Jamaica vill ha ersättning av Cameron för Storbritanniens slaveri

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 september 2015
- NewsVoice redaktion
David Cameron och Sir Hilary Beckles - Foto Jamaica Observer
ArcanumSkolan

David Cameron och Sir Hilary Beckles - Foto Jamaica ObserverStorbritannien och David Cameron krävs på flera miljarder pund för att ersätta Jamaica för kolonialtidens slaveri. Kravet framfördes under tisdagens möte då Cameron besökte Jamaicas regering, men Storbritannien är inte intresserade.

Text: NewsVoice | Foto: Jamaica Observer

Sir Hilary Beckles som är ordförande vid Caricom Reparations Commission, en jamaicansk organisation som driver frågan om ersättning, säger att Cameron släkting general Sir James Duff hade ett personligt ansvar Storbritanniens slaveri på Jamacia. Detta förnekas inte av Cameron, men han slår ifrån sig.

I ett öppet brev skriver Sir Hilary Beckles:

“You are a grandson of the Jamaican soil who has been privileged and enriched by your forebears’ sins of the enslavement of our ancestors … You are, Sir, a prized product of this land and the bonanza benefits reaped by your family and inherited by you continue to bind us together like birds of a feather.

Beckles menar att Camerons släkting genom sina synder har lagt grunden för Cameronfamiljens förmögenhet och att Cameron därför är en produkt av Jamaica som dessutom knyter honom till Jamaica.

Jamaicas kvinnliga premiärminister Portia Simpson-Miller har tidigare år försökt skapa förhandlingar med Storbritannien om ersättning och en ursäkt för slaveriet, men det gav inga resultat då heller.

Portia Simpson Miller - Wikimedia Commons“No race should have been subjected to what out ancestors were subjected to.” – “If Britain wishes to apologise, fine with us, no problem at all.”

Huffington Post: “Jamaican PM Portia Simpson Miller ‘Would Accept’ British Apology For Slavery“, 2012

Läs mer i The Guardian

Text: NewsVoice

Relaterat

Jamaica Information Services

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Det är bara Tyskland som betalar skadestånd och ständigt anklagas i en förfalskad historia. Vinnare, slavhandlare, och 100 tals miljoner människors mördare och bödlar betalar ingen skadestånd som exempelvis England, Ryssland, Polen, Vatikanen, USA m.m.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *