Brzezinski: USA bör slå tillbaka mot Ryssland om de fortsätter bomba CIA-stödda mål

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 oktober 2015
- Torbjörn Sassersson
Zbigniew Brzezinski, 2014 - Foto: Klaus-Kleinschmidt

Zbigniew BrzezinskiGeostrategen Zbigniew Brzezinski skriver i en debattartikel (betalartikel) i Financial Times att USA bör slå tillbaka om inte Ryssland upphör attackera amerikanska tillgångar i Syrien. Det skriver Politico.

Text: NewsVoice | Zbigniew Brzezinski, 2014 – Foto: Klaus-Kleinschmidt

Brzezinski kritiserar kraftfullt Ryssland för att attackera icke islamska mål och rebeller med stöd av CIA. Han menar att det speglar rysk inkompetens eller i värsta fall ”a dangerous desire to highlight American political impotence”.

Brzezinski:

”In these rapidly unfolding circumstances the U.S. has only one real option if it is to protect its wider stakes in the region: to convey to Moscow the demand that it cease and desist from military actions that directly affect American assets”.

”The Russian naval and air presences in Syria are vulnerable, isolated geographically from their homeland” … ”They could be ’disarmed’ if they persist in provoking the US.”

Zbigniew Brzezinski menar att de ryska trupperna i Syrien är svaga och befinner sig långt borta från hemlandet, därför kan de avväpnas, anser han.

Read more


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq