NATO-debatt i Kulturhuset Stockholm – Vill du ha amerikanska militärbaser på landsbygden?

publicerad 26 september 2015
- av NewsVoice
North Atlantic Council, telekonferens. NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg. Foto: NATO.int

Föreningen Svenska Freds skriver att opinionen svänger för att Sverige ska gå med i NATO. Vissa opinionsundersökningar pekar på att allt fler svenskar vill dela säng med NATO. Det visar inte NewsVoice undersökning. Då var 80% emot ett svenskt NATO-medlemskap. Många vill inte se amerikanska baser på den svenska landsbygden och truppförflyttningar på vägar och genom städer, något som blivit populärt i Östeuropa på senare tid.

Ska Sverige gå med i NATO? DN.Asikt vs NewsVoice

Svenska Freds skriver:

"Samtidigt har flera före detta toppdiplomater och samhällsdebattörer som är kritiska mot ett eventuellt medlemskap slagit sig samman i initiativet Natoutredningen där även Svenska Freds ingår."

När DN lät publicera skribenten Lars Anderssons åsikt om att Sverige inte bör gå med i NATO var det 57% som inte höll med. 57% av DN-läsarna vill alltså vara med i NATO. Det kan jämföras med siffran 80% bland NewsVoice läsare som inte vill att Sverige ska gå med i NATO.

Eftersom det brinner i knutarna arrangerar Svenska Freds en NATO-debatt i Kulturhuset Stockholm den 30 september kl 18:00. Debatten kommer att sändas direkt via webben för de som bor ute i landet. Sändningen läggs även ut på SVT Forum. Svenska Freds kan följas på Facebook eller Twitter.

Text: NewsVoice