Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Naomi Abramowicz: ”Kom ur armhålan, public service!”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 augusti 2015
- NewsVoice redaktion

Naomi AbramowiczNaomi Abramowicz kritiserar Sveriges Radio i en ledarartikel på Expressen den 13 augusti. Hon menar att det finns gott om program inom public services radioutbud som ägnar sig åt kvalificerat trams. Det är bara att slå på Sveriges Radio P3. Hon anser att Sveriges Radio-programmen är ytliga och försöker plocka poäng hos hipsters. Hon efterlyser seriösa och djuplodande nyhetsprogram som engagerar och fördjupar lyssnarens kunskaper. Annars saknar public service-kanalerna på radio relevans.

Foto: Expressen.se

Naomi Abramowicz skriver:

”Det verkar som att en del av inslagsproducenterna i public services nyhetsprogram har drabbats av en sjukdom som plågar allt för många som arbetar i allmänhetens tjänst – behagsjuka. Det finns en föreställning om att man måste vara nere med kidsen och plocka poäng hos diverse hipsters inom sociala medier för att vara relevant och tilltalande.

Inget kunde vara mindre sant. Tvärtom riskerar man att alienera en stor del av publiken. Den som är genuint intresserad av nyheter rattar in P1 på morgonen för att höra om den senaste utvecklingen i världen, inte den senaste utvecklingen på Södertörns högskola.”

Läs hela Naomis ledarartikel i Expressen


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq