid interventionskriget och på 30-talet. Sen fick de nog av att låta vansinnet fortsätta och gick till väl genomtänkt motangrepp. Khodorkovsky fick det straff han förtjänade. Och Putins framträdanden pekar på att Ryssland nu styrs med klokhet som få andra länder kan visa upp. Det beror naturligtvis inte bara på Putin.

 • Instämmer med lovord och kommentarer i ovanstående kommentarer. Det är en lisa för själen att få läsa artiklar man inte ser annorstädes. Heja Torbjörn ..och team! 🙂

  NewsVoice behövs verkligen som motvikt till gammelmedias tillrättalagda ‘journalistik’!

 • Så här skrev Mattias Olsson i dagens NT : 04:00 15-08-22
  http://www.nt.se/opinion/debatt/-11694224.aspx

  Maj Wechselmann fortsätter likt de flesta konspirationsteoretier att argumentera via ombud. Eftersom hon själv medger att hon inte är expert låter hon andra argumentera. Experter som dagen efter nedskjutningen (!) i praktiken innan någon ens hade kommit fram till nedslagsplatsen, dessutom från Kanada, med absolut säkerhet uttalar sig om orsaken ger jag inget för.

  Den tyska pilot som förs fram är flitigt anlitad av propagandakanalen RT (tidigare Russia Today), är av rysk härkomst och är bland annat verksam på en högerextrem blogg tillsammans med Förintelseförnekare. MH17 var ett Boeing 777-200 med en längd på över 63 meter och spännvidd på 61. Ett plan av den storleken “totalförstörs” inte, även om det träffas av en rysk BUK-missil.

  Wechselmanns slår vilt i alla riktningar och det är inte första gången. Den här gången har hon dock valt att följa den ryska desinformationslinjen och därmed gjort sig till förmedlare av Putins propaganda… Mattias Olsson politisk redaktör (tidigare luftvärnssoldat RBS 77 LV4 Ystad)

  • Väst gick ju ut ännu snabbare utan att hänvisa till några som helst bevis! Om Ryssland svarade med samma mynt varför inte ge hela sanningen? Varför inte avslöja motståndaren om man har något??? Väst har ju givit utrymme åt den sk Bellingcat, som är en vanlig bloggare. Är det det bästa väst har av analytisk förmåga? Hans argument har jämförts med analys av telöv för att söka bevisa att en bild förfalskats. Varför är det inte riktiga experter som framträder? Medge att det är väldigt märkligt oavsett hur det var med MH17?

  • Jag inser vid närmare eftertanke varför väst inte vill ha någon saklig debatt om förfalskade videos… Du har väl sett flygplanet som uppslukas av wtc’s vägg utan att det i momentet efter och innan explosionen blir hål iväggen som om det flög in i ett moln. Alla videobilder av flygplan där har kritiserats för att vara fejkade på saklig grund. En noskon av plast går rakt igenom byggnaden och poppar ut på andra sidan. Detta vill Usa inte ha några frågor om.

 • Mattias Olsson (av svensk härkomst) ger sig tydligen inte så lätt. Han har valt att följa USA:s och västvärldens desinformationslinje och därmed gjort sig till förmedlare av Obamas propaganda.
  Mattias Olsson, politisk redaktör på NT (och tidigare luftvärnssoldat (RBS)? på LV4 Ystad) ogillar att, som han uttrycker sig, Maj Wechselmanns konspirationsteorier om false-flagoperation MH17 ges medial publicitet.
  Han anser att MH17 som var ett Boeing777-200 med en längd på över 63 meter och spännvidd på 61 “totalförstörs” inte, även om det träffas av en rysk BUK-missil.

  Mattias Olsson anser sig tydligen (med sin bakgrund som värnpliktig luftvärnssoldat) förmodligen år 1977 vara en klart större expert än Maj Wechselmann och ger inget för hur experter som dagen efter nedskjutningen (och dessutom kommer från Kanada), uttalar sig om orsaken. Han anser den pilot från Tyskland (men är av rysk härkomst ) bland annat är inblandad och verksam på en högerextrem blogg tillsammans med Förintelseförnekare… Sålunda ingen större skillnad på den tyske piloten och den sittande fascistregimen i Kiev.

  • Instämmer med att det cirkulerar uppgifter av varierande kvalitet och Maj utger sig ju inte för att vara expert, så hon har inget val annat än att redovisa det som publicerats. Experterna hjälper ju inte till. Och Mattias har inget bevis för vem som isåfall avfyrade BUK-en.
   Men Usas undanhållande av sin information och försök att snabbt, innan utredningen presenteras, hetsa fram en politiserad tribunal visar att Usa vet att de inte har på fötter och dessutom troligen har info som pekar i ‘fel’ riktning eftersom de håller inne sin egen info.
   Det skulle ju kunna vara ett plan från Kiev ‘på fel tid och fel plats’ men som likväl inte sköt ner planet. Det kunde vara skäl till att Usa inte vill visa ngt. Men oavsett orsak till Usas slutenhet saknar de därigenom trovärdighet.

 • Mycket bra skrivet Torbjörn!
  Jag kikar in på newsvoice.se regelbundet oftast flera gånger per dag och rekommenderar till vänner och bekanta att besöka sidan.

  Blir så tacksam att newsvoice dels, vågar skriva om sådant som inte msm-media tar upp och dels har andra infallsvinklingar på sånt som msm partiskt och ensidigt skriver om.

  Det bästa med Newsvoice som alternativ media, är att artiklarna har riktig journalistisk saklighet, något som så kallade journalister i den ordinarie mediebruset inte längre vet vad det är och betyder.

  Under de år jag följt denna sida har jag fått en uppsjö med ny kunskap som man sedan på egen hand kunnat studera/läsa vidare om. Så jag hoppas Torbjörn orkar fortsätta att driva denna eminenta hemsida vidare.

  Tack!

 • Förtydligande av min syn: Myndigheten, som ville ha datormodellen, är de högsta spelarna inom finansmakten, som spelar myndighets eller juridikspelet, tydligen utan att något eller någon kan hindra dem.

 • Håller med också! En passus om ( eller undran ) hur Putin kom till makten. Såg Dox “The Forecaster” i svt ( finns ännu på play ). Det handlade om Martin Armstrong finansmannen, som lyckats skapa en datormodell som hittills förutsett cyclerna ( uppgång och nedgång ) i finansvärlden ( sedan 1980 tal ) och på köpet även fick med förutsägningar om konflikter och ev. krig, eftersom det oftast hörde ihop. Armstrong modell hade förutsett Rysslands ekonomikrasch 1998-99, vilket hände. De fick lån av IMF, som Jeltsin plockade ut ett antal miljarder och satte in på ett bankkonto i Geneve, med förevändningen att Kreml skulle rustas upp. De stora börsdrakarna hotade då att avslöja Jeltsins penningstöld av IMF om han ställde upp i nästa val. Jeltsin hoppade av valet och lämnade plats för en annan kandidat, som jag glömt namnet på nu. Det var den amerikanska eliten ( några enstaka i samma klubb ) som hoppades på sin ryske kanditat, för då blev alla tillgångar av olja och andra råvaror i Ryssland mer lättillgängliga. Men helt plötsligt dyker Putin upp från ingenstans och lovade ordna upp det. Den amerikanske toppfinansmäklaren dog kort efter i Monaco och alla fick kalla fötter. Se gärna dokumentären och begrunda. Jag skulle tro att vissa toppar i Ryssland genomskådat de amerikanska finansmännens “kupp-försök”? Någon som kan historien bakom detta, berätta gärna, för dokumentären ger inte svar på det utan bara konstaterar händelseföljden!
  http://www.svtplay.se/klipp/3171033/the-forecaster
  Så jag skulle gärna se fram emot en intervju med Putin, med frågan om hur det gick till i bakgrunden.
  Syftet för dokumentären är hur man fabricerade anklagelser mot Armstrong och lyckades sätta honom i fängelse ca: 12 år varav 7 år för domstolstrots. Myndigheten skulle prompt ha datormodellen för finansförutsägelserna ( som även kunde förutse krig och konflikter ), men Armstrong nekade att släppa ifrån sig sitt livsverk.
  Svårt avgöra hur pass sant allt är, men det verkar uppriktigt, är mycket sevärt och väcker dessutom många frågor.
  Om nu inte dessa saker redan är avverkade och förbi? För mej var de ganska nytt, vilket visar min ev. okunskap om historiska politiska och ekonomiska virvlar senaste 20 åren.
  Men är de inaktuella får red. gärna ta bort kommentaren

  • Ruben
   Det var det gamla gardet av industrifolk även en del oligarker som reagerade och Putin var med i det gänget. Antagligen fanns det info om det på thesaker men jag minns ej nu.
   Usa anade nog heller inte att Putin hade de kvaliteer som det visat sig. Det var ju terrordåd som kallades lägenhetsbombningar som påstås ha hjälpt Putin till makten och fientliga oligarker med brittiska kopplingar anklagade fsb för falsk flagg men det verkade snarare vara en av de många fallen av misstänkt minikärnsprängning under marken. CNN hade en artikel som de snabbt rensade bort från nätet där det kunde upptäckas. I den artikeln nämndes från en intervjuad expert att sprängkraften var på minst 100 ton. Detta trodde nog CNN först kunde användas mot den ryska regimen men insåg sen att det omöjligt kunde passas ihop med att fsb påstods ha tagits på bar gärning med sprängämnen i en lägenhet. Det är min tolkning men att de rensade artikeln säger något.
   Följden av sprängningarna var att Ryssland kunde övertalas att samarbeta i ‘kriget mot terror’ tillsammans med Usa och knappast något som Ryssland skulle ha prioriterat om de inte själva angreps.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *