Den gåtfulla Omuravalen fångades på film för första gången

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 oktober 2015
- NewsVoice redaktion
Balaenoptera omurai - Omuravalen

Balaenoptera omurai på svenskas Omuravalen är en av de minst kända valarterna, men nu har forskare studerat 25 exemplar av valen utanför Madagaskar. Det känns bland annat igen på att den har en assymetrisk pigmentation. Valen upptäcktes för flera decennier sedan, men först nu har den börjat att studeras på detaljnivå.

Salvatore Cerchio som leder forskningarbetet säger:

“Over the years, there have been a small handful of possible sightings of Omura’s whales, but nothing that was confirmed. They appear to occur in remote regions and are difficult to find at sea because they are small – they range in length from approximately 33 to 38 (10 – 11,5 meter) feet (10 – 11,5 meter) — and do not put up a prominent blow.”

Balaenoptera omurai - Omuravalen

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq