Putins tal – Vad Väst inte vill att du ska höra – FN 28 september 2015

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 september 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Västerländska medier har inte i detalj redovisat vad Putin egentligen sa i FN den 28 september 2015 inför FN:s församling. Eftersom Putin och Ryssland satts i världsfokus av hela Västs propagandamaskineri är det rimligt att Putins budskap också får en central plats. Det har inte skett och därför måste alternativa medier kliva in och leverera det som utelämnats.

Text: Torbjörn Sassersson

NewsVoice speglar nedan några enstaka citat av vad Putin sa. Texten är översatt av RT.com till engelska. I videon ovan (drygt 5 min lång) har vi klippt ut ett utdrag ur Putins tal, kommenterat av Alex Jones. Den kompletta videon finns på InfoWars. Se hela Putins tal på RT.com.

Putin om flyktingkrisen och dominansförsök iscensatt av Västs maktcentrum

“I cannot help asking those who have caused this situation: Do you realize now what you have done?” … “But I am afraid the question will hang in the air, because policies based on self-confidence and belief in one’s exceptionality and impunity have never been abandoned.”

“A single center of domination emerged in the world after the Cold War era ended” … “Those who were at the “top of this pyramid” were tempted to think that “if they were so strong and exceptional, they knew what to do better than others.”

“Therefore they do not have to reckon with the UN, which instead of automatically authorizing, legitimizing the necessary decisions often creates obstacles or in other words stands in the way”.

Putin om ISIS and terrorism

“First, they are armed and trained and then they defect to the so-called Islamic State. Besides, the Islamic State did not just come from nowhere. It was also initially forged as a tool against undesirable secular regimes”.

“It will equally irresponsible to manipulate extremist groups and place them at ones service in order to achieve ones political goals, in the hope of later dealing with them, or in other words, liquidating them.”

“[Islamic State] ranks include former Iraqi servicemen who were thrown onto the street after the invasion of Iraq in 2003. Many recruits also come from Libya – a country whose statehood has been destroyed [by the US] as a result of gross violations of UNSC resolution 1973.”

“We believe that any attempts to play games with terrorists, let alone arm them, is not only short-sighted, but ‘fire hazardous.’ This may result in a global terrorist threat increasing dramatically and engulfing new regions of the world”.

“We think it is an enormous mistake to refuse to cooperate with the Syrian government and its armed forces who are valiantly fighting terrorism face to face”.

“We should finally acknowledge that no one but President Assad’s armed forces and Kurdish militia are truly fighting Islamic State and other terrorist organizations in Syria”.

Putin om NATO och Ukraina

“Cold War thinking and the desire to explore new geopolitical areas are still present among some in the international community”.

“First they continued their policy of expanding NATO,” … Following the collapse of the Soviet Union, “they offered post-Soviet countries a false choice – either to be with the West or with the East. Sooner or later the logic of confrontation was bound to spark off a grave geopolitical crisis. This is exactly what happened in Ukraine where the discontent of the population with the current authorities was used and a military coup was orchestrated from the outside that triggered civil war as a result.”

“Ukraine’s territorial integrity cannot be ensured by threats and the force of arms. What is needed is the genuine consideration of the interests and rights of people in the Donbass region, [and] respect for their choice.”

 

Putin 28 sep2015 UN

Foto: FN, 28 sep 2015


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Putin
Stöd NewsVoice 2024
 • FRIMURARE
  Det finns åtskilliga exempel på avhoppade frimurare som blivit mördade som följd av detta.
  Nybörjare luras att tro att de är i gott sällskap. Högre upp i rankningen upptäcker de att de är medlem i en satanisk sekt och en del väljer då att lämna organisationen.

 • Sara, google är din vän… “en gång frimurare alltid frimurare” – det är bara sådant du snott från internetforum från andra som inte inser saker och ting bättre.

  Putin är en nagel i ögat på frimurarna. Inget av vad hans rådgivare säger eller skriver, och utifrån vad vissa av dom är, tyder på annat än att han inte han ägs av dom krafterna längre.

 • @dolme

  och vad gäller din länk kan jag bara tillägga: en gång frimurare alltid frimurare.

  Så jag undrar vem det är som försöker “rädda” sin situation med en massa påhittad propaganda.

 • @dolme

  Varför skulle jag behöva rädda situationen? Det kommer ju Putin att göra.

  Du skrev “Men vad gäller Putin så har du inte saken klart för dig, utan du skriver standardpropaganda från… var?” Jag tycker du ska använda ögonen människa, i kombination med hjärnan.

  Precis ALLA politiker håller på dessa gang-signs.

  “China’s Hu Jintao and US ambassador John Bolton doing the masonic eyeglass grasp sign.”

  http://www.whale.to/b/Hu+Jintao.JPG

  och Putin gör precis samma sak.

  https://metrouk2.files.wordpress.com/2014/11/vladimir-putin-awesome-photos-29.jpg

  Sen behöver jag faktiskt inte flytta fokus eftersom du ändå tycks vara blind.

 • Roosevelt, Churchill och Stalin var frimurare alla tre och så var även Albert Pike som i sin bok ‘Morals and Dogma’ redan i slutet av 1800 talet “förutspådde” 1:a, 2:a och ett önskat/kommande 3:e världskrig. Men de flesta av er lättrogna tror fortfarande på höger, vänster, öst, väst, Ryssland och USA motsättningar. Dessa motsättningar är konstruerade motsättningar där det är tänkt att vi ska ta död på varandra.

  Den enda äkta motsättningen är de en procenten mot den resterande delen av mänskligheten, där den lilla klicken bekrigar den omedvetna massan. Men för all del, om ni vill tro att Putin ska “rädda” er så…

  @LLJ

  Alla dessa tecken brukar ha en eller flera påstådda betydelser, precis som Churchills victory-tecken som i själva verket även det är ett satanisttecken.

 • @En; Allmänt kallad: LegeNet

  Nej, det har inte städats i tråden. Det är Martin Gustavsson som gör en höna av en fjäder genom diffusa självupplevelser och hans tillrättavisningar är nog endast begripliga för honom själv. Om ens det.

 • @Åke i Sörmland

  Det är ju klart att ingen vettig politiker i närområdet vill ha en massa hyperreligiösa och krigsskadade legoknektar i sina länder, men här är det öppna famnen. Skit i passet och “come as you are”. Men denna stridsvana kan ju komma till nytta i någon gängkonstellation i förorten. Det kan bli riktigt spännande med kriminella som har en kapacitet som vida överskrider den svenska polisen. För Sverige i tiden, i framtiden, Hipp Hipp Hurra, Hurra, Hurra och ett till Hurra…

  PS / Åke, då det finns oavlönade åsiktspoliser i denna tråd får du tänka på vad du skriver men samtidigt behöver du inte vara för orolig eftersom du snabbt blir tillrättavisad om du överskrider dessa imaginära gränser. / DS

 • Ett tips från jimstones gav en liten inblick från Irans Farsi.ir om Takhfiri-legoknektar efter Rysslands flygövningar i Syrien. De flyr i sina posteringar och de är inte välkomna i närområdet. Men norrut finns det husvärme och fritt uppehälle.
  Och, alla olika DÖ-förslag till skattebefrielse i Sverige för vapenföra män från MENA, börjar likna inskolning i den religiösa skatten för kristna.

 • “The Powers that be” tog kontrollen över Ryssland redan år 1917 och de har inte släppt den sedan dess. Se bara hur enkelt de avvecklade Sovjetunionen. Putin är en politiker med rötter i underrättelsetjänsten och när de talar ska man alltid ta det med en nypa salt, speciellt när det låter väldigt bra.

  Jag läste en vetenskaplig artikel angående möjligheten att någon hjälper en om man t.ex. får hjärtstopp. Möjligheten att få hjälp var större om det bara var 1-2 personer närvarande än om man befann sig i en stor folksamling, för där förväntar sig människor oftast att någon annan ska agera. Här är det ungefär en liknande mentalitet. Den stora grå massan väntar på någon räddande Messias som ska agera. Men denna mentalitet är fullt mänsklig och hade det inte varit för stundens allvar skulle det nästan vara lite gulligt.

  @Martin Gustavsson

  Är du självutnämnd moderator här eller är det bara dina egna personliga åsikter du luftar? Det finns andra åsikter än dina egna utan att man för den saken skull behöver vara ett “troll”. Men du kanske ser dig själv som normalnormen man inte får avvika ifrån, eller?

 • Jag håller med Patrique om att Putin -och inte minst Lavrov tycks verka för en multipolär geopolitisk agenda med nationell suveränitet för varje stat. Att Putin i sitt tal nämnde att man ska rätta sig efter FN berodde på att han befann sig där och att FN trots allt är det internationella forum där rättvisa i mellanstatliga konflikter ska kunna skipas. Jag tror att Putin spelar ett smart diplomatiskt spel där han inte på en gång vill avslöja “elitens” bedrövliga “false flag operationer” och planer såsom WTC9/11 och FNs egentliga syfte med 2030 Agenda. http://www.naturalnews.com/051058_2030_Agenda_United_Nations_global_enslavement
  Ryssland har sedan länge haft haft fullständiga bevis för att 9/11 var ett insiderjobb. Jag tror att Putin behåller dessa data såsom ett “Ess i rockärmen”- för vem vet när han kommer att behöva visa detta kort.

 • Efter psy op.-attacken mot denna bloggpost av regeringens/USAs privata inhyrda troll, som helt tydligt försöker förvirra och förklena Newsvoice.se, och dölja vad Valdimir Putin verkligen sade, vill jag enbart repetera:

  Svensk översättning av utvalda delar av Vladimir Putins tal i FN:

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/10/01/svensk-oversattning-av-utvalda-delar-av-vladimir-putins-tal-i-fn/

  …eftersom det kanske kan vara relevant i sammanhanget för en svensk alternativ nättidning?
  —-
  Off topic:

  Uppfinnar-bedrägerier med fri energi etc. är inte relevant för tråden och frågan är om det ens är relevant för Newsvoice.se. Visserligen en alternativ tidning, sannolikt öppen för ny RELEVANT teknik…
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article3933699.ece

  Newsvoice.se är en tidning med vad jag upplever, vissa grundläggande krav på vetenskapliga bevis innan publiceringar av uppfinnar-bedrägerier.

  WTC 9/11, oavsett vem man vill tro på om den saken 14 år senare… http://www.paulcraigroberts.org/2015/09/10/911-fourteen-years-later/
  … hör givetvis inte heller till tråden.

 • @ivanbjorn

  Jag delar din uppfattning i stort. Jag tror heller inte att den gamle KGB-officeren Putin är vad han utger sig för att vara då politik, internationell som lokal, är att förleda. Vad som sägs och vad som sedan verkligen görs och resultatet av detta, brukar mycket sällan vara en och samma sak. Men människor har en förmåga att hoppas på en yttre räddare så de själva slipper att göra något. Om vi själva inte engagerar oss för en förändring är det kört.

  Hej käre Patrique Ståhl Dordevic

  Varför skulle Ivan inte kunna kritisera Putin precis på samma sätt som du kritiserar Ivan och jag kritiserar dig? Vi har ju faktiskt fortfarande en skenbar yttrandefrihet i det här landet och Ivans åsikter är precis lika goda som dina eller mina, då de endast är åsikter.

  Hoppas detta hjälper dig i dina fortsatta diskussioner här på NewsVoice.

 • @Patrique Ståhl Dordevic

  Jag hade inga frågor. Det är allas rätt att förstå saker utifrån sin egen synvinkel.

  Om man är högst i toppen och då menar jag inte marionetter som Putin eller Obama. Högst i toppen är högre än dessa herrar!

  Så när man är högst i toppen och vill styra världen i en viss riktning så skapar man en illusion. Illusion kan man skapa bara om man har dimension i den. Dimension som skapar dynamik som i sin tur skapar illusion av att den ena vill att alla ska kunna vara självständiga medan den andra anfaller länder och störtar regeringar för att de ska vara självständiga.
  Båda dessa herrar spelar i samma lag.

  Med NWO menar jag en makt och en världspolis och inget annat. Systemet är så intelligent uppbyggd att vi vanliga människor, vanliga länder kommer att vara varandras väktare och varandras bödlar. Det fungerar alldeles utmärkt redan idag och dessa verktyg för att styra världen är på väg att förfinas ännu mera.
  Vi kommer att tro att vi gör något gott, att vi hjälper till, samtidigt som vi helt omedvetet skapar förödelse och lidande.

  Att 9/11 och geoengineering berör hela världen är ett faktum och Putin talade trots allt i FN.

  Tips: Studera David Icke och läs hans böcker

 • Hej käre Ivan Björn

  Att de är “vänner” på “den högsta nivån” är inte fel. Det är inte fel att vara vänner, och att “putin satt obama på plats” är ingen “känsla” utan en mycket grov och därför dålig förenkling av ett geopolitiskt faktum.

  Om man säger att “Putin leder oss rakt till NWO” så måste man förklara vad “NWO” betyder – annars är påståendet obegripligt och kan betyda vad som helst. Betyder det “Ny världsordning”, jamen – då är det väl bra? Eller? Men om man menar “One World Government” så stämmer det inte att “Putin leder oss rakt i NWO”. Ingenting kan vara längre från sanningen i det hänseendet eftersom den Ryska Regeringen (Putin är inte ensam) arbetar för en multipolär geopolitisk miljö i vilken det krävs lokal suveränitet vilket är motsatsen till “One World Government”. Istället arbetar man för att alla kontinenter ska få bli självständiga och bestå av självständiga nationer. Det är en helt annan NWO än den Washington bedriver.

  Vi i Sverige lever redan i den NWO som du talar om. Vi har förlorat vår nationella självständighet så det kan vi inte anklaga ryssarna för, endast oss själva och våra allierade. Att skylla på andra nationer för att vi har röstat bort vår egen självständighet löser inte problemet.

  Sedan så sa Putin inte att vi skulle “rätta oss efter FN” utan att om man har kommit överrens om att rätta sig efter FN:s förordningar och deklarationer så kan man inte göra det selektivt – han pratade om Syrien och Syriens självständighet – inte om att lyda FN:s världsregering. Vad du gör är att du tillskriver den ryska presidenten en massa saker som inte är sant, och det är inte bra eftersom vi inte vill ha krig med Ryssland.

  Ryssland är inte vårt land och inte vår president, och inte vår angelägenhet att kritisera så som du gör. Obama är en annan sak eftersom vi är påtvingade en allians med honom så är han defacto den svenska presidenten, så det är en annan sak.

  Vi har alltså inte rösträtt i Ryssland och om Ryska folket har valt Putin så får vi respektera det så länge han inte angriper oss.

  Att Ryssland inte nämner Geoengineering, Förintelse och annan krigspropaganda beror främst på att han representerar det ryska folket – han är ingen journalist – och dels på att han inte kritiserar angriper saker som vi ska komma på själva. Geoengineering och 9/11 konspirationer är inte Putins angelägenhet. Putin har bett USA att inte blanda sig i Ryska angelägenheter och därför blandar sig inte Putin i Amerikanska angelägenheter.

  Hoppas du har fått svar på dina frågor.

 • Det är Inte bara Putins handtecken som Sara missförstod. Att Putin är Obamas “underdog” och att båda spelar i samma lag är ytterligare två smarta och trovärdiga slutsatser…..

 • Jag lyssnade på Putins tal och jag drar följande slutsats. På den högsta nivå är alla vänner och en känsla av att Putin har satt t.ex. USA på plats är bara ett nödvändigt spel för gallerier p.g.a. rådande omständigheter.

  Putin är en av dem som leder oss rakt till NWO!

  Det är sant att USA leker världspolis och kör över FN i sin iver att anfalla och ”demokratisera” andra länder. Det är sant att Putin har indirekt kritiserat detta.

  Men vad sa Putin egentligen?
  Vi ska rätta oss efter FN och efter vad länderna kommer överens om inom FN! M.a.o. NWO diktaturen!

  Putin har pratat om att även Ryssland bekämpar terrorism! Han nämnde inte ett ord om att innan 9/11 fanns det knappast några terrorister av sådana mått som vi känner till idag! Skulle Putins tal vara äkta så skulle han nämna att 9/11 är ett insiders jobb för att förslava världen!

  Putin nämnde miljöfrågor men ingenstans sa han att CO2 är ett påhittat koncept från Club of Rome. Han anförde vidare att vi måste skapa en ny teknik på energiområdet men sa inget om att tusentals patent på fri energi är uppköpta, stulna och nedtystade. Den nya tekniken kommer vi att betala dyrt för = En ny tids slaveri.

  Putin nämnde inget om geoengineering som pågår med stora mått i hela världen!
  Putin nämnde inget om att i.o.m. 9/11 har det med stor sannolikhet sprängds 3 atombomber i världen den sista i Chinas hamn!

  Putin är i våra ögon en motvikt till det som pågår. En motvikt som leder oss rakt till NWO.

 • Det är ingen som kan rädda oss mer än oss själva.

  Ni som nu går i täten för den svenska fredsaktivismen inser kanske snart att Putin inte vill vara någon räddare eller någon politisk messias. Han betonar gång på gång att var och en måste anstränga sig för att lägga tonvikten vid lokal suveränitet – inte för egen del – utan för andras – genom att respektera andra staters interna angelägenheter.

  Den ideologiska skillnaden mellan öst och väst är att väst försöker centralisera makten till en världsregering, en världsarmé och en världsvaluta – och vi (väst) har kommit mycket längre i detta företaget än vad de flesta kanske inser.

  För att väst ska kunna lyckas med detta så måste det PÅDYVLA SINA VÄRDERINGAR på resten av planeten. Med “värderingar” inbegriper den kultur i vi har i väst. Alltså inte endast musikstil utan saker som styrelseskick, rättsstatstillämpning och världsåskådning. Att vi försöker tvinga andra stater än våra egna till sk “demokrati” är exempel på hur vi pådyvlar våra värderingar på andra.

  Öst vill decentralisera makten så att de olika kontinentera bli suveräna, vilka i sin tur består av suveräna stater med suveräna individer. För att Öst ska kunna lyckas med detta så måste alla människor på planeten lära sig att respektera oliksinnade – andras uppfattningar – andras kulturer etc. Inte bara i andra länder, utan här och nu.

 • Det här stället har helt klart sällat sig till Putins megafoner under föregivning av att vara “alternativt”. Hej då.

 • Om de inte vill att vi ska höra Putins tal den 28/9 kl 17:30 vad använder man då för trick för att så många som möjligt inte hör det? Jo, man utlyser i förväg att NASA har gjort en “betydande upptäckt” på planeten Mars som ska avslöjas den 28/9 kl 17:30 på svt play prick kl 17:30…. Något att se fram emot alltså!

  Jag förstod redan innan detta spektakel att det inte alls skulle vara något revolutionerande upptäckt utan handla om något kemiskt mumbojumbo som ingen dum Svensson ändå skulle begripa och så blev det ju också.

  Dessutom fick en s.k. “phd – candidate” från Frankrike via endast ljuduppkoppling (nu talar vi om Vetenskap på högsta nivå, ingenjörer och raketforskare) i uppgift att förklara den “betydande upptäckten”, som naturligtvis inte var flytande vatten, utan en spektroskopisk analys av salter som eventuellt kan tyda på att vatten kan förekomma i vissa rännilar… Hänger ni med? Någon som jublar? 🙂

 • Tecknet Putin gör betyder “jag älskar dig” på teckenspråk. Djävuls tecknet har inte tummen med.
  Putin verkar i dagsläget vara den enda sunda politikern bland stormakterna.

 • När det gäller att påverka folk här så har ju Putin ett handikapp i och med att få förstår vad han säger. Översättningar är inte riktigt samma sak och en simultantolk är svår att lyssna till.

 • När man jämför detta tal med Obamas hets mot Syria, där han som enda lösningen på konflikten kräver Assads avgång, är detta tal präglat av intelligens, överblick och sann ledarskap, då den inte bryr sig bara om den egna navelskådning, snarast om en vilja att acceptera andra länders integritet. Men frågan är hur många människor kan skådar genom sina egna fördomar och lyssnar på det som verkligen sägs.
  Det krävs vilja och kraft att lämna de mönster som man en gång har fått inpräntat i barndomen när det kalla kriget rasade som värst och man dagligen fruktade den nästa världskrig, men då med atombomber. På den tid var tongångerna från öst lika hotfull som idag från väst.

 • I sitt tal pratar Putin om ett utökat internationellt samarbete baserat på konsensus och detta kan ju även passa in på den efterlängtade världsregeringen. Den konsensus Putin eftersträvar är en konsensus mellan världens alla politiker, som utan undantag är marionetter för den verkliga makten. De senaste gångerna Putin och Obama har möts har båda sett ut som små tjuriga småpojkar http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/11700224/Vladimir-Putin-calls-Barack-Obama-to-discuss-Ukraine-and-Islamic-State.html och det är en såpass urusel skådespelarprestation att den hade fått nybörjarna i gymnasiets dramaklass att rodna av skam. Dessa två är inte varandras motståndare utan de spelar bara sina tilldelade roller och de gör det inte speciellt väl. Alla toppolitiker, som toppar i olika religiösa samfund, spelar i samma 1 procents lag och de enda verkliga motståndarna är vi, de resterande 99 %.

  Obamas alla lätt genomskådade lögner är en Psyop på global nivå där vi alla ska vallas till att hålla med underdogen Putin. Typ omvänd psykologi. Att både Putin och Obama spelar i samma lag visas av att de båda håller på med sina Frimurar gang-signs. Putin http://new.euro-med.dk/wp-content/uploads/Putin-datan-horns4.jpg och Obama http://illuminatisymbols.info/wp-content/uploads/illuminati-signs-obama-devils-horns-austin.jpg . Och till sist kan vi ju även slänga med ett litet 666 från Syriens Al-Assad https://i0.wp.com/new.euro-med.dk/wp-content/uploads/assad-666.jpg .

  Klockan är typ fem i tolv och det har blivit dags att vakna upp till att det inte finns någon lösning i vårt politiska system. Punkt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *