SvD trollar för läsarna om sju orsaker till flyktingströmmarna

publicerad 30 september 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

Frida-Svenssons-sju-orsaker-till-flyktingar-SvDNOTERAT. SvD lyckas återigen publicera en artikel om flyktingkatastrofen utan att uppge en av de huvudsakliga anledningarna till de enorma flyktingsströmmarna från Mellanöstern, trots allt fler bevis, nämligen USA:s destabiliseringspolitik i regionen.

Frida Svenssons sju-orsaks-artikel är bara ytterligare ett exempel på PR-artikel för att skingra allt tvivel kring USA:s interventioner och stödjande av ISIS.

Istället utpekas: Assad, ISIS, billigare resvägar, Syriens grannländer, kyla, enklare att få pass i Syrien, hårdare EU och bristande resurser i tex FN som orsakerna.

Kommentera gärna denna notis och Frida Svenssons artikel i SvD.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • https://www.youtube.com/watch?v=VTDlY4o23XA Ganska träffsäkert att klargöra varför tex Tyskland drabbas av flyktingströmmar. De har skrivit ett avtal med Gazprom som innebär självständighet ifråga om energiförsörjning.. Den som envisas att tro att flyktingar, multikultur är målet är en komplett idiot. Folk oavsett status, ras eller annat är tyvärr bara medlet för helt andra syften.. Så länge folk sätter tilltro till Åkessons fatwor kommer ingenting rätas ut… Krumbukten kommer se folklig ut..

  Priserna på gas är som sagt fördelaktiga… Det kan ju inte vara bra för den andra, västliga sidan som krigar för att hålla alla priser upp utom när de vill kriga om priset… Det är ju då, som alltid, de inga medel heller skyr..

  Själva kan vi se våra egna galningar sänka elpriset när marknads konsumenter är färdiga att explodera.. Genom att stänga några kärnkraftverk i förtid, inte omförhandla våra uppgjorda leveransavtal med Baltikum har Sveriges konsumenter snart en ENERGIKRIS på halsen och priset för att aldrig ha valt gas som ett lätthanterligt alternativ kommer stå oss dyrt.. Det hade ju inte varit bättre med en kärnkraftssmäll för vår olydighet men nog önskas vi ett Japanskt inferno för vår otrohet mot den store anden i väst..

  Bara tänk vad avtalet med Norge om olja och gas en gång hade inneburit…

 • I all välmening:

  Föreslår att ni alla kollar upp på djupet vem som äger den massmedia ni läser, sedan byter till alternativ media så ni slipper bullshit från ex. SVD och annan massmedia.

  Föreslår vidare att ni fortsätter undersöka vem som äger era operativsystem, webläsare och sociala medier som kör scripts/program/applikationer på era egna datorer!

  Föreslår sedan att ni väljer “open source”-alternativ såsom Linux, Firefox och spärra även skadliga scripts med ex. NoScript!

 • Agneta. Alla riskerar att få en SD-stämpel om man har åsikter utanför modernitetsdiskursen, vilket innebär att man ställer alla förmoderna och väldigt naturliga, och livsupprätthållande, värderingar upp-och-ned; hat är kärlek, krig är fred, utsugning av andra människor är tecken på hösta moral osv.

  Vi måste räkna med faktumet att det finns två olika typer av nationalism, som lever vid sidan av varandra. Den ena, som dröjer sig kvar i förmoderna uppfattningar baserade på tusenåriga moraliska värderingar, där man har sociala band med andra människor och älskar naturen är, HELT FEL. Den andra typen av nationalism är modernistisk och banal då den äger rum i det fördolda genom institutionaliserade bundna processer. Den modernistiska nationalismen, som lever i mediaskuggan, bygger sin historieuppfattning från 2a världskriget, vilket innebär att avkapning av samtliga band som har samröre med historien och dess “primitivitet” , vilket inte anses ha något berättigande i en modern och framtidsorienterad värld. Förmoderna människor, och deras livserfarenheter, anses inte ha något av värde att säga oss eftersom elitisterna, vetenskapsmän och entreprenörer nuförtiden har en unik, nästan gudalik, förmåga att själva tänka ut kunskap och strategier rörande framtidsfrågor. Alla nationalistiska yttringar som kan sättas i samband med liberalism eller marknadsekonomi, vilka är vår tids ateistiska religion och överideologi är helt OK. Ju mer perverst eller upp-och-ned-vända föreställningar desto mer legitimt är det.

  Liberalismen älskar kriser pga av dess förmåga att instabilisera samhället. Varje kris är en gudagåva för att legitimera reformationer av samhället i önskad riktning. Om några veckor lär vi får se vart den operationella önskvärda och politiskt skapade “flyktingkrisen” har för roll för uppnående av nästa “utvecklingssteg” inom modernismen.

 • Jag vet att jag själv skulle ta chansen i unga år även om jag inte var drabbad av kriget. Om jag får veta att landet Sverige, ordnar bostad, sjuk/tandvård utbildning, månatliga pengar för sin existens utan att behöva jobba. Allemansrätten tillåter dej plocka bär och svamp att sälja osv. Det är snäppet bättre än en bingolottovinst på TV4, där man får dra en månatlig utbetalning i vad är det.. 5-25 år samt beloppet varierar mellan 5-25000/mån. Bara det kan man offra en del obehag för. Vad man får offra, är kanske till att börja med, stora delar av sitt sparkapital till flyktingsmugglarna och sedan en många ggr väldigt riskabel resa. Det man inte får veta, förrän man i bästa fall kommit fram är att det finns en hel del villkor för att få flyktingstatus och/eller asyl. Den ensidiga och halvsanna propagandan ut i världen är väl en av de få orsakerna, förutom krigen. Jag skulle nog vara beredd offra ganska mycket. När de blir utlurade i undermåliga båtar på medelhavet, så har man nog nog även hunnit bli mer desperat efter en lång flykt innan. Det finns inga alternativ att backa sin flykt till slut. Har man bara kommit innanför EU gränserna, får man tydligen välja land att söka asyl i. Jag skulle definitivt, valt Sverige om jag valt fly från fattigdom. Vore jag krigsflykting, skulle jag antagligen göra samma val. Politikerna hade inte räknat med att det skulle bli såna volymer och därför håller inte den välfärd vi önskar upprätthålla. Skulle alla nationalstater i hela världen haft samma omhändertagande, skulle bilden bli helt balanserad och orsakerna, som finns nu skulle inte finnas öht.

 • @Gunilla Bengtsson

  Jag har inte Facebook. Vet att sajten vill/kräver att man skall registrera sig under sitt eget namn men jag tror säkert det går utmärkt att regga ett nytt konto under pseudonym. Hur det sen fungerar med grupper har jag ingen aning om. Men det skulle onekligen vara intressant att se vilken uppslutning en sådan grupp skulle få med ändamålet “En framtid för farmor”, då med tanke på att farmor som grupp inte är särskilt prioriterad uppifrån. Eftersom jag aldrig sett några spontana demonstrationer när någon gamling blivit vanvårdad till döds är jag lite smått pessimistisk över denna grupps framtidsutsikter. Människor i största allmänhet är lite jagsvaga individer med ett och annat mentalt glapp som hindrar dem från att se helhetsbilden, där vissa grupper prioriteras och andra bortprioriteras. Men gör du slag i saken får du gärna återkomma med lite statistik.

  Skulle vara något av ett socialantropologiskt experiment där du tar tempen på svenskens ömma hjärta.

 • Sture B.

  Bra ironi, men sen blir man lite torr i munnen.
  Det är ju faktiskt märkligt att 11.000 pensionärer får mindre i pluskan när man samtidigt bygger läger för hur många miljoner som helst och utan någon känd sluthorisont !

  Jag är tyvärr stendum när det gäller facebook och grupper där, kan man starta en grupp anonymnt ?
  Att starta gruppen ” En framtid för farmor ” vore ju en fröjd.
  Man får ju dessvärre en SD stämpel på sig………….
  Risken är ju då att ” den goda ” vänstern i form av AFA och liknande kommer och slår ihjäl en och bränner ned huset, därav frågan om anonymitet.

 • Per

  Jag tänker inte gå in i någon semantisk gyttjebrottning då jag sett alltför mycket av det på sådana här kommentarsfält.

  Men låt mig möta Dig på en punkt: Var kallar Du Svenskar för idioter ?

  Ordet idiot används inte explicit men vad betyder: ” allmänheten är som vanligt lättlurad och sväljer det hela med hull och hår. Denna mentala frånvaro börjar faktiskt bli extremt tröttsam. ”

  Lättlurad och mental frånvaro anser jag är en omskrivning för en idiot.
  Eftersom Du finner den mentala frånvaron hos andra så jobbig så tolkar jag det som att Du anser Dig stå mentalt upphöjd över populasen och dess idioti.

  I övrigt läs Din text en gång till så förstår Du säkert vad jag menade.

 • Statens hjärta är kallt och ödsligt.

  Arbetsförmedlingen har skrivit en rapport om “Nettoinvandring, sysselsättning och arbetskraft – utmaningar för morgondagens arbetsmarknad”. Trots dess dystra prognoser har media förmedlat en positiv bild av vår allas framtidsutsikter.

  Patrik Engellau, Det goda samhället, summerar rapporten: 1) att svenska folket åldras och att det blir alltfler försörjda per försörjare, 2) att antalet nya jobb per år därför inte längre kan förväntas öka eller ens upprätthållas, 3) att om invandrarna som grupp har en större andel som jobbar medför ökad invandring att det genomsnittligt blir färre försörjda per försörjare; så utgår Arbetsförmedlingen från att det blir, 4) att man dock egentligen inte kan räkna med det eftersom de invandrare vi har och kan tänkas få oftast inte har sådan kompetens att de är anställningsbara samt 5) att Sverige därför måste starta ett nytt utbildningsväsende för att dessa invandrare ska kunna få jobb.

  http://detgodasamhallet.com/2015/04/14/mer-om-parhastarna/

  Varifrån ska pengarna tas? Det här kan ju inte resultera i något annat än en samhällskollaps. Det hägrande målet kan möjligen vara att skapa en form av tribalisering över hela Europa där vi kan få komma att se liknande strider utkämpas som i det forna Jugoslavien.

 • Som jag tidigare skrev planerar Migrationsverket att anlägga ett flyktingläger för 10000 flyktingar i Rinkaby. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=6266286 .

  Idag läste jag att 11000 svenska fattigpensionärer kommer får det än sämre, trots regeringens skattesänkningar. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fattigpensionarer-far-mindre-i-planboken . I rättvisans namn borde vi ju även “öppna våra hjärtan” för denna utsatta grupp, som också vill fly från fattigdom för att kunna få ett bättre liv. Min tanke var att det kanske, parallellt med flyktinglägret, även går att bygga ett pensionärsläger som månar om denna osedda misär. Väntar med spänning på en massa högtravande tal av våra politiker och en mängd lobotomerade Facebook-upprop som leder till kraftfulla demonstrationer, där hela svenska folket reser sig som en man. Med frivilliggrupper som “Welcome tant Agda” och “Adoptera en fattigpensionär”. Men det är väl att hoppas på för mycket då svensken bara gör vad den blir tillsagd att göra, inget mer och inget mindre.

 • @Raphael Mabo

  Du är så dåligt insatt att man får tårar i ögonen. Du borde försöka förkovra dig lite bortom Aftonbladet och DN. Inbördeskriget i Syrien började precis på samma sätt som det i Libyen och Ukraina. Utländska Specialstyrkor som backar upp inhemska element som i sin tur skapar oroligheter. Vid dessa oroligheter, som du kallar demonstrationer, så skjuter dessa inhemska element ihjäl några av dessa demonstranter (som på Maidan i Ukraina t.ex.) och så skriker MSM (som tycks vara din enda nyhetskälla) “diktatorn skjuter ihjäl sina egna medborgare”. Vilket i sin tur leder till att en majoritet av hjärndöda medborgare i väst tycker det är helt okej att NATO går in och bombar skiten ur landet i fråga.

  En tredjedel av de ekonomiska “migranterna” är ju inte ens syrier http://www.aljazeera.com/news/2015/09/germany-30-pct-refugees-falsely-claim-syrian-150925103349856.html och vi har ingen mänsklig skyldighet att låta alla dessa människor välla in i landet. Vi kan hjälpa så många fler i närområdet och dessa människor är de som verkligen behöver vår hjälp. Om du vill husera och föda ett gäng flyktingar på din egen bekostnad i din egen lägenhet, så kör på. Men du ska inte komma här och vifta med någon inbillad moralisk pekpinne där “vi” ska göra en det ena eller en det andra.

  Jag är inte det minsta intresserad av att köra Sverige i botten och om du själv är attraherad av kaos finns det säkert en och annan funktion du kan fylla i t.ex. Syrien.

  “Bon Voyage” min vän!

 • Ann, det spelar ingen som helst roll hur namn ser ut. Vänligen posta inget mer från slikt MSM utan att vända på tänket. Allt är styrt från “ovan” i pyramiden, så namn är bara namn.
  Du kanske tror/vill att ingen ska få ha någon röst i protest mot elitens utförsel av sin vidriga agenda, att inte någon “kanal” ska få finnas som åtminstone ett tag till kan få vara en liten frisk ventil för förhoppning inför en ev. framtid… för tex svenskar som har ett land kvar.

  Jag såg något annat:

  “It is high time to reflect over the causes for the decline in the credibility of political institutions. Is it just a generational problem, or is it also that the legitimacy of the political system is more and more under question?

  When you look at the cost of the presidential campaign of the United States, which will be close to 4 billion dollars, and you learn that a small pool of rich donors dominates election giving (130 families and their business have provided more than half of the money raised through June by Republican candidates), it is difficult to see there the vibrant democracy, the lighthouse of the world, that American rhetoric claims at every moment.

  A survey quoted by the NYT, by the political scientist Martin Giles and Benjamin I. Page over the past 30 years, found that while interest groups and economic elites were very influential, the views of ordinary citizens had virtually no impact. Their conclusion: “In the United States, the majority does not rule”.

  In the World Values Survey, one third of Americans now tend toward the low end of the 10 point scale on the statement: the United States of America is ”not at all democratic”. And the original challenge between the two scions of political dynasties, Hillary Clinton and Jeff Bush, has been overtaken by outsiders, like a completely unpredictable and unrestrained Donald Trump for the Republicans, and a socialist candidate (an anathema in the US), Bernie Sanders.

  http://human-wrongs-watch.net/2015/10/01/the-sad-decline-of-democracy/

 • Jag har inte tillgång till Aftonbladet plus men rubriken låter lovande.
  “Utan Bush – varken SD eller terrorister”

 • Stämmer inte, utan är mest det vanliga tänket som “de” önskar se, för att få lax på löken i

  Problem, Reaktion och Solution.

  Du har “Reaktionen”.

  David Icke on the real background to Syria
  https://www.youtube.com/watch?v=F4t_XRGHHFI

  The David Icke Videocast: The Migrant Crisis – All Planned A Long Time Ago
  https://www.youtube.com/watch?v=f9COUAhs8yg

  Dags att folk inser att dessa konflikter, ISIS, alquaida mm är helt skapelser från denna onda elit. Utkomsten är det vi ser, med enorma vinster för de som äger politikerna, Eisenhower var den som först namngav gruppen. Kennedy visste också, och han talar om det väldigt kraftfullt i sitt berömda tal, han sa att det var en “ruthless conspiracy”. De tog hans liv då. Så det är så det är. Man äger hela spelet, som kan vara uppdelat i två partinamn. Alltid vill man ha två poler, bara så kan man lätt frammana spänningar i det yttre. Men de kontrollerar hela spelet. Myntets tre sidor.

  https://img.4plebs.org/boards/pol/image/1404/25/1404256017234.jpg

 • Låt oss klargöra här att flyktingar flyr för sina liv, därför att det pågår ett krig. Syriens diktator är inte folkvald, han efterträdde sin far som har lett landet sedan 1972. Inbördeskriget började genom att oppositionella demonstrerade och protesterade för att de krävde demokrati, Al Assad svarade genom att plocka fram polis och militär. Och så startade inbördeskriget i Syrien.

  Visst kan vi säga att USA:s invasion av Irak ledde till att det bildades en motståndsrörelse mot USA och västvärden – genom ISIS som har sitt ursprung i den minoritet som den USA-stödda regeringen i Irak besköt och diskriminerade. ISIS ser sig själva som en befrielserörelse från USA.

  Men vilka än orsakerna är så är det vår mänskliga skyldighet att ta emot människor som flyr. Det är inga “ekonomiska migranter” och de har ingen agenda av att “ta över Europa”. Flyktingströmmarna har ökat genom att flyktinglägren runt Syrien är överfulla, de har redan tagit emot flera miljoner människor – det ryms inte fler. Därför flyr många till Europa nu. Det är svält i lägren, det fungerar inte att stoppa in så många människor på ett så litet utrymme. Det är omänskligt.

  Det handlar inte om en “new world order”, det handlar heller inte om banker som vill kapitalisera bidragssystem – vill man ha hit människor finns det enklare sätt, som att öppna gränserna välkomna arbetskraftsinvandring som det gjordes på 60-talet. Kriget i Syrien har ökat, och nu har Putin blandat sig i och bombar Al Assads motståndare samt civilbefolkningen. Det kommer att öka flyktingströmmarna ännu mer. Och lägren runt Syrien är överfulla, det är dags att Europa tar ansvar och tar emot dem.

  Nej, Saudi har inte alls samma kultur som Syrien, de är väldigt olika. Saudi har inte skrivit på flyktingkonventionen, de använder flyktingar som slavarbetare.

 • Rivningarna fortsätter. BB och sjukhus läggs ned. Antal sjukplatser blir färre. Personal inom ( sjuk- barn- äldre-vård ) bär allt större arbetsbördor och i många fall slutar eller blir sjuka pga. utbrändhet, arbetsskador eller hopplösa arbetsscheman. Det är ständig brist på äldreboenden. Få vill hoppa på läraryrket. Det har pågått i åratal.
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasternorrland/information-om-nedskarningarna
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/brist-pa-aldreboende-i-4-av-10-kommuner
  http://www.dagensmedicin.se/artiklar/2015/05/25/psykisk-ohalsa-vanligare-i-varden/
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6139217

  Var är alla öppna hjärtan i de fallen? Jag kan inte se logiken att man är så hjälpsamma nu, men samma varma hjärtan är lika stenhårda när det gäller det som utspelats i vår närhet under flera år. Varför är det mindre angeläget att hjälpa sina egna medborgare som har akut hjälpbehov och jobbar eller har jobbat hela sina liv för en trygghet, som rycks ifrån dem undan för undan?
  Jag sätter inte en grupp mot andra. Det är Sverige eller Sveriges politik, som redan gör det och gjort i åratal.

  Några exempel med Bingsökning:
  “polisen överbelastad” 21 000 träff
  “brist på äldreboende” 15 000 träff
  “knäcker vårdpersonal” 4 700 träff
  “Psykisk ohälsa ökar bland vårdpersonal” 40 000 träff

 • Jag har själv delvis invandrarbakgrund och det är med sorg som jag ser hur Sverige håller på att förstöras. Att den nuvarande invandringstakten ses som problematisk är inte rasism, utan det är ren och skär realism. Nu är det ca 1000 asylsökande om dagen varav ett par hundra är så kallade “ensamkommande flyktingbarn” (à x-antal tusen kr/dygn) och takten kommer fortsätta att öka. Det saknas bostäder, arbete och “Ladan är helt tom” som vår inkompetenta finansminister så poetiskt uttryckte det. http://www.svd.se/magdalena-andersson-det-ar-battre-att-vara-arlig . Bostadsbristen är så grav att Migrationsverket vill bygga flyktingläger för 10000 personer i Rinkaby https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=6266286 . Det skjuts, mördas, våldtas och rånas på en daglig basis medan våra politiker rabblar floskler om integration och typ vill vi ska sjunga “We shall overcome”. Här kan man verkligen snacka om en mental härdsmälta.

  Det är meningen att ett land och dess invånare med tiden skall utvecklas och få det bättre, men detta är inte utveckling. Det är degenerering och fortsätter detta kommer Sverige snart att vara en liten provins med u-landsstatus. Jag tycker synd om alla fattiga människor och jag förstår deras strävan efter ett bättre liv men jag är inte villig att kasta bort min egen framtid för den sakens skull.

 • natureblogg har en poäng som man kan dra vidare. Det handlar mindre om att det bor för många svenskar utan mer om att vi är alldeles för homogena för att de krafter (liberala modernister) ska lyckas med sitt uppsåt att på kortaste möjliga tid splittra folket. Vad göra? 1) skapa sympati för mångkulturella föreställningar och 2) inrätta rättighetsprojekt åt varje liten minoritet – ju mer apart desto bättre. Modernisternas plan är att kapa alla traditionella band, vanor och förpliktelser för att underlätta befolkningens anslutning till nya mönster för organisering och social kontakt.

  Det tar tid att exportera den västliga samhällsmodellen till resten av världen till länder som domineras av hög moral, religiösa föreställningar och ett starkt historiskt intresse. En snabbare process för integrering av De andra till modernismen är att starta olika krig för att fördriva befolkningar till västliga länder för att de snabbare ska integreras till nyliberalism som bottnar i en ateistisk konsumtionsideologi. Modernisterna (förstörarna) kan sedan bli ägare till de territorier och resurser som lämnas öde vid befolkningarnas påtvingade exodus.

  Nationalstaterna är dömda till sotdöden av modernisterna. De vill att varje person ska uppleva sig ha en helt egen identitet och känna sig alienerade från andra för att undvika massans makt. Det är det här som globaliseringen och flyktingströmmar handlar om.

 • Problemet är inte massinvandringen! Absolut inte. Det är inget problem, som många vill göra det till. Problemet är att det bor för många svenskar i Sverige. Jag menar ingen hade ju talat om massinvandring som ett problem, om det inte bott för många svenskar här redan; och i och med att problemet med massinvandringen inte finns, måste det ju beror på att det bor för många svenskar i Sverige. Elementärt Dr Watson.

 • En nationalekonom menar att vi har en ineffektiv, generös flyktingpolitik: “Politiken (är) ytterst snål mot de som har asylskäl, men som inte lyckats ta sig till Sverige. Det torde knappast ha undgått någon att det är både mycket dyrt och väldigt farligt att ta sig hit som flykting. Detta medför att vi framförallt är generösa mot flyktingar som har möjlighet och resurser att ta sig hit, men bara i liten utsträckning hjälper de i svagare position som saknar möjlighet och resurser att ta sig hit. Rimligtvis borde vi rikta vår generositet mot de som är i störst skyddsbehov, till exempel genom att ta emot en större andel kvotflyktingar.

  “för närvarande tar (vi) pengar från biståndsbudgeten för att lägga pengarna på att hjälpa relativt få flyktingar här i Sverige. Samtidigt finns det ett skriande behov av mer resurser till t.ex. UNHCR:s flyktingläger. Varje ytterligare skattekrona som vi kan ge till UNHCR gör rimligtvis mycket mer nytta än om de läggs på att hjälpa flyktingar här i Sverige.”

  Mer borde göra för att hjälpa människor på plats kan tyckas, och det kan väl de flesta skriva under på.

  Julius skriver att 70 % är muslimska män (15-40 år). Det här blir ganska tydligt att det handlar om ett medvetet befolkningsurval. Kanske ska de arbeta för en skål med ris för att slava ihop till en hygglig förtjänst för företagare?

 • Hålla handen så blir allt bra? Vad hjälper att hålla i handen när det inte finns några pengar? När de som ska öppna sina hjärtan och betala inte har något själva? För de med pengar TJÄNAR på “flyktingkatastrofen”, DE bidrar inte, de har varit med och SKAPAT eländet och tjänar GROVA pengar på denna människohandel, och et är DE som talar sig själva till tårar och uppmanar oss till att betala genom skuld och genom att vara goda.
  Jag är helt för öppna gränser och för att vem som helst ska få pröva lyckan och flytta dit den vill. Men då får de göra som alla andra när man flyttar till övriga delar av världen. Ta seden dit man kommer och klara sig själv. Visserligen är seden här numera att bli så beroende man kan av staten, där å andra sidan den arbetande slavbefolkningen tvingas göra rätt för sig själv och alla andra och alla nyanlända, och övriga europa.

 • firuze
  Du skriver citat: “Det var en svensk kvinna som sa att om varje svensk ”höll handen” på en invandrare skulle det inte finnas ngn integrations problem. Jag håller fullständigt med.”
  Har du gjort det själv? Om inte varför? Varför ska vi andra göra det? Förklara för oss andra!
  Detta är inga riktiga flyktingar som nu väller in i Europa/Sverige utan illegala migranter som inte vill stanna i ett säkert land, utan vill komma först och främst till Tyskland och Sverige. Varför? Jo, för där och här finns de högsta bidragen att leva på. Enligt UNHCR av de alla sk “flyktingar” är det 70 % muslimska män (15-40 år), 17 % barn och 13 % kvinnor. Enligt Österrikisk underrättelsetjänst är hela denna “flyktingström” organiserad och betald av Amerikanska organisationer som inte vill Europa väl.
  Jag är också en blatte och är mera Svensk en du någonsin kan bli!

 • Herrar Bush och Blair satte en farlig lavin i rörelse genom att förstöra IRAK, och ingen kan säga hur det skall sluta. Flera länder är förstörda, strukturer utplånade, nu gäller en total alla mot alla med skiftande och dubbla eller tredubbla lojaliteter. USA bevisar fortsatt sin inkompetens i utrikes frågor, men det är idag inte möjlig att utpeka the good guys ( finns dom över huvud taget ?? ) and the bad guys, även Putin spelar för egen vinning.
  Jag kan bara inte se att Europa skall kunna ta emot och integrera miljoner flyktingar, det måste fram något som dels hjälper i regionen och dels får stopp på IS – fort.

 • Svar till Gunilla Bengtsson:

  Mitt inlägg är en kommentar till artikeln. Vad får dig att uppfatta detta som svepande? Vad får dig att påstå att jag har bytt sida?

  Är det bättre att skydda varumärket än att vara lurad?

  Var kallar jag svenskar för idioter? Att bry sig utan att se den grundläggande orsaken till ett problem kan fördröja eller förhindra en lösning på detsamma; om man inte adresserar orsaken till att människor söker sig till Europa, det vill säga “USA:s destabiliseringspolitik i regionen”, så kommer flyktingströmmen aldrig att upphöra. Då räcker inte 40 miljoner långt.

  Var hittar du påståendet att jag har en upphöjd och mentalt överlägsen kraft? Jag försöker bidra genom att peka på en alternativ förklaring till varför världen är så kaotisk och samtidigt komma med alternativa förslag på hur man skulle kunna försöka lösa detta kaos.

 • Firuze

  När man inom t.ex. kemin blandar ett ämne i en lösning och lösningen blir mättad faller ämnet ut i botten av kärlet som typ getton med skottlossningar, mord och annan grov kriminalitet. Är volymen av ämnet för stor går den inte att integrera och det har inget med dina psalmer eller andra personliga upplevelser att göra, det handlar bara om en ren logik.

 • Firuze: din inställning är rätt unik. De flesta vill ha kvar sin kultur, struntar i svenska lagar och BEGÄR att bli försörjda. En afrikan jag pratade med för ett tiotal år sedan sade ” ett fantastiskt land Sverige, här får man lägenhet, möbler, kläder och mat utan att behöva arbeta”. Trot sjutton det att alla vill hit och bli omhändertagna. Som kontrast – min pension efter 45 års slit är 9000 efter skatt, betydligt mindre än vad flyktingar får. Då skall jag klara två personer på det.

 • Vart rekommenderar alla att titta på den åvanstående fimlklippet som Sofia har lagt in och det finns många fler på Youtube för att vakna upp och inse att dessa s.k. flyktingar är inget annat en migranter som har skickats hit till europa för att ta över våra länder och med tiden driva den ursprungsbefolkningen i minoritet.Detta är en organiserat attack som finnansieras av George Soros fonden genom http://www.w2eu.info kan ni se mer tydligt.Har ni frågat er varför nu plötsligt alla dessa migranter har börjat strömma till europa ? De har varit i granländer i flera år hittils men nu plötslig alla vill till europa.

  Gunilla,USA bara ljuger hela tiden så de kommer att ljuga denna gången också med att ta mot 100.000 migranter.Ryssland har tagit mot ca.2 miljoner riktiga flyktingar redan från Ukraina men de har inte sagt nej hittils att de är inte villiga att ta emot några syriska migranter men som vi ser dessa är inte skickade till Ryssland istället till EU.

 • Putin har tydligen ställt Obama ordentligt mot väggen i.o.m. att Putin bildande en koalition mot DAESH. I sitt tal uttryckte sig Putin nästan på samma sätt som Bush en gång gjorde: -antingen är ni med oss eller emot oss-, men på ett otroligt snyggt sätt. US-agendan ligger därmed helt i öppen dager!!
  Som effekt enl. VT så finansieras emigrationsströmmen till Europa av Saudi.
  http://www.veteranstoday.com/2015/09/29/checkmate/

 • HerruGud! Vem vill lämna sitt hem och hus (som inte finns längre) och ta en massa risker med sina små barn för att bli en “symptom”? Eller bli flyktingar och bo grannländer för det mesta under usla förhållanden?

  Ska man kasta ut dessa människor eller inte räcka en hjälpande hand bara för att vi inte kan göra ngt åt grundorsaken? Dessa argument låter i mina öron som att en ursäkt för att inte hjälpa. Man borde kunna hålla isär “saker och ting”!

  Det som kommer att leda till Europas undergång är (stort sett) europeérnas ovilja att integrera dessa människor. Ett exempel: Om inte romerna inte blivit diskriminerade i Rumenien skulle de inte behöva tigga här. Problemet är grundsynen på människor. Om man tänker efter kommer man inse att ALLA människor vill leva ett hederligt liv med jobb och familj och INGEN vill bli tiggare eller flykting eller belastning.

  Det var en svensk kvinna som sa att om varje svensk “höll handen” på en invandrare skulle det inte finnas ngn integrations problem. Jag håller fullständigt med. När människor känner sig oönskade (och “blir” bl.a. blattar) “vänder” dem ryggen mot det landets kultur de lever i och stänger in sig i sina egna. Hur många av folk som talar gott om invandring vill bo granne med en invandrare? Eller visa sig med en invandrare? Jag älskar svenska språket, svensk kultur med sina psalmer men när jag möter diskriminering för att jag är blatte vill jag skita i allt jag “älskar”. Jag tror inte jag är “konstig” eller unik. Jag tror bestämt att ALLA invandrare delar mina känslomässiga erfarenheter.

 • Julius

  Jaa visst är det märkligt !?
  Men USA har faktiskt lovat att ta emot 100.000 st. vilket i alla fall är något.

  Däremot hörs inte ett ljud från Ryssland.
  Hur många flyktingar får komma dit ?
  Putin har jämt skägg med att hålla Assad under armarna så att Ryssarna kan sälja mer vapen till Syrien.
  ——————————
  Per

  Svepande formuleringar om västpressens ljugerier leder ingen vart. Man kan inte heller bara “byta sida” och tro på de andra.

  “kändisar luras att…..”, näe knappast, men det gäller att skydda varumärket .
  Att inte synas i offentliga sammanhang är förödande om man vill fortsätta som artist.
  Min TV har en finurlig knapp som gör att jag kan stänga av det jag inte vill höra eller se.

  Läste idag att man fick in 40 miljoner.
  Då vi vet att 25:-/nödlidande om dagen räcker i de flyktingläger som FN driver så får man väl trots allt tacka alla “idioter” till Svenskar som med “hull och hår” glor på Carola och bryr sig…………………

  Hur mycket har Du med Din upphöjda och mentalt överlägsna kraft bidragit ?

 • Ett annat vilseledning är att media hela tiden pratar om FLYKTINGAR som i själva verket är inte flyktingar eftersom de har bott i flera år i Turkiet,Jordanien eller Libanon så de flyr inte från kring för att rädda sig själv.Många av dessa migranter kommer från Afganistan,Pakistan, Kosovo m.m.Ett annat stor problem att de hela tiden pratar om att Europa måste ställa upp för dessa migranter i solidaritetens namm och mänsklighetens namn.Gäller inte samma saka för länder som Saudarabien, Arab Emiratenrna med flera ???? Dessa länder har stängt av sina gränser och tar inte mot några av dessa s.k. flyktingar. Varför ?? Det är samma kultur och bröder och systrar till de.Varför tar inte USA/ Israel mot några av dessa migranter ? Ingen pratar om dessa i media.Och våra och andra länders politiker tvingar på länderna något som många av invånarna vill inte,och motstå det.Fortsätter så här det kommer att leda till katastrof och Europas undergång.Frågan är också hur kan man stoppa denna vansinet ????

 • Människor i västvärlden är verkligen helt hopplösa på att genomskåda medias lögner och vad som är roten till alla de problem som vi helt i onödan dras med idag, inklusive flyktingströmmarna från mellanöstern. Nu senast luras kändisar att delta i pengainsamlingar och de inbillar sig att de gör en fantastisk insats för världen. I själva verket bidrar de till att rikta strålkastarljuset åt fel håll, mot symptomen och inte mot själva orsaken till problemet. Och allmänheten är som vanligt lättlurad och sväljer det hela med hull och hår. Denna mentala frånvaro börjar faktiskt bli extremt tröttsam.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *