Den gåtfulla Omuravalen fångades på film för första gången

0
820

Balaenoptera omurai på svenskas Omuravalen är en av de minst kända valarterna, men nu har forskare studerat 25 exemplar av valen utanför Madagaskar. Det känns bland annat igen på att den har en assymetrisk pigmentation. Valen upptäcktes för flera decennier sedan, men först nu har den börjat att studeras på detaljnivå.

Salvatore Cerchio som leder forskningarbetet säger:

“Over the years, there have been a small handful of possible sightings of Omura’s whales, but nothing that was confirmed. They appear to occur in remote regions and are difficult to find at sea because they are small – they range in length from approximately 33 to 38 (10 – 11,5 meter) feet (10 – 11,5 meter) — and do not put up a prominent blow.”

Balaenoptera omurai - Omuravalen


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer