Brittisk general hotar med myteri om Corbyn driver igenom utträde ur NATO

publicerad 22 september 2015
- av K. Reporter

Jeremy Corbyn 2015 Wikimedia Commons

En anonym brittisk general säger till brittisk press att det kan bli myteri om den nye labourledaren Corbyn driver igenom sina planer på att dra ner på försvaret, avveckla Trident och gå ur NATO.

Text: K. Reporter, uppd. kl 09:43 | Jeremy Corbyn 2015 – Foto: Wikimedia Commons

Den brittiske generalen, som ville vara anonym, sa till The Sunday Times att den militära ledningen inte skulle tillåta att en premiärminister äventyrar deras lands säkerhet och att han tror att människor skulle använda vilka metoder som helst, ärliga eller oärliga, för att stoppa det:

”Moreover, if Corbyn wins the 2020 general election, in which he plans to run for PM, and attempts to downgrade the armed forces, scrap the Trident nuclear program or pull out of NATO “there would be mass resignations at all levels and you would face the very real prospect of an event which would effectively be a mutiny,”…“The general staff would not allow a prime minister to jeopardize the security of this country and I think people would use whatever means possible, fair or foul to prevent that. “

Labours nye ledare Jeremy Corbyn anser att Storbritannien ska lämna NATO och att landet måste ompröva vilka priorieringar som görs och att den militära budgeten är alldeles för stor.

Corbyn motsätter sig även Trident, ett utbåtsbaserat kärnvapensystem med fyra ubåtar som var och en har kapacitet att bära 16 kärnvapenmissiler och som var och en kan attackera mål på 4 600 kilometers avstånd. Trident i sin nuvarande form ska avslutas 2024 och ett bestlut om ett ersättningssystem ska tas 2016.

Relaterat

Military chiefs condemn ‘idiot’ army general who warned there would be a MUTINY if Jeremy Corbyn becomes PM

British army could ‘take direct action, stage mutiny’ under Corbyn – serving general to Sunday Times


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: CorbynNATO
  • Detta hot från den brittiska militären påminner om hur den svenska militären agerade under Olof Palmes tid. Viktigt att komma ihåg är att USA, enligt Catherine Lutz bok, The Bases of Empire, 2009, har 57 militära baser och militära installationer på den brittiska ön. Storbritannien brukar kallas USAs osänkbara hangarfartyg. För ett antal år sedan kom en bok ut med titeln,The Unsinkable Aircraft Carrier av Duncan Campbell, som jag har i min bokhylla. Storbritanniens utrikespolitik styrs från Pentagon. Brittisk militär utbildas, på samma sätt som den svenska militäraren, i USA. Agneta

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *