Naomi Abramowicz: ”Kom ur armhålan, public service!”

publicerad 26 augusti 2015
- av NewsVoice

Naomi AbramowiczNaomi Abramowicz kritiserar Sveriges Radio i en ledarartikel på Expressen den 13 augusti. Hon menar att det finns gott om program inom public services radioutbud som ägnar sig åt kvalificerat trams. Det är bara att slå på Sveriges Radio P3. Hon anser att Sveriges Radio-programmen är ytliga och försöker plocka poäng hos hipsters. Hon efterlyser seriösa och djuplodande nyhetsprogram som engagerar och fördjupar lyssnarens kunskaper. Annars saknar public service-kanalerna på radio relevans.

Foto: Expressen.se

Naomi Abramowicz skriver:

”Det verkar som att en del av inslagsproducenterna i public services nyhetsprogram har drabbats av en sjukdom som plågar allt för många som arbetar i allmänhetens tjänst – behagsjuka. Det finns en föreställning om att man måste vara nere med kidsen och plocka poäng hos diverse hipsters inom sociala medier för att vara relevant och tilltalande.

Inget kunde vara mindre sant. Tvärtom riskerar man att alienera en stor del av publiken. Den som är genuint intresserad av nyheter rattar in P1 på morgonen för att höra om den senaste utvecklingen i världen, inte den senaste utvecklingen på Södertörns högskola.”

Läs hela Naomis ledarartikel i Expressen


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det som osar armhåla på P1 är Stil. Världens mest självöverskattade deodoranta program .. Förmågan och viljan att ta död på lyssnarnas intresse ska inte underskattas. Tillika ska sporten in och flåsa tempo och osa välanvänt omklädningsrum. Själv undviker jag Expressen för dess unkna stil..

  SVT har högervridits sedan åratal. Det började med att börsen fick vädra sina gympasalar i direktsändning och börsflåset köra i olika tonarter för vinsternas svettiga välsignelser.

  Radions P3 är väl alldeles för bra helt enkelt även om jag sällan lyssnar.. Skon klämmer Naomi. Det är bara att köpa nya eller byta arbetsplats..

  Reklamradion säger den stackars stirrande Naomi inget om. Något mera själsdödande och tjatigt går bara att finna i andra länder där friheten att skvala publiken rakt i öronen kallas demokrati.

  Naomi kanske fick in P4? Det lyckas jag aldrig med…

 • Sveriges radio P1 har alltid betytt mycket för mig, det har varit mitt nöje och mitt universitet. Fortfarande är mycket bra men jag håller med Abramowicz på flera sätt.

  Jag har på senare tid känt mig marignaliserad från vissa ämnen och program. Jag har tänkt att jag kanske är för gammal och därför inte hänger med.

  Men jag anser mig inte för gammal för att uppröras över journalisternas devota attityd till allt som har med vetenskap att göra i synnerhet medicinsk vetenskap. Man presenterar ” nya rön” med en domkyrkoröst utan att någonsin ifrågasätta någonting. På det området skulle det behövas mycket mera sund kritik. Jag blir generad över vetenskapsjournalisternas okunnighet och naivitet.
  Det är tur att Newsvoice finns.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *