Priset Årets Förvillare ska delas ut exoplanetärt – Politik och skeptiker tar över vetenskapen

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 6 augusti 2015
- NewsVoice redaktion
Iron Sky - Nazi VoF fortress on the Moon

Iron Sky - Nazi VoF fortress on the Moon
HUMOR. Nu ska även sajten Vetenskap och Folkbildning dela ut fulpriset Årets Förvillare och det ska på sikt ske galaktiskt. Exoplaneter kan lida av pseudovetenskap, skriver Dag Larshammar på sajten VoF. Bloggen Antropocene skrockar om kemoterapi mot ovetenskap. Filmaren Börje Peratt diskuterar identiteten bakom och syftet med bloggen Faktoider. 

Text: NewsVoice | Foto från filmen Iron Sky – Nazi Fortress on the back side of the Moon

Pseudovetenskapliga humanoider bör pekas ut

Sajten Vetenskap-folkbildning.nu uppmanar alla bloggare, Facebook’are och alla tidningar i landet att även de bör kora Årets förvillare. Till och med myndigheter kan dela ut fulpriset till varandra. Motiveringen är att förvillandet är utbrett i samhället – på alla nivåer.

Utdelandet bör dock inte stanna där. Det kan finnas ointelligenta ovetenskapliga aliens och hela planeter som lyder under pseudovetenskapligt styre i andra delar av Vintergatan. Aliens som tror på örtterapi ska pekas ut, skriver sajten.

Läs hela humorartikeln

Man dömdes till kemoterapi för ovetenskapliga tankar

Gästskribenten Lennart Bengtsson skriver på bloggen Antropocene om en dröm där han ställdes inför rätta på grund av ovetenskapliga tankar. Texten spekulerar i hur det kan gå när politisken tillåts ta över naturvetenskapen.

Bengtsson beskriver hur han förs in i en rättssal med två åklagare, men ingen försvarsadvokat. Han anklagas för ovetenskapliga uppfattningar och felaktiga tankar. Han döms till isolering, kemoterapi och tvångsvård. Ovetenskapliga tankar kan vara smittsamma i samhället.

Läs hela humorartikeln

Metro samarbetar med skeptisk bloggare som kallar sig Skalman

Börje Peratt skriver på sin blogg att det är djupt tragisk att skeptiker tränger in i media och försöker förstöra journalistiken.

Peter alias Skalman Olausson Foto Albin OlssonMetros Hugo EwaldViralgranskaren informerade Peratt om att Metro samarbetat med personen bakom bloggen Faktoider för att bla peka ut NewsVoice som VoF inte gillar.

Bild: Peter Olausson (Skalman) – Foto: Albin Olsson, Wikimedia Commons

Peter Olausson som finns bakom Faktoider.nu och Faktoider.blogspot.se kallar sig för Skalman, en figur som är känd från barn-TV-serien BamseOlausson är även föreningen VoF:s ordförande i Göteborg.

Föreningen Vetenskap och Folkbildning delade 1990 ut priset Årets Folkbildare till Skalman, enligt Wikipedia.

Läs hela artikeln

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice