”Läkaren som vägrade ge upp” – En film om en läkare och svenska vårdmyndigheters rättshaveri

  5

  Erik Enby scen husransakan dec 2014

  Erik Enby är läkaren som gjorde upptäckter om de kroniska sjukdomarnas ursprung,  upptäckter som kan förbättra vården. Svenska vårdmyndigheter agerade med rättshaveri när de satte polisen på Enby i hopp om att finna bevis för att Enby utfört otillåtna medicinska behandlingar. Nu blir dramat runt dr Enby film.

  Text: NewsVoice, uppd. kl 12:00, 24 okt 2015

  Dokumentären kommer att heta “Läkaren som vägrade ge upp”. Det handlar om en man som satsade sitt yrkesliv på att finna roten till de kroniska sjukdomarna efter att hans fru i ungdomen förlamats av polio.

  Husrannsakan i sekvensen nedan genomfördes i Erik Enbys hemklinik strax före julen 2014. Den är resultatet av ett drev som initierades av bla skeptikern Dan Larhammar. Robert Aschbergs TV3-program: Insider 2006 låg till grund för deslegitimeringen av Enby och Radioprogrammet i Kropp och själ som sändes 2014 var i princip en förberedelse för ett åtal riktat mot Erik Enby, skriver filmproducenten Börje Peratt.

  “Om man granskar fakta och förutsättningarna för denna förföljelse så är det ställt utom tvivel att anklagelserna mot Enby bygger på förfalskade påståenden, så kallad hörsägen (skvaller), direkt lögn och mened,  förfärande sammanblandningar, justitiemord och myndighetsmissbruk.” / Börje Peratt

  Ansvarig åklagare är Johan UdénAnders Alexandersson är chefsjuristen på IVO som låg bakom polisanmälan. Programledaren för SR Kropp och Själ var Ulrika Hjalmarson Neideman. Dan Larhammar var tidigare ordförande i föreningen Vetenskap & Folkbildning. Samtliga avböjer intervjuer och kommentarer för filmen, enligt Peratt.

  “Gå gärna in och gilla filmens Facebook-sida, samt dela den friskt på nätet. Filmens spridning kan påverka hela Vårdsverige till det bättre. Vi kan inte tillåta etablissemangets våld stoppa en läkare som gör upptäckter som kan förbättra folkhälsan!”

  Läs mer om filmen på bloggen: doktorerikenbyfilm.wordpress.com (filmen finansieras mha crowdfunding, stöd gärna)

  Läs även: Dokumentären om dr Erik Enby kan rädda bättre vårdmetoder för allvarliga sjukdomar

  Scen från dokumentären – Husrannsakan

  Erik Enby husrannsakan dec 2014 – Foto:  Lars af Sillén
  Filmare, journalist och producent: Börje Peratt

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  5 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Eva Blomkvist
  Gäst
  26 oktober 2015 kl 09:43

  Det finns nog penningstarka krafter som motarbetar Dr.Engby.
  Sanningen segrar till slut.

  borjeperatt
  Gäst
  25 oktober 2015 kl 08:48

  Anita man måste förstå att polisen bara är ett verktyg, liksom åklagaren. Man måste förstå att detta bara är toppen på ett isberg och att bakom det hela finns krafter som du och alla andra som vill ha förändring behöver bli medvetna om. Ingen människa kan göra allt men alla kan göra något. Du har just gjort något med din kommentar. Nästa är ett stöd till filmen Vi behöver få in ytterligare medel för att färdigställa den. Varje krona är av betydelse. Hälsn Börje
  Donera till ”ENBYFILM” enligt något av nedanstående val.
  NORDEA Plusgiro: 320793-3
  NORDEA Swish 1234524831

  Anita Nilsson
  Anita Nilsson
  Gäst
  24 oktober 2015 kl 19:32

  UPPRÖRANDE ❗️❗️❗️Kan inte poliser od göra skillnad på brott och sådant som kan hjälpa människor .? Har inga ord för detta tragiska . Erik Enby vi är många som håller tummarna och hoppas din kunskap skall få leva vidare . Tack för din envishet .

  Torbjörn Sassersson red.
  Admin
  24 oktober 2015 kl 12:32

  Gå gärna in och gilla denna sida, samt dela den friskt på nätet. Filmens spridning kan påverka hela Vårdsverige till det bättre. Vi kan inte tillåta etablissemangets våld stoppa en läkare som gör upptäckter som kan förbättra folkhälsan!

  https://www.facebook.com/erikenbyfilm

  Chris
  Chris
  Gäst
  24 oktober 2015 kl 04:42

  Mycket starka och gripande scener! Ser fram emot hela filmen.