Brzezinski: USA bör slå tillbaka mot Ryssland om de fortsätter bomba CIA-stödda mål

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 oktober 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Zbigniew Brzezinski, 2014 - Foto: Klaus-Kleinschmidt

Zbigniew BrzezinskiGeostrategen Zbigniew Brzezinski skriver i en debattartikel (betalartikel) i Financial Times att USA bör slå tillbaka om inte Ryssland upphör attackera amerikanska tillgångar i Syrien. Det skriver Politico.

Text: NewsVoice | Zbigniew Brzezinski, 2014 – Foto: Klaus-Kleinschmidt

Brzezinski kritiserar kraftfullt Ryssland för att attackera icke islamska mål och rebeller med stöd av CIA. Han menar att det speglar rysk inkompetens eller i värsta fall “a dangerous desire to highlight American political impotence”.

Brzezinski:

“In these rapidly unfolding circumstances the U.S. has only one real option if it is to protect its wider stakes in the region: to convey to Moscow the demand that it cease and desist from military actions that directly affect American assets”.

“The Russian naval and air presences in Syria are vulnerable, isolated geographically from their homeland” … “They could be ‘disarmed’ if they persist in provoking the US.”

Zbigniew Brzezinski menar att de ryska trupperna i Syrien är svaga och befinner sig långt borta från hemlandet, därför kan de avväpnas, anser han.

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Exposurenow – Du har faktiskt rätt! Tack för klargörandet. Läste troligen på en ouppdaterad lista innan. Litet kul med med dom där extra-titlarna på Amerikanska tjänstemän. Dock mest förvirrande tycker jag..

 • ZBig är central medlem av Bilderberggruppen dit även statsminister Löfvén hör, liksom Reinfeldt och Bildt, anders Borg, Mona Sahlin(!).
  Så vad väntar ni er? Läs fakta, så förstår ni, Annars kan ni snacka er blå (bilket ju är ett syfte i sig) utan att komma nånstans.

 • @Danne
  Officiellt lämnade Mark Brzezinski ämbetet 1:e juli 2015.
  Nuvarande ambassadör är officiellt Robert Gilchrist, tidigare involverad i USA:s ambassad i Tallin.

 • Exposurenow – Zbigniew:s son Mark Brzezinski är sedan 2011 USAs Ambassadör i Sverige. Löfven hade ett ‘hemligt’ möte med sonen Mark Brzezinski. och Tony Blair innan valet 2014. Antar att han då blev uppdaterad om VAD som förväntades av honom som stadsmninister. Mja, hemligt och hemligt, Aftonbladet skriver ju om det iaf. Men då kanske man får ytterligare litet bättre förståelse när Löfven vurmar för och backar fascister i Ukraina och gråter krokodiltårar över avslöjandena gällande dom hemliga vapenaffärerna med bulvanföretag och diktaturen Saudi.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19008836.ab

 • Tack, det finns tydligen mängder av information, som visar på parallella polariserade världar i samma värld.
  Han säger(Exposurenow ovan ), “people in Europe need to wake up”
  Det verkar som en sorglig soppa som ingen EU-politiker har möjlighet att bena ut offentligt.
  Slutmålet för USA:s frimurarklubb tycks vara att ta kontroll över China och Ryssland och därmed har de världskontroll? Men samtidigt är jag helt säker på att de flesta inblandade kadrar inte vet vad de är inblandade i eller varför.
  Så klart att vi inte kan gå med i Nato!
  USA:s elitklubb tycker de har kontrollen att med våld snart kunna behärska världen och under tiden tjäna oerhörda mängder pengar på sin vapenförsäljning. Undrar vilka av de två målen har de sitt hjärta närmast?

 • Michael Ruppert var god vän med Gary Webb, som avslöjade CIA:s omfattande insmuggling av kokain till USA samt CIA:s styrning av Contras.

  Gary Webb blev inte bara karaktärsmördad av det CIA-styrda media utan hittades slutligen i sin lägenhet skjuten i huvudet med inte bara ett, utan två skott avfyrade från ett gevär. Ett “självmord” enligt utredarna.

  Kan rekommendera Michael Rupperts bok “Crossing the Rubicon” där han pekar ut dåvarande Vice President Dick Cheney som logistikern bakom 9/11 och förklarar varför full kontroll av Afghanistan är avgörande för CIA:s knarkhandel.

  Samt Gary Webbs bok “Dark Alliance” om ovan nämnda kriminella avslöjanden.

 • Tack Peter G. Det var ju sorgligt och verkar som en stor förlust inom journalistiken. Jag har inte hunnit kolla vidare, men anade att Ruppert måste ha varit ganska oönskad av de som hamnade i fokus för hans undersökningar. Han flydde för sitt liv till Venezuela under en period har jag hunnit läsa.
  Hittade en omfattande historik om Rupperts liv och död skriven av Cheri Roberts
  https://cherispeak.wordpress.com/2014/05/01/from-the-wilderness-forward-what-really-happened-to-michael-c-ruppert/

 • ruben
  Michael C Ruppert blev väldigt förföljd och officiellt begick han självmord ifjol.
  Sök på hans namn

 • Med tanke på monglefieringen av Sverige vilket står på Zpiggys agenda, kan man ju fråga sig vad hans son som ambassadör i Stockholm har för inverkan på styret i Sverige?

 • Om ryssland får bort ISIS/FSA så blir ju Z-big:s idag ökända bok om planerna för Eurasia mest bara en fantasi och inte alls verklighet. Det är klart att han blir purken nu om alla hans blod-röda sior riskerar att bli omintetgjorda.

 • Z-Big är den ledande hjärnan bakom USA´s aggressions politik.

  USA kräver att få vara hela världens ledande diktatur.
  De har hävdat detta sedan 1945.
  Följ spåren sedan WWII och förskräcks över det vansinniga våld som utövats från USA.

 • Ett halvår innan Afghanistankriget inleddes, reste Zbigniew Brzezinski till Afghanistan och utlovade Mujahedins ledare, Gulbuttin Hekmatyar, att få vapen och utbildning för 3 miljarder US $, årligen, detta för att, som han sa, ge dåvarande Sovjet ett Vietnamkrig. Z-Big, som han kallas, var rådgivare till presidenterna Carter och Obama. Sönerna Ian och Mark, har gått i faderns fotspår. Ian, rådgivare i Ukraina och Mark, USAs ambassadör i Sverige, 2011-2014. Z-Big besökte sonen i Sthlm och sammanträffade med dåvarande utrikesminister Carl Bildt. Vi får se om historien upprepar sig. Brezinski´s bok, kom ut 1997, The Grand Chessboard, brukar kallas handbok i världsdiktatur. Den innehåller råd som USA har följt bl.a. om Ukraina. Agneta

 • Jag kan inte tycka det finns några val längre. Nu har Ryssland bett USA om att hjälpa till. Tänker då, ja tack hjälp till med att få ett slut på det. Fler blir lidande av det pågående kriget än några annars skulle bli. Ta upp de eventuella oegentligheterna efter kriget är avslutat med naturliga mänskliga fredliga medel.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *