Mexikanska flickor fick feberkramper efter HPV Gardasil-vaccinering

publicerad 4 september 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

Gardasil vaccin HPVDEBATT. InfoWars rapporterar om hur en grupp av flickor i Mexiko drabbas av akuta feberkramper omedelbart efter att de unga kvinnorna i en skolklass fått vaccinet Gardasil. Förespråkarna för vaccinet menar att det är inget fel på Gardasil utan felet beror på att vissa personer har genetiska arv som gör att de reagerar negativt.

Vilka genfel det skulle handla om finns ingen säker vetenskap om. Vaccinkritiker menar att den genetiska förklaringen bara är industrins och hälsomyndigheternas desperata och ovetenskapliga bortförklaring. Man väljer att urskulda vaccinet och istället skylla på de som fått injektionerna.

Samma taktik kunde observeras efter Pandemrix- och narkolepsiskandalen. Ansvariga myndigheter och industrin skyllde även då på genfel.

Text: NewsVoice