MH17 – Haverikommissionens felaktiga slutsatser

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 oktober 2015
- NewsVoice redaktion
Nederländska utreningen av MH17- Pressfoto

Nederländska utredningen av MH17- Pressfoto

Dagen efter den holländska haverikommissionens rapport angående det malaysiska passagerarplanet (MH17), som sköts ner över Östra Ukraina den 17 juli 2014, fylldes tidningarna i väst och i Sverige med rubriker som gick ut på att planet hade skjutits ner av en ”rysk Buk-missil”. I bästa fall hette det att raketen var ”rysktillverkad”. Det skriver Oleg Mezjuev, Ukrainakännare och debattör.

Nederländska utredningen av MH17- Pressfoto

”Att missilen i själva verket var sovjettillverkad och inte längre används i den ryska armén bekymrade inte särskilt många. Det var tydligen viktigare att lämna utrymme för felaktiga spekulationer och insinuationer i massmedierna i syfte att koppla ihop Ryssland med nedskjutningen av det malaysiska Boeing-planet.”

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: MH17