Naomi Abramowicz (Expressen) anser att SVT nöter på allmänhetens förtroende

0
254

Naomi Abramowicz - Foto: Expressen.seNaomi Abramowicz menar i en ledarartikel rubricerad: ”SVTs blinda fläck är röd” riktad mot SVT:s ledning att kanalen nöter på allmänhetens förtroende när SVT inte tydligt satte gränsen för en medarbetare som uppmanade till marxistisk kamp. 

Abramowicz skriver att den rimliga reaktionen från SVT-ledningens sida borde vara: ”Packa dina saker. Där är utgången”. Den anställde som borde ha fått sparken sökte någon till ett nytt program som anser att den antirasistiska kampen bör föras med våld. Denne skrev ett inlägg i gruppen Marxistiska Studenter Göteborg och avslutade med ”Kampen fortsätter!”.

Reaktionen hos cheferna på SVT var minst sagt mesig. I en intervju i Dagens Opinion sa programmets projektledare Lena Laurén att: ”Vi kommer förstås att prata med Assia. Vi ska samtala och jobba tätt ihop.”

Abramowicz kommenterar:

”En anställd vid det statliga tv-bolaget manar alltså till marxistisk kamp och får den mildaste av tillsägelser. Trots att opartiskhet är ett ledord för SVT, och grundläggande för allmänhetens förtroende för public service.”

Läs hela Abramowicz artikel i Expressen | Naomi Abramowicz – Foto: Expressen.se


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här