Tidigare DIA-chef Michael Flynn erkänner att USA gav stöd till IS föregångare

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 september 2015
- Torbjörn Sassersson

Anders Romelsjö (Jinge.se) skriver att även etablerade massmedier ibland hävdat att USA och dess allierade militärt och ekonomiskt stödjer terroristorganisationer som al-Qaida och IS i Mellanöstern, men att USA samtidigt i sitt vokabulär tar avstånd från dem.

“Michael Flynn är före detta chef för amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA) [och fd befäl för JSOC]. Han bekräftar äktheten av en omtalad rapport som säger detsamma. Den blev offentlig genom en Freedom of information Act av Judicial Watch.

I ett i våras frisläppt sjusidigt dokument från Defense Intelligence Agency (DIA) i USA från augusti 2012 framgår att USA:s ledning redan då visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning.

Väl medveten om detta sände man ändå stora mängder vapen till vad man kallade ”moderata rebeller”, en allt svagare grupp till följd av avsaknad av lokal förankring och övergångar till al-Qaida, al-Nusra och senare IS(IS). Det överordnade syftet var att störta den alltför självständige Assad och hålla tillbaka Iran.”

Läs mer på Jinge.se: USA-general, Obama, Biden: ”Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien och Irak”

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq