Bokprojektet Hälsa och Folkbildning – för hälsofrihet och medicinsk mångfald

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 oktober 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Stefan Whilde,  foto: eget verk
Vi blir allt fler i Sverige som önskar en jämvikt och en mångfald i informationen om hälsa och medicin. Vi blir allt fler som tröttnat på myndigheter och verk som slår knut på sig själva för att ge korruptionen och dumheten ett ansikte. Och vi blir allt fler som fått nog av att begrepp som ”humanism”, ”vetenskap” och ”folkbildning” stulits av tvivelaktiga föreningar och tömts på innehåll och betydelse.

Text: Stefan Whilde, redaktör, författare, journalist | Foto: eget verk

I september startade jag tillsammans med Jane HanssonBokförlaget Hansson@Notis projektet ”Hälsa och Folkbildning”. Projektet arbetar för hälsofrihet och medicinsk mångfald och dess primära syfte är att folkbilda svenskar om hälsa och medicin ur ett internationellt perspektiv, men också att bidra till att det medicinska monopolet i Sverige luckras upp och avvecklas.

Under 2016-2017 kommer projektet att ge ut tre böcker med cirka hundra medverkande skribenter per bok. Release för första boken är planerad till sen vår 2016. Arbetet är redan i full gång, men vi söker fler skribenter!

Vi blir allt fler som ser behovet av en bredare folklig kunskap i Sverige, en kunskap som innefattar beprövade läkekonster som t ex kinesisk medicin, indisk medicin och klassisk homeopati, men också fakta och erfarenheter om medicinalväxter (däribland växten Artemisia annua som gav Youyou Tu nobelpriset i medicin i år) och behandlingar med vitaminer, mineraler och metaller. För att inte tala om vikten av livsnjutning, motion, meditation samt god och näringsrik mat och dryck. För att nu nämna något.

Hälsa och Folkbildning är öppet för alla som vill göra sin röst hörd (så långt platserna räcker). Du som terapeut, läkare, debattör, människa – ta chansen och berätta om behandlingsformer och medicinska metoder, även egenvård och huskurer, som inte ryms inom det som till vardags kallas för ”skolmedicin”.

Målsättningen med bokprojektet Hälsa och Folkbildning är att nå ut på bred front, till så många läsare i Sverige och övriga norden som möjligt, med folkbildande information.

Text: Stefan Whilde, redaktör, författare, journalist


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det är verkligen på tiden att ett sådant här folkhälsoprojekt har startat, då den svenska folkhälsan verkligen är i fara.
  Skolmedicinen, har inte många verktyg kvar i sin verktygslåda och de verktyg som stod till förfogande var inte långsiktigt hållbara, kan vi nu konstatera när vi tittar i backspegeln.
  Behandlingsmetodiken har varit, att maskera symtomen och inte gå till botten med orsaken bakom dem, vilket ofrånkomligt leder till en förvärring av grundsjukdomen.
  Själv trodde jag inte Socialstyrelsen skulle tillåta befolkningens hälsa skulle bli så underminerad, som den nu har blivit. Vi sitter ju på en tickande bomb, när inflammationssjukdomarna och de autoimmuna sjukdomarna bara kryper neråt i åldrarna. De neurologiska sjukdomarna ökar och allergierna har ständigt varit i stigande kurva uppåt. Farmaka-konsumtionen, har också stigit brant uppåt och används nu även av ungdomar och barn, vilket skulle vara helt onödigt om man betänker vilket dåligt ansvar som tagits, vad gäller förebyggande åtgärder som kunnat förhindrat den här utvecklingen.

 • Var ska Vo$$oF med sina häxjakter, offentliga bål och hälsoprofeter dinglande i stolpar, ta vägen om folk vänder de ryggen.. Ramaskri kommer få ett skäggigt, inrökt ansikte… De vill säkert öppna ett Gulag i inhemsk regi.. Dit alla avfällingar från den räta tron på vinsterna får begrunda sina förvillelser..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *