Dokumentären om Dr Erik Enby kan rädda bättre vårdmetoder för allvarliga sjukdomar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 oktober 2015
- NewsVoice redaktion

Borje-Peratt-dr-Enby-film-2015

Film-teamet med ledning av regissören Börje Peratt fortsätter att intervjua forskare, läkare och patienter med beröring till dr Erik Enby, läkaren som gjort enastående fynd om allvarliga och kroniska sjukdomar. Dessa fynd har på senare tid gjorts även av andra forskare i världen, vilket styrker Enbys forskning som han bedrivit sedan 30 år.

Text: NewsVoice | I bild Börje Peratt och docent Sture Blomberg

Filmen visar hur en läkare blir förföljd och trakasserad av etablissemanget inklusive svenska hälsomyndigheter för att denne gjort vetenskapliga fynd som lett fram till nya vårdmetoder som ersätter konventionella metoder som inte fungerar speciellt bra eller är så grova att patienter skadas.

“Dokumentären vill uppmärksamma människor på att det finns starka krafter som vill förhindra vårdsökande personer från att finna och välja effektiva vårdformer som inte skadar patienten, som inte har skadliga biverkningar och som dessutom är billigare för samhället än de grova vårdmetoder som idag erbjuds”, säger Börje Peratt till NewsVoice.

Börje Peratt skriver:

“Radiostudion har använts för att försöka få tag på intervjuobjekt som ogärna vill medverka. Det är knepigt med människor som driver förföljelser och som bara medverkar då de själva kontrollerar men som flyr då de kan riskera kritik.” Det skriver Börje Peratt.

Rekonstruktionen av den polisiära husrannsakan hemma hos Enby “på uppdrag” av IVO vintern 2014 blev mycket stark och den ligger snart på Youtube, meddelar Peratt.

Flera patienter som haft tex cancer – och blivit botade med Enbys metoder – har valt att öppet försvara dr Erik Enby.

Projektet finansieras genom crowdfunding.

Stöd projektet genom en donation

Se fler foton från inspleningarna

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *