USA finansierar och tränar unga militära nazister i Ukraina

2
371

ukraine-nazi-emblems

Den amerikanska regeringen förser en nynazistisk organisation i Ukraina, Azov-bataljonen, som har tydliga nazistiska kännetecken, med pengar, vapen och rådgivning. Bataljonen utgör en del av det ukrainska nationalgardet. Storbritannien och Kanada har också bekräftat att de finansierar nationalgardet i Ukraina, skriver NSNBC International.

Azov-bataljonen är inblandad militära operationer i östra Ukraina och har varit anklagade för att begå allvarliga krigsbrott som har liknats vid de som ISIS begår. De har ett sommarläger för barn och ungdomar. Barn från 6 år och uppåt deltar i lägren, enligt NSNBC.

Läs mer i NSNBC


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Ytterligare en intressant artikel från Romelsjö i dagens GlobalPolitics.se:

    Marcus Limmergård kritiserar västs övergrepp på Ukraina via nazistiska hantlangare i landet och avfärdar anklagelserna mot Ryssland i svenska media https://www.youtube.com/watch?v=nFfxQhJoM_c

    Hans sammanfattning är att man inte kan lita på svenska media och att deras attacker på nya, alternativa informationskällor kommer sig av, att de känner sig hotade.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här