MH17 – Haverikommissionens felaktiga slutsatser

3

Nederländska utredningen av MH17- Pressfoto

Dagen efter den holländska haverikommissionens rapport angående det malaysiska passagerarplanet (MH17), som sköts ner över Östra Ukraina den 17 juli 2014, fylldes tidningarna i väst och i Sverige med rubriker som gick ut på att planet hade skjutits ner av en ”rysk Buk-missil”. I bästa fall hette det att raketen var ”rysktillverkad”. Det skriver Oleg Mezjuev, Ukrainakännare och debattör.

Nederländska utredningen av MH17- Pressfoto

“Att missilen i själva verket var sovjettillverkad och inte längre används i den ryska armén bekymrade inte särskilt många. Det var tydligen viktigare att lämna utrymme för felaktiga spekulationer och insinuationer i massmedierna i syfte att koppla ihop Ryssland med nedskjutningen av det malaysiska Boeing-planet.”

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 maj 2018 kl 05:22

@ Mats Ericsson 3 Maj, 2018 at 22:19,

Intressant teori. Och trovärdig.

Mats Ericsson
Mats Ericsson
Gäst
3 maj 2018 kl 22:19

Det är inte ett krig mellan Ukraina och Ryssland. Det är väl snarast ett inbördeskrig i Ukraina mellan ryssar, som sedan en tid behandlas som andra klassens medborgare, och ukrainare. Ryssarna vill av naturliga skäl fortsätta ha band med Ryssland medan de Ukrainare som efter en statskupp sitter vid makten i Kiev, vill tillhöra EU.
Skumma fakta: 1. Regeringen i Kiel öppnade plötsligt flygvägen över detta krigsområde för detta flygplan. Varför?
2. Vad skulle ryssarna vinna på att skjuta ner ett passagerarplan? Absolut ingenting. Däremot skulle dådet passa väl som som ytterligare en “false flag operation” i sann USA-anda. Några år tidigare sköt ryssar verkligen ner ett passagerarplan – och erkände detta. De trodde att det var ett militärflygplan. Så kunde de gjort även denna gång.
3. Trots upprepade förfrågningar från Ryssland vägrar USA fortfarande visa vad deras satelliter har registrerat.
4. I starten förvägrades Malysia delta i undersökningen. De tycks ha haft en för öppen attityd. De hade inte förstått vilken sida som var skyldig.
5. Ryssland fick inte vara med. Men då borde ju inte heller Ukraina fått vara det. De hade ju också resurser och tillfälle och dessutom motiv, dvs att demonisera Ryssland som med berått mod dödar flygresenärer på kul. Kievjuntan hoppades helt enkelt att få hjälp av Väst mot den lede ryssen. Misstänker jag.

Gunilla Bengtsson
Gunilla Bengtsson
Gäst
26 oktober 2015 kl 17:26

Oavsett vilken modell raketen var eller varifrån den sköts så beror det väl ytterst på Rysslands aggression mot Ukraina.