NewsVoice slutreplik: Malvina Britts och tre riksdagsledamöter skadar anseenden

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 september 2015
- Torbjörn Sassersson

NewsVoice-replik-i-Aftonbladet-2015SLUTREPLIK. NewsVoice framställdes i artikeln ”MP-ledamots massmejl väcker kritik” skriven av Malvina Britts på ett mycket negativt sätt. Artikeln handlade om att tre riksdagsledamöter blev upprörda av att en MP-ledamot länkat till NewsVoice i ett gruppmail. De menar att NewsVoice är en oseriös “sajt” som slarvar med källor.

Malvina Britts anser att artikeln hon skrev inte ens handlade om NewsVoice.

Hon skriver till NewsVoice:

“Artikeln jag skrev handlade inte [om] Newsvoice. Den handlade om en riksdagsledamot som agerat på ett sätt som väckt kraftig kritik. Sådant rapporterar vi ofta om.

Andra riksdagsledamöter och även riksdagsmannens egen partiledning ifrågasatte såväl hans sätt att hantera riksdagsmejlen som sajten han länken [länkade] till. Jag förstår att man kan ha olika åsikter om Newsvoice och sidans trovärdighet, men syftet med artikeln var inte att diskutera just detta – utan att rapportera om kritiken som uppstått.”

Det centrala i hennes artikel är i själva verket en “förbjuden länk” till en “förbjuden nättidning”. Den påstått “kraftiga kritiken” bestod av åsikter hos blott tre av 369 ledamöter, men de avgör inte vad alla andra ledamöter tycker och ingen behöver rätta sig efter trion Fredrik Malm (FP), Jonas Eriksson (MP) och Jesper Skalberg Karlsson (M).

Malvina Britts bygger en negativ bild baserat på tre personers åsikter

Malvina Britts fick frågan om varför hon inte tillfrågade alla 369 ledamöter om vart man får länka, vart man INTE får länka och om de anser att NewsVoice artikel var intressant och hade trovärdiga källhänvisningar. Istället lät Britts tre ledamöter, som inte kan förklara och än mindre bevisa, att NewsVoice är en dålig tidning, få angripa en ledamot (Jan Lindholm) som via NewsVoice artikel ville sprida New York Times avslöjande om korruption i den amerikanska akademiska världen.

En av redaktörerna på Aftonbladet jag talat med medger att Britts borde ha kontaktat NewsVoice för en kommentar, innan artikeln publicerades. Så skedde alltså inte.

Effekten av Malvina Britts artikel är att denne understödjer en ganska obehaglig politikermobbning av en enskild riksdagsledamot och det sker inför en publik på upp till 1,5 miljoner läsare per dag på Aftonbladet.se.

Läs mer: Länkpoliserna Fredrik Malm, Jonas Eriksson och Jesper Skalberg Karlsson har slagit till i Riksdagen

Text: Torbjörn Sassersson, red NewsVoice


Här är NewsVoice svar på kritiken publicerad på Aftonbladet.se den 16 sep 2015:

NewsVoice-replik-i-Aftonbladet-2015

Läs hela

Kommentera gärna även på Aftonbladet.se!

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq