Varoufakis: Åstramning används som “cover story” för ett klasskrig mot de fattiga

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 september 2015
- NewsVoice redaktion

Yaris Varoufakis - New Economic ThinkingYanis Varoufakis säger till BBC att åtstramningsåtgärderna i Europa används som en anledning för att genomföra ett klasskrig mot de fattiga. De rika får lägre skatter och i praktiken flyttas pengarna till dem. 

“The problem is that austerity is being used as a narrative to conduct class war, ” Mr Varoufakis told the BBC’s Question Time programme.

“To be talking about reducing the state further when effectively what you are doing is reducing taxes like inheritance tax and at the same time you are cutting benefits – that is class war.”

Yanis Varoufakis (1961-) var Greklands finansminister i Alexis Tsipras regering januari-juli 2015 och representant för det politiska partiet Syriza. Varoufakis har ett dubbelt grekiskt-australiskt medborgarskap och är professor i ekonomi.

Läs mer i The Independent: “Austerity is being used as a cover-story for class war against the poor, Yanis Varoufakis says

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq