Medicinhistoriker: Ska vi vaccinera även pojkar med Gardasil?

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 8 oktober 2015
- Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson

Christer-Nilsson-Foto-Johan-ArvidssonPå SvD: s Brännpunkt pläderar nyligen ett antal cancerläkare och onkologer för att Sverige, i ett nationellt program, ska börja vaccinera även pojkar med Gardasil mot HPV, humant papillomvirus. Är det rätt tänkt? Är HPV farligt? Oftast inte. Över 90 procent av infektionerna läker ut av sig själva. De cirka 200 yngre män som årligen genom HPV ändå drabbas av cancer i munhåla och svalg får det pga nedsatt immunförsvar, rökning, alkohol eller en ärftlig benägenhet för cancer.

Text: Christer Nilsson, medicinhistoriker, författare | Foto: Johan Arvidsson | Läs fler artiklar av Christer Nilsson

Goda nyheter är att man genom tidig upptäckt och behandling har bra chanser att bli helt frisk.
(Uppgifterna hämtade från Cancerfondens hemsida).

Gardasil ska ju skydda kvinnor mot livmoderhalscancer. Varför då denna tänkta gigantiska vaccinering av den manliga hälften av befolkningen med ett superdyrt vaccin som inte behövs? Varför skjuta myggor med kanoner?

Av en händelse som ser ut som en tanke har Sanofi Pasteur vunnit en upphandlingsstrid med sitt vaccin Gardasil. Landstinget i Stockholm har nu gjort en rekordupphandling för hela Sveriges räkning. Notan är hemlig. Offentlighetsprincipen blev satt ur spel när Sanofi Pasteur genom en dom i kammarrätten 2013 lyckades utverka en hemligstämpel. Så får det inte gå till. Skattebetalare och massmedier har rätt till insyn i offentliga upphandlingar. Och det är ju ingen försvarshemlighet det handlar om. Så vad behöver döljas?

Frågan måste ställas: Går landstingen, cancerläkare och onkologer vaccinindustrins ärenden, eller vad handlar det annars om?

Nu i somras kom alarmerande uppgifter från Danmark. Över 1 100 flickor, har bestormat de fem nyöppnade HPV-mottagningarna. Tillströmningen har exploderat, antalet har fördubblats sedan 1 juni, väntelistorna är långa. Symtomen är välkända: muskelspasmer, svimningar, yrsel, kroniskt smärttillstånd, ledvärk, feber, oregelbunden menstruation och – genitala vårtor med HPV-infektion(!) det främsta skälet till att vaccinera sig. (Källa: Metroexpress 31 augusti 2015)

I Sverige har nu kvinnor också till Läkemedelsverket börjat anmäla biverkningar av Gardasil, POTS syndrom, ( när kroppen inte kan anpassa sig till upprätt ställning och hjärtat rusar). Efter detta har den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, inlett en utredning.

Gardasil påstås vara näst intill 100 procent effektivt. Det är inte sant. Sanofi Pasteur och amerikanska Merck har aldrig visat att Gardasil faktiskt kan förhindra livmoderhalscancer. Det finns 100 olika stammar som kan orsaka HPV-infektion.

Swisha Christer NilssonGardasil 9 är endast effektivt mot stammarna 16, 18, 31, 33, 45, 52 och 58 vad gäller cancer och stammarna 6 och 11 vad gäller vårtor i genitalier och munhåla. Resten av stammarna, 91 stycken, är tomma löften utställda av tillverkarna och – potentiella cancerrisker.

Då är det lätt att dra en nitlott om man redan låtit vaccinera sig, men sant är att Gardasil är en enorm kassako världen över för vaccinindustrin och aktiekursen kommer att fortsätta att rusa uppåt på börserna.

Text: Christer Nilsson, medicinhistoriker, författare | Foto: Johan Arvidsson | Läs fler artiklar av Christer Nilsson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ett bra svar på tal av Christer Nilsson till de förvirrade onkologerna.
  Vi offrar redan unga flickor på vaccinindustrins altare. Skall vi nu även offra våra pojkar i någon slags jämställdhetsiver. Tongångarna låter faktiskt så.

  Vi får hoppas på kloka och pålästa föräldrar som som skyddar sina barn från dessa vaccinatörer.

  Så här skriver Bernard Shaw, men då handlade det om smittkoppor. “Jag hyser inga tvivel om att vaccination är en ovetenskaplig styggelse och bör en betraktas som en kriminell praxis.”
  G. Bernard Shaw.

 • @ Birgitta. Tack man kunde inte säger det tydligare! Var finns det den juridiska personen som lämnar in en klaga mot myndigheten respektive Landstinget, när offentlighetsprincipen har åsidosatts?

 • Vaccinering av pojkar med Gardasil är ett av många andra tokerier som våra myndigheter och politiker ägnar sig åt.

  Vi lever i landet Oceania som Orwell beskriver i boken 1984. Folkhälsomyndigheten ägnar sig åt en panoptisk kontroll av vår hälsa. Ett stort bekymmer tycks vara att folk ägnar sig åt egenvård och använder sig då av icke statligt godkända metoder och medel. Folk som tar hand om sin egen hälsa är helt enkelt för friska och därmed svåra att härska över. Det är uppenbart att sjukdomar och kroppsliga besvär skapas i hälsans namn av Folkhälsomyndigheten.Ordet hälsa är ett politiskt korrekt ord som kan legitimera vilka övergrepp som helst på befolkningen.

  Namngivningen; Folkhälsomyndigheten är en effekt av ett politiskt maktspråk och resultat av ett dubbeltänk och nyspråk av typ “krig är fred”, “slaveri är frihet” och “hälsa är sjukdom”. “Hälsa” är bra för företagens vinster.

 • Om uppgifterna om Gardasil är korrekta måste frågan ställas om Folkhälsomyndigheten verkligen agerar på ett korrekt sätt i ärendet.

  När Vetenskapligt Råd för myndigheten får delar av sin lön från vaccinationsindustrin måste ifrågasättas om inte “JÄV” föreligger, samt att någon form av tjänstefel måste föreligga – samt i så fall att en rättsprocess borde startas?

  Att förberedelser tycks pågå för att även gossar skall vaccineras av liknande skäl – som nu sker med flickor – tyder på att grava fel föreligger i nuvarande hantering av “folkhälsan”!

  Med vilken rätt får Folkhälsomyndigheten fortsätta sitt nuvarande ageranden i den här typen av ärenden? – En obekväm fråga för Anders Tegnell och våra kontrollmyndigheter i så fall???

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *