MH17 – Haverikommissionens felaktiga slutsatser

publicerad 25 oktober 2015
- av NewsVoice
Nederländska utreningen av MH17- Pressfoto

Nederländska utredningen av MH17- Pressfoto

Dagen efter den holländska haverikommissionens rapport angående det malaysiska passagerarplanet (MH17), som sköts ner över Östra Ukraina den 17 juli 2014, fylldes tidningarna i väst och i Sverige med rubriker som gick ut på att planet hade skjutits ner av en ”rysk Buk-missil”. I bästa fall hette det att raketen var ”rysktillverkad”. Det skriver Oleg Mezjuev, Ukrainakännare och debattör.

Nederländska utredningen av MH17- Pressfoto

“Att missilen i själva verket var sovjettillverkad och inte längre används i den ryska armén bekymrade inte särskilt många. Det var tydligen viktigare att lämna utrymme för felaktiga spekulationer och insinuationer i massmedierna i syfte att koppla ihop Ryssland med nedskjutningen av det malaysiska Boeing-planet.”

Läs mer