NewsVoice fångade streetrace på Nynäsvägen

  7

  Streetrace Nynäsvagen Ösmo 4 aug 2015 - Foto: NewsVoice

  NewsVoice lyckades fånga ett streetrace på Nynäsvägen nära avtagsvägen till Ösmo ikväll runt kl 21:15. Det verkade genomföras tre race med två bilar i vardera tävling.

  Ett 20-tal fordon spärrade av motorvägen. Efter tävlingen samlades deltagare och åskådare på en plats nära Nynäshamn. Inga poliser hann till platsen innan händelsen var över.

  Åke Rimborn som är chef vid ­trafikpolisen i söderort sa i maj 2015 till lokaltidningen Mitt-i att 2014 höll en kvinna på att förblöda i en ambulans som blockerades vid ett streetrace. Vid ett annat tillfälle krossades framrutan på en ambulans, med en svårt sjuk patient, som försökte ta sig fram under ett annat streetrace på Nynäsvägen.

  Text och foto: NewsVoice

  Relaterat

  Polisen om olagliga motortävlingar

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  7 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  anders
  anders
  Gäst
  6 augusti 2015 kl 22:09

  Mayne:

  Om nu riksdag och regering inte tar ansvar, varför röstar du ändå på dessa?
  Varför behöver du någon som talar om vad du skall göra, och som ändå inte föregår med gott exempel?

  Du förespråkar mer av något som uppenbarligen inte fungerar.

  Mayne Sundewall Hopkins
  Gäst
  6 augusti 2015 kl 18:25

  Instämmer verkligen med Bo Sonnsjös:
  — Att återinföra tjänstemanna-ansvaret med det snaraste borde vara det första kravet alla medborgare borde kräva av riksdag och regering!”

  Är inte ett dugg förvånad över att street-racing och annat olagligt brer ut sig mer och mer. När myndigheter överlag inte tar något som helst ansvar – är det inte det minsta underligt att ansvarslösheten smittar av sig!!

  anders
  anders
  Gäst
  6 augusti 2015 kl 14:41

  Tillägg till videon med Passio:
  För sambandet mellan frihet och moral, se 2:41:00 och en bit framåt.

  anders
  anders
  Gäst
  6 augusti 2015 kl 14:30

  Sofia: vad som behövs är att göra upp med begreppet auktoritet, se Larken Rose, och börja ta eget ansvar, se Mark Passio. Innan individen ser sitt eget ansvar, och förstår hur eget förstånd och de egna handlingarna skapar situationer, så är det ganska resultatlöst att ösa mer resurser i samma hål som bara blir större och större. Det behövs ett nytt sätt att se på saker och ting, inte fler auktoriteter som försöker styra allt fler som agerar allt mer enkelriktat.

  Vad som inte framgått i samhället som helhet är att minskad moral, ger minskad frihet. Mer moral ger ökad frihet. Återigen, se Mark Passio.
  https://www.youtube.com/watch?v=oOYTHg8cadY
  MARK PASSIO: STREET-WISE SPIRITUALITY
  Se främst 1:56:00-2:12:30, men titta gärna på föreläsningen i sin helhet.

  castoropollux
  Gäst
  6 augusti 2015 kl 13:24

  Nu när 300 har slutat efter omorganiserandet och sammangåendet så får de fördela resurserna mellan fördomar och förutfattade meningar bäst de kan. Det var knappast de minst begåvade som slutade.. De praktfulla förundersökningsskandalerna kommer proppa igen rättssystemet i all oändlighet. Polismyndigheten har quickt blivit et Dantes Inferno av självförnekelse och pinnjakt.. Man jagar inte längre brottsligheten utan blott de mediala resultaten och den publikt servicevänliga anden som i flaskan.. Charmoffensiverna och romantiseringen av yrket i sociala medier tävlar med bokutgivningarnas romanform.. Medan småbrottsligheten den man officiellt skiter i växer över befolkningens huvud. Klassamhällets breda ända sätter sig över verkligheten.. Rättens ryttare liknar snart sagt i mångt och mycket vägens självutnämnda kungar. Ett race i rök och damm för sinnevärlden snarare än verkligheten.

  Sofia
  Sofia
  Gäst
  6 augusti 2015 kl 07:27

  Vi behöver många fler poliser –
  tuffa mot buset!!!

  Bo Sonnsjö
  Bo Sonnsjö
  Gäst
  5 augusti 2015 kl 23:07

  En väsentlig fråga: Om polisen hinner fram i tid – vilka blir konsekvenserna för inblandade parter? Utreds dessa händelser – eller läggs de bara till handlingarna – som så mycket annat i vårt samhälle? Vi lär ju ha fler poliser än någonsin i vårt land, men de tycks bara vända papper vid någon dator – precis på samma sätt, som det tycks se ut i svensk sjukvård eller alla våra myndigheter!

  Att återinföra tjänstemanna-ansvaret med det snaraste borde vara det första kravet alla medborgare borde kräva av riksdag och regering!