Naomi Abramowicz (Expressen) anser att SVT nöter på allmänhetens förtroende

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 augusti 2015
- Torbjörn Sassersson

Naomi Abramowicz - Foto: Expressen.seNaomi Abramowicz menar i en ledarartikel rubricerad: “SVTs blinda fläck är röd” riktad mot SVT:s ledning att kanalen nöter på allmänhetens förtroende när SVT inte tydligt satte gränsen för en medarbetare som uppmanade till marxistisk kamp. 

Abramowicz skriver att den rimliga reaktionen från SVT-ledningens sida borde vara: “Packa dina saker. Där är utgången”. Den anställde som borde ha fått sparken sökte någon till ett nytt program som anser att den antirasistiska kampen bör föras med våld. Denne skrev ett inlägg i gruppen Marxistiska Studenter Göteborg och avslutade med “Kampen fortsätter!”.

Reaktionen hos cheferna på SVT var minst sagt mesig. I en intervju i Dagens Opinion sa programmets projektledare Lena Laurén att: “Vi kommer förstås att prata med Assia. Vi ska samtala och jobba tätt ihop.”

Abramowicz kommenterar:

“En anställd vid det statliga tv-bolaget manar alltså till marxistisk kamp och får den mildaste av tillsägelser. Trots att opartiskhet är ett ledord för SVT, och grundläggande för allmänhetens förtroende för public service.”

Läs hela Abramowicz artikel i Expressen | Naomi Abramowicz – Foto: Expressen.se

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq