29 homeopater förgiftades av knark under konferens i Tyskland

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 september 2015
- Torbjörn Sassersson

Homeopater förgiftades av knark under konferensDeutsche Welle skriver att tyska polisen i Hamburg utreder en massförgiftning med den förbjudna drogen amfetamin 2C-E även kallad “Aquarust”. Det var 29 konferensdeltagare bestående av homeopater och naturopater som togs in på sjukhus varav flera är i ett kritiskt tillstånd. Många har tillfälligt förlorat talförmågan helt eller delvis.

Text: NewsVoice

Polisen inledde under lördagen en utredning som ska ta reda på om konferensdeltagarna var medvetna om vad de intagit eller om det handlade om ett försök av en utomstående att förgifta deltagarna.

Konferenscentrets ansvarige Stefka Weiland säger att de tar avstånd från det inträffade, att de var ovetandes om vad som skulle hända.

Polisen ska inleda förhör när konferensdeltagarna återfått full koherent talförmåga.

Aquarust förbjöds i Tyskland 2014. Den är besläktad med syntetiskt framställd amfetamin och ger ett rus som påminner om Ecstasy eller Speed, men många av de drabbade konferensdeltagarna fick erfara hallucinationer, andningsproblem, kramper, skenande hjärta och vissa personer hamnade i livshotande tillstånd.

Räddningstjänstens talesman Mathias Köhlbrandt sa till NDR att han aldrig sett något liknande.

“Men and women lay with cramps in the garden and in front of the building,” he said, adding they did not seem to have knowingly taken a drug. Some were suffering delusions and even psychoses”, skriver NDR.

Läs mer i artikeln: Psychedelic drug emergency at seminar near Hamburg

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Aquarust
  • Skadeglädjen tar sin tribut… Ungdomarna som satt på mopparna och drog i sig bensinångor direkt ur tanken hade inga betänkligheter. De blev väl vuxna om de överlevde.. De skydde ingenting för ett rus och ju konstigare man blev dess bättre och oftast roligare.. Drogerna har verkligen tagit ett steg i den katastrofala riktningen..

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *