”Läkaren som vägrade ge upp” – En film om en läkare och svenska vårdmyndigheters rättshaveri

publicerad 23 oktober 2015
- av NewsVoice
Erik Enby scen husransakan dec 2014

Erik Enby scen husransakan dec 2014

Erik Enby är läkaren som gjorde upptäckter om de kroniska sjukdomarnas ursprung,  upptäckter som kan förbättra vården. Svenska vårdmyndigheter agerade med rättshaveri när de satte polisen på Enby i hopp om att finna bevis för att Enby utfört otillåtna medicinska behandlingar. Nu blir dramat runt dr Enby film.

Text: NewsVoice, uppd. kl 12:00, 24 okt 2015

Dokumentären kommer att heta “Läkaren som vägrade ge upp”. Det handlar om en man som satsade sitt yrkesliv på att finna roten till de kroniska sjukdomarna efter att hans fru i ungdomen förlamats av polio.

Husrannsakan i sekvensen nedan genomfördes i Erik Enbys hemklinik strax före julen 2014. Den är resultatet av ett drev som initierades av bla skeptikern Dan Larhammar. Robert Aschbergs TV3-program: Insider 2006 låg till grund för deslegitimeringen av Enby och Radioprogrammet i Kropp och själ som sändes 2014 var i princip en förberedelse för ett åtal riktat mot Erik Enby, skriver filmproducenten Börje Peratt.

“Om man granskar fakta och förutsättningarna för denna förföljelse så är det ställt utom tvivel att anklagelserna mot Enby bygger på förfalskade påståenden, så kallad hörsägen (skvaller), direkt lögn och mened,  förfärande sammanblandningar, justitiemord och myndighetsmissbruk.” / Börje Peratt

Ansvarig åklagare är Johan UdénAnders Alexandersson är chefsjuristen på IVO som låg bakom polisanmälan. Programledaren för SR Kropp och Själ var Ulrika Hjalmarson Neideman. Dan Larhammar var tidigare ordförande i föreningen Vetenskap & Folkbildning. Samtliga avböjer intervjuer och kommentarer för filmen, enligt Peratt.

“Gå gärna in och gilla filmens Facebook-sida, samt dela den friskt på nätet. Filmens spridning kan påverka hela Vårdsverige till det bättre. Vi kan inte tillåta etablissemangets våld stoppa en läkare som gör upptäckter som kan förbättra folkhälsan!”

Läs mer om filmen på bloggen: doktorerikenbyfilm.wordpress.com (filmen finansieras mha crowdfunding, stöd gärna)

Läs även: Dokumentären om dr Erik Enby kan rädda bättre vårdmetoder för allvarliga sjukdomar

Scen från dokumentären – Husrannsakan

Erik Enby husrannsakan dec 2014 – Foto:  Lars af Sillén
Filmare, journalist och producent: Börje Peratt


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Anita man måste förstå att polisen bara är ett verktyg, liksom åklagaren. Man måste förstå att detta bara är toppen på ett isberg och att bakom det hela finns krafter som du och alla andra som vill ha förändring behöver bli medvetna om. Ingen människa kan göra allt men alla kan göra något. Du har just gjort något med din kommentar. Nästa är ett stöd till filmen Vi behöver få in ytterligare medel för att färdigställa den. Varje krona är av betydelse. Hälsn Börje
  Donera till ”ENBYFILM” enligt något av nedanstående val.
  NORDEA Plusgiro: 320793-3
  NORDEA Swish 1234524831

 • UPPRÖRANDE ❗️❗️❗️Kan inte poliser od göra skillnad på brott och sådant som kan hjälpa människor .? Har inga ord för detta tragiska . Erik Enby vi är många som håller tummarna och hoppas din kunskap skall få leva vidare . Tack för din envishet .

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *