Ryske utrikesministern: USA har andra planer än att bekämpa ISIS i Syrien

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 september 2015
- NewsVoice redaktion

Sergei Lavrov Rysslands utrikesminister 2015 - Foto: Wikimedia Commons

Ryske utrikesministern säger att USA och koalitionen inte bekämpar ISIS i Syrien utan istället “gör något annat”. De vet var ISIS är, men bombar dem inte.

Text: NewsVoice | Foto: Wikimedia Commons

Utrikesministern Sergei Lavrov sa under söndagen till rysslands största TV-kanal Channel One, att USA:s målsättningar med sin intervention i Syrien skiljer sig från vad som sägs offentligt. Han menar att USA vet vilka positioner ISIS har, men att dessa inte angrips.

Lavrov säger att analyser av USA:s flygoperationer ger underliga intryck. Istället för att bekämpa ISIS sysslar koalisationen med något annat.

“ …analysis of aviation operations in Syria – creates a strange impression – and instead of fighting ISIS there is something else which is a concern of the coalition.”

 Kurt NimmoInfoWars kommenterar att ansvariga i USA uppger att de inte vill attackera ISIS eftersom det kan leda till att civila oskyldiga dödas:

“In August intelligence analysts said the Pentagon is not targeting an estimated 60 Islamic State training camps considered key in the ISIS effort to capture and hold territory.

According to Bill Gertz of the Free Beacon, officials have stated these camps are off limits “because of concerns about collateral damage.”

“If we know the location of these camps, and the president wants to destroy ISIS, why are the camps still functioning?” one official said.

The absurdity of the U.S. statement on collateral damage is astounding.“

USA har i andra sammanhang visat mycket lite hänsyn inför risken att döda oskyldiga. I Mellanöstern anklagar människor USA för att först med drönare bomba bostäder med påstått misstänka terrorister, och sedan när människor strömmar till för att dra fram överlevande ur ruinerna, attackera folkmassan med en andra drönarattack.

Läs mer i The Guardian: US drone strikes target rescuers in Pakistan – and the west stays silent

Källa: Channel One och InfoWars

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Pelle du udrarvarför ingen ställer Löfven till svars.
  Han vet nog inte om att han hoppat i galen tunna. Allt ser ju bra ur från hans insiktshorisont .
  Samma med alla dom andra i riksdagshuset.
  Gissar att alla politiker då dom tillträtt fått en svensk variant av Hasbara handbook dvs en svensk variant av [raderat]agenternas handbok dvs. Är du obekant med denna finns en rätt ok beskrivning av denna här:
  http://www.informationclearinghouse.info/article33770.htm
  Boken kan du hämta här: http://muzzlewatch.com/wp-content/wujshasbara.pdf

  Skulle vara intressant att se vilka som är anställda på RUS (tror jag det heter) Riksdagens utrednings service.eller nåt liknande. Vill politikerna veta något så ställer man en fråga dit.
  Någon kan säkert rätta mej om det var fel akronym.

 • Är det någon som förstår vem som kämpar mot vem och varför ? Ryssland vill ha en bas vid Medelhavet, Saudia vill inte att Iran blir för stark, och vice bersa, Turkiet föredrar att bekämpa kurderna – detta är en grumlig ogenomskinlig soppa med många aktörer. Inte bara shia mot sunni, nu är det alla mot alla ibland… Egentligen borde det finnas arabiska armeer som kan röja upp i eländet, om man kunde agera gemensamt mot dessa anarkister, men med fler intressegrupper än länder så kan i varje fall inte jag se någon klar lösning. Irak och även Syrien är redan “failed states” – vad kommer härnäst ?
  Och vi vi väst skall betala notan för flyktingarna, en folkvandring som destabiliserar EU, men vi kan ju inte låta bli att hjälpa flyktingarna. Vi kan heller inte ” påverka” IS, det är nog bara att underkuva dom med makt, men vem skall åstadkomma det ?

 • Helt otroligtatt Sverige har valt att bara lyssna till USA. Undrar om det kommer att låta likadant när sanningen om 9/11 kommer fram vilket den tydligen gör inom kort via den där domstolen på Manhattan som kommer att releasa 50 sidor hemligstämplade dokument och som var den egentliga orsaken till att vissa regeringsmedlemmar lämnade BUSH-regeringen i förtid.

 • För femtioelfte gången – läs boken “BIlderberggruppen” så förstår ni vad som pågår i Syrien och Irak.
  ISIS är ett medel, inte hotet. USA använder ISIS för att nå syften i Europa. Syften ni inte vill veta om, men snart kommer att drabbas av.
  Att protestera mot detta nu, är sannolikt för sent.
  Statsminster Löfvén har sin fingrar djupt i den syltburken, men ingen ställer honom till svars för det. varför?

 • Detta är Natotaktik där man använder flyktingar som spelbrickor för att kunna fortsätta med invasionen av Syrien och folkvalde Assad. Turkiet har 2 miljoner flyktingar som tvingas ut över havet fast det finns landförbindelse till EU. Alla är heller inte syrier som får automatisk asyl utan från andra länder i MENA-området som givetvis registrerar sej som syrier. Kriminell geopolitik i sin prydno med lagom prostituerade regeringschefer i EU. http://www.voltairenet.org/article188623.html
  http://www.landdestroyer.blogspot.co.uk/2015/09/social-engineering-101-how-to-make.html#more

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *