CMU – USA:s hemliga fängelser för politiska dissidenter

5

Den prisbelönte undersökande journalisten Will Potter avslöjar att USA har politiska fångar i politiska fängelser inuti vanliga fängelser. De kallas Communications Management Units ( CMU).

Will Potter är den första journalist som lyckats ta sig in i en CMU-enhet, vilka inrättades i hemlighet i USA under post 9/11-eran.

Potter, a TED Fellow, shows us who is imprisoned here, and how the government is trying to keep them hidden. “The message was clear,” he says. “Don’t talk about this place.

Potter berättar att den inspärrade miljöaktivist han träffade i en CMU blev bestraffad så fort denne hävdade sina rättigheter, krävde ut dokument eller om denne skulle ha berättat något för en journalist.

Will Potter fokuserar på hur fredliga djurrättsaktivister, visselblåsare, miljöaktivister och kämpar för civila rättigheter behandlas som “domestic terrorists” alltså inhemska terrorister i USA. I en CMU råder extra stränga förhållningsregler.

Läs mer om Will Potter på Ted.com

Läs mer om CMU:s på Will Potters hemsida: Willpotter.com

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
JR
JR
Gäst
1 november 2015 kl 20:15

Det där systemet finns sedan flera år på häktet i Sala där jag 2008-2009 fick sitta flera månader för ett fingerat skattebrott.

Piltson
Piltson
Gäst
25 oktober 2015 kl 12:34

Potters framställning fungerar ju som en dramatisk bekräftelse av Chomskys idé om USA som ett ängsligt samhälle, som finns att läsa alldeles här intill!

Mona Nilsson
25 oktober 2015 kl 11:07

Mycket chockerande rättshaveri. Will Potter säger: mot slutet av sitt tal att “vi måste tala om vad man gör mot dessa människor, Behandlingen av dem visar vilka värderingar som gäller bakom fängelseväggarna, Om vi inte lyssnar på deras berättelser blir de snart våra egna berättelser. Han får också en fråga hur detta kan pågå i USA trots att det så uppenbart strider mot USA:s konstitution. och svaret blir att det är för att människor inte vet att detta händer.
Låt oss alla hjälpas åt att se till att människor får veta om dessa förfärliga brott mot människor som har modet att protestera mot grymheter och orätter på många plan.

Max Pont
Max Pont
Gäst
25 oktober 2015 kl 10:55

Och vad gör Amnesty International för att protestera? Troligen inte ett dugg. Deras medlemmar och aktivister är nog godhjärtade och vill väl, men någonstans uppe i deras högsta ledningsnivå finns det säkert personer som har dubbla lojaliteter, och troligen får betalt för att se till att AI inte utmanar den globala supermakten.

Ivan Björn
24 oktober 2015 kl 22:26

Folkets rätt begränsar regeringens makt. Om folket inte har
någon absolut rätt, har de styrande en absolut regeringensmakt!