NewsVoice är nu ett objekt för MSB:s och NATO Stratcom:s informationskrigföring

publicerad 27 oktober 2015
- av Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson - Foto: 2op.se

Torbjörn Sassersson - Foto 2op
DEBATT. I förra veckan ringde en journalist från DN och ställde ledande frågor om jag som redaktör för NewsVoice är en nyttig idiot för rysk propaganda. Anledningen är att NewVoice ofta live-streamar ryska RT på entresidan. Jag svarade att både öst och väst har rätten att ge sina perspektiv och i synnerhet i en tid när svenska lydmedier bedriver en skrämselkampanj mot det svenska folket om det ryska folket, ett informationskrig som drivs på av USA. Manipulationen handlar om försöka skrämma svenskarna in i NATO och det kan gå eftersom svenskar lätt blir ängsliga.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice | Foto: Canal 2nd Opinion

Men först ett tack till alla som bidrar med donationer och sponsring till NewsVoice. Nu är ni mer viktiga än någonsin. Det är tack vare er som tidningen kan fortleva med arbetet att förmedla varierande nyheter från utländska medier från både väst och öst, syd och nord, samt förmedla nyheter som svenska medier belagt med en slags “konsensuscensur”, ämnen som man inte rapporterar om alls eller som rapporteras om på vinklade, tillrättalagda och förutsägbara sätt.

På grund av dessa problem med svensk public service och svenska större mediers åsiktsdiken finns det plats för nya medier – som NewsVoice – som försöker ge en mer nyanserad bild av samhället, som kritiskt granskar och återger perspektiv som finns i andra länder, men som är för breda, djupa eller höga för att passa den svenska ankdammen.

Tack även för att supporters hjälper till med att sprida ett gott rykte om NewsVoice i sociala medier, tex genom ett uppmuntrande delande på Facebook. Ni behövs mer än någonsin nu när NATO:s Stratcom tittar med bekymrade ögon på NewsVoice.

Mattias Carlsson på DN ringde – hade förhandsinformation om Försvarsministerns kommande utspel om NATO Stratcom

Mattias Carlsson DN pressfotoI denna vecka planerade den prisbelönte och undersökande journalisten Mattias Carlsson på DN att omnämna NewsVoice i en artikel och planen var att göra det på ett negativt sätt. Jag vet det med stor säkerhet eftersom frågorna hans ställde per telefon i förra veckan var ledande.

Foto på Mattias Carlsson, pressfoto, DN

Frågorna löd ungefär så här (från minnet):

 • Vad anser du om att RT är en propagandakanal för Ryssland?
 • “Är du inte en nyttig idiot” som låter NewsVoice streama RT och därmed destabilisera tex Sverige?
 • Varför har du ett nyhetsflöde från Sputnik News?

Mattias Carlsson på DN hänvisade i sin argumentation till svenska försvarsexperters negativa uttalanden om ett ryskt hybridkrig mot Sverige och Väst samt att de ryska kanalerna RT och Sputnik News minsann är statsfinansierade och skapade som en del av denna krigföring mot Sverige.

Vid samtalet i förra veckan (22 oktober) hade inte mainstream-media ännu gått ut med nyheten (26 oktober) att Försvarsministern vill dra in Sverige i ett samarbete med NATO Stratcom. Idag förstår jag syftet med att jag blev uppringd av Mattias Carlsson. Han hade förhandsinformation om att försvarsminister Peter Hultqvist skulle gå ut brett via media den 26 oktober om det föreslagna samarbetet med NATO Stratcom som härstammar från “United States Strategic Command dvs U.S. Stratcom”.

NewsVoice perspektiv

Vad Mattias Carlsson inte var så intresserad av att diskutera under telefonsamtalet var de perspektiv som jag försökte framföra. Anledningen är att Mattias Carlsson dragits in som ett prisbelönt journalistverktyg av DN-ledningen. Jag är säker på att han förstår det.

NewsVoice perspektiv är följande, här i en mer utförlig form än vad jag hann förmedla under samtalet:

 • NewsVoice streamar flera kanaler tex: RT, BBC, AP, France24, CCTV, EuroNewsAlJazeera mfl för att ge läsarna variation. Sputnik News har fn endast ett diskret RSS-flöde på entresidan. En poäng med NewsVoice är att ge läsarna trovärdiga och nyanserade perspektiv. Jag litar i övrigt till besökarnas intelligens att avgöra vad som kan innehålla styrd info och här är Sputnik News en möjlig kandidat.
 • Ryssland är ett suveränt land med full rätt att ge sina perspektiv på omvärlden. Det sker framför allt genom kanalen RT.
 • Ryssland är inte en fientlig armé, vilket verkar vara fallet när Ryssland omtalas i svenska medier. Ryssland består av ett folk. Nedskrivningen av Ryssland i svenska medier liknar antisemitismen mot det judiska folket.
 • Genom RT.com och Sputnik News kan Ryssland besvara den våldsamma och ihållande negativa propaganda som landet utsätts för av västliga medier och försvarsexperter, vilka sedan barnsben är präglade av att betrakta ryssen som det stora hotet och USA som räddaren i nöden. Analyser av det geopolitiska läget visar att det snarare är tvärtom. USA destabiliserar just nu Mellanöstern, Afrika och Europa. USA bedriver hemliga krig i minst 70 länder, vilket rapporterades av bla DN.
 • I det svenska informationskriget mot Ryssland ingår att beskriva kanaler såsom RT på det mest negativa sätt som är möjligt. Metoden handlar om att försöka ingjuta tvivel. I det kriget är DN, SvD, SVT och SR ledande aktörer och det betyder att dessa svenska kanaler destabiliserar relationen mellan Sverige och Ryssland. USA och NATO tjänar mest på det.
 • RT (Russia Today) kan jämföras med svensk stats-TV, det statliga bolaget Svensk Television AB (SVT) som styrs av den statliga stiftelsen Förvaltningsstiftelsen för SR, SVT och UR (hemsida). SVT finansieras av staten via tittaravgifter och utöver det via annonsintäkter från näringslivet. Skillnaden mellan Russia Today och “Sweden Today” (SVT) kanske inte är så stor. Båda kanalernas budskap måste granskas kritiskt av tittarna.
 • Att det förekommit att enstaka reportrar hoppat av från RT på grund av påstådda problem med journalistisk neutralitet kan likställas med att reportrar hoppat av från SVT av precis samma skäl.
 • RT har lyckats slå in en kil i en skenhelig självuppfattning om Väst skapad av Väst. Det sker genom RT:s undersökande och pricksäkra journalistik. RT är ofta en förebild för västmedier gällande bra journalistik.
 • RT rapporterar generellt mer sakligt och korrekt än västmedier om viktiga händelser i världs- och geopolitiken, vilket naturligtvis sticker i ögonen på Västs självgodhet.
 • NewsVoice får inget stöd från RT eller ryskt håll. Det är vanliga svenskar som stödjer NewsVoice. Gammelmedierna måste fundera på varför vanliga svenskar hellre vänder sig till NewsVoice och andra alternativa kanaler i Sverige och utlandet. Vilka fel gör ni? Varför tror inte längre svenskarna på er propaganda?
 • NewsVoice står för en fri journalistik och undersökande journalistik samt att låta många perspektiv få utrymme. Dock vänder sig NewsVoice emot all form av extremism som tex: antisemitism, högerextremism, fascism, islamafobi och rasism.

Den svenska ankdammen är fylld med rädda ankor

STRATCOM Forsvarsministern 2015Vad man kan konstatera under de senaste 20 åren är att den svenska ankdammen inte längre kan hållas intakt. Internet med sina bloggar, nya nätmedier och sociala kanaler förser numera medborgare med blixtsnabb kontrainformation som avslöjar hur statsmedier och statskontrollerad public service bedrar sina medborgare. De smala åsiktskorridorerna översvämmas dagligen av andra perspektiv och för etablissemanget obehagliga sanningar.

Det är därför naturligt för etablissemanget att försvara sig. De svenska etablissemangets psykologiska krigföring mot sitt eget folk handlar om att försöka hålla folk kvar i sitt eget grepp med hjälp av sina egna kanaler.

Mitt råd till mainstream-journalister är dock att inte ge sig på ett nytt intressant och ofta omtyckt nätmedia som NewsVoice, som faktiskt försöker råda bot på den skeva bild som svenska medier ger av både Sverige och omvärlden. Granska patriotiskt makten istället.

Svenska JTRIG?

Mattias Carlsson meddelade per telefon den 26 oktober att att han inte avsåg att ta med något om NewsVoice i sin artikel. Jag ringde och frågade honom om vad han skulle göra.

Idag den 27 oktober kl 00:05 publicerades Mattias Carlssons artikel: “Hemlig grupp ska möta ryskt informationskrig”.

Där skriver Carlsson och hans kollega Josefin Sköld:

Mikael Tofvesson MSB - Pressfoto MSB“Regeringen insåg att också Sverige kunde vara hotat. Sedan augusti i år pågår därför uppbyggnaden av en ny del av försvaret.

En ”stor grupp” språkkunniga specialister på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, på Fleminggatan i Stockholm söker dagligen efter pågående informations- och påverkanskampanjer riktade mot Sverige.

Chefen för enheten, Mikael Tofvesson, vill inte gå in på hur många de är, vilka kompetenser de har eller hur de jobbar.”

I bild: Mikael Tofvesson, MSB, pressfoto MSB

Jag tror jag får boka ett möte med MSB:s hemliga agenter på Enheten för Omvärld och Beredskap för en diskussion om varför NewsVoice streamar RT. Jag vill återigen påpeka att svenska medier bidrar till att destabilisera både Sverige och Europa i USA:s pågående krigskampanj som kan leda till krig mot det ryska folket, ett krig som ingen i Ryssland eller Europa vill ha. RT är ett “ormserum” i sammanhanget.

I övrigt är jag intresserad av att få reda på hur MSB/NATO Stratcom ska handskas med sådana som mig. Med ledning av Snowdens avslöjande om det brittiska avdelningen JTRIG:s team av cyberagenter vet vi att det förmodligen handlar om att kasta lite smuts. Vilken tur att jag är en teflongås.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör och ansvarig utgivare, NewsVoice

Hälla vatten på en gås (idiom) – Att försöka övertyga någon som är helt ointresserad av idiotiska argument och är opåverkbar av manipulation; idiotiska argument och påverkan rinner av personen som vatten på en gås, vars fjäderdräkt är vattenavvisande. (NewsVoice definition)


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Själv undviker jag i det längsta att läsa MSM numera, jag läser alltid alternativmedierna först, och om det är något riktigt intressant, så kan jag läsa MSM med stor skepsis. Det är vad livets erfarenheter lärt mig.

 • @ Torbjörn Sassersson

  Att du vänder dig mot all form av extremism är bra, men man måste se upp när man använder orden! Ett vanligt fenomen är att använda ord som “antisemitism, högerextremism, fascism, islamafobi och rasism” okritiskt som nedsättande ord, i syfte att skapa konflikt och splittring, utan att undersöka ordens verkliga innebörd eller partiers verkliga positioner. Detta kan skadar enheten och demokratin i samhället.

  Semiter är ex. ett folkslag hemmahörande i norra Afrika och Palestina, medan många judar alls inte är semiter. Anti-semitismen kan således anses utgöras av den som skapar konflikt som skadar semiterna, d.v.s. Israels ledarskap.

  Vad som är extremt höger beror ex. på varifrån man betraktar det politiska spektrat. “Högerextremism” är således ett luddigt ord. Fascismens definition jämfört med dagens olika politiska partiers krigspolitik är synnerligen intressant, men kallas S&MP&M för fascister? Inte ofta även om det enligt ordets innebörd vore synnerligen befogat. Mer om saken:https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/11/23/sa-omfamnar-kajsa-ekis-ekman-och-vanstern-i-realiteten-tyvarr-fascismen/

  Jag är ex. ingen “islamofob”. Jag har alltså ingen irrationell rädsla för islam som ex. gör att jag drar turbanen av sikher i tron att de är salafistiska islamister. Ofta kallas kända islamkritiker för islamofober även om de alls inte är rädda för islam, trots att de lever under dödshot från islamister. Här några citat från några välkända islamkritiker: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-islamofobi/

  “Rasism” betyder ungefär indelningen av folk i raser/etniciteter och upphöjande eller nedsänkande av deras rättigheter i samhället. Typ Sydafrikas eller Israels apartheid. Nordiska motståndsrörelsen, som ofta kallas rasister anser ex. att rasismen mot svenskar via s.k. “positiv särbehandling” är diskriminering och rasism mot svenskar, samt att de alls inte är rasister själva, men bara värnar sitt eget folk. De säger sig inte anse någon annan etnicitet vara varken bättre eller sämre.

 • En förväntad strategi från msm. Jag känner bara tillförsikt att få samarbeta med dig och Nw. Så nu fortsätter vi att försätta berg!

 • Dagens Industri (22 april 2016):

  Sverige går mot Nato-samarbete om propaganda (Margot Wallström om NATO Stratcom)

  “När Ryssland sprider desinformation kan Sveriges regering publicera motbilder på sin hemsida.”

  “Det kan handla om att man talar om hur det faktiskt ligger till, vilka intressen som kan ligga bakom”, säger hon i anslutning till ett möte i Lettland med kollegorna från Norden, Baltikum och Visegradgruppen (Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien).

  Toppen Wallström. Då kan NewsVoice och andra oberoende medier publicera motbilder till motbilderna om vilka intressen som ligger bakom.

 • De måste vara desperata eftersom även en svensk blaska nyligen skrev något liknande, dvs att konspirationsteorier genom alternativ och social media hjärntvättar ungdomar som mister förtroendet för politik och demokratin. Givetvis visar ju detta precis hur de nu vacklar på pottkanten.

 • I Usa är även myndigheter korporatiserade analogt med Usa, delstater, städer och individer.
  Polisen tex. Frågan är om det är likadant här. Tjänstemannaansvaret påstås både finnas kvar och ha avskaffats. Kan det ha ett samband med att det finns olika yttringar av begreppet myndighet?

 • Det är ett mycket obehagligt läge, men ändå så väldigt avslöjande. Lydmedierna beter sig mycket rasistiskt mot de folk som de har fått order om att sänka. Förutom att det är elitistiskt är det rasistiskt. Å ena sidan är Svenskarna så rasistiska att vi ska skämmas, vi får dagligen höra om den onda smygrasismen i det svenska folkhemmet, eller den numera allt mer öppna, samtidigt är vi bäst i världen och ska hjälpa alla andra stackars människor i resten av världen, kom hit! och riskera gärna era liv på vägen, vi är även bättre än alla andra folkslag och länder som inte har lika stora hjärtan som oss, de är onda. Som flykting skulle jag bli mäkta förvirrad av denna beskrivning av svenskarna i medierna, för att inte säga att den skulle göra mig vettskrämd för att sätta min fot här!

 • Ang. Sverige som agerar som ett bolag:
  http://www.transparentabrev.net/allmant/riksgalden-om-sverige-ar-ett-bolag/
  http://www.transparentabrev.com/#!about1/c1viy
  De är registrerade som ett, agerar som ett, och har en aldrig sinande ström intäkter från obegränsat skattskyldiga där vi, direkt när vi föds, skrivs in i bolaget, via Skatteverket. Ska, heter det. Annars tar staten dina barn ifrån dig, om du inte vill att ditt barn ska bli ett nummer och en slav. Vi förväntas vara slavar och lyda regler under detta bolag, alla timmar om dygnet, där vi behandlas som handelsvaror, och registreras som så, och vi får aldrig utdelning om det, gud förbjude, i et land där vi betalar i runda slängar 80% i skatt när alla skatter och avgifter och “momser” är inräknade, skulle börja gå ekonomiskt bra för Sverige. Nej, vi ska bara vara panten för alla lån som staten tar utomlands, och gör politikerna “fel” (dvs rätt mot folket) reagerar marknaden så kraftigt att de inte har annat än att lyda. Man ändrar ett ord i namnet på staten, (om ens det) och sedan momsregistreras myndigheterna, och vips så har de förvandlats till handelsbolag. Hur ägarförhållandena ser ut är knepigare att bena ut svar på vitt. Men att det ÄR ett bolag, SWEDEN, KINGDOM OF, är klart som korvspad, oavsett vad de SÄGER att det är.

 • Tack för alla kommentarer. Alla är intressanta. Jag tycker tex det var kul med naturebloggs första kommentar om att Sverige stycks bolagiseras i den mening att i ett bolag måste alla anställda följa företagets policy och därför tycka likadant.

  Vi har tidigare konstaterat mha av Pål Bergströms analys att Sverige som land tycks vara registrerat som ett företag och varje medborgare är en ekonomisk enhet. Det är klart att då måste vi ju vara lojala goda medarbetare som ska strömlinjeformas i företaget Sverige på världsmarknaden.

  Är Sverige registrerat som företag? Nej enligt SEC.gov och Riksgälden svarar inte
  https://newsvoice.se/2013/03/24/ar-sverige-registrerat-som-foretag-nej-enligt-sec-gov-och-riksgalden-svarar-inte/

  US Securities and Exchange Commission – Varje svensk är registrerad som kommersiell enhet
  https://newsvoice.se/2013/03/25/us-securities-and-exchange-commission-varje-svensk-registrerad-som-kommersiell-enhet/

  Pål Bergström: Riksgälden glider undan frågan om Sverige är ett företag
  https://newsvoice.se/2013/03/27/pal-bergstrom-riksgalden-glider-undan-fragan-om-sverige-ar-ett-foretag/

 • Med tanka på hur det första försöket gick med Mattias Carlsson och “NATO-STRATCOM-försöket” med Newsvoice, måste jag säga att antingen har Mattias Carlsson kraftigt undervärderat Torbjörn Sassersson eller, snarare mer troligt, övervärderat sin egen förmåga. Ytterligare ett bevis i raden på att journalistkåren i detta land är en av den sämsta i hela västvärden. Kanske de behöver all hjälp dem kan få?

 • Naturligtvis är det besvärande för den svenska “eliten” (som styr MSM och den “korrekta” politiska opinionen) att RT ger en helt annan bild av Ryssland och rysk politik, än vad bl a SVD, DN och SVT ger. RT beskylls för att ge ensidig rysk propaganda men jämför man dess nyhetsförmedling med vår så är den betydligt mer saklig, nyanserad och granskande.
  Det bästa botemedlet mot all slags förtryck är att “blomstra och lyckas” ännu mer istället för att hålla sig tillbaka. SåJag tycker Newsvoice utmanande och avslöjande artiklar är viktiga
  för upplysning och som motpol mot den ensidiga MSM-förmedlingen.

 • Det här känns läskigt, men det skulle vara roligt om du konfronterade MSB eller försvarsministern i frågan. Det kunde ju bli en väldigt spännande artikel. Tycker inte försvarsministern att svenskarna ska få se alla sidor och alla beskrivningar av verkligheten och därefter göra sin egen bedömning? Tycker han att han är så mycket klokare än befolkningen, så att han ska avgöra vad svenskarna ska tycka? har västvärlden ensamrätt på begreppet “sanning”? censur kanske skulle vara något för att få bukt med oönskade åsikter? vad tycker han om det tro? Man kanske skulle straffa dem som uttrycker felaktiga åsikter och lägger ut sånt som regeringen anser är fel information? Internering och omprogrammering av dessa kanske skulle vara något? bokbål för farlig litteratur kanske? Och varför inte lite gammal god åsiktsregistrering? Fast det enklaste är väl helt enkelt att bara skjuta dem som tycker fel. kan det vara något för försvarsministern tro?

 • @Max Pont. RT sänder även via satellit i okodat format (gratis) och går att få in här i Sverige. Har själv en gammal digital satellitbox där jag får in RT, (en av de få gratiskanalerna som finns kvar i satellitutbudet).

 • Först vill jag gratulera dig Torbjörn för rygggradigheten.Idag det finns många ytan den men du är inte en av de.Max Pont, Rt går att se som betald kanal via Viasat som jag tittar dagligen och ser många intressanta program men inte bara politisk men ekonomiskt också som Max Keisers program.Torbjörn,även om de skriver negativt om News Voice endå gör de oss ett björntjänst eftersom även negativ reklam ÄR REKLAM De hjälper till att fler och fler kommer att söka upp just denna allternativt media,många som inte ens hört om det hittills,så det är bara bra ju fler MSM skriver om NV.

 • Redaktören får ursäkta om jag spammar, men detta ämne berör mig! Till sakfrågan nu eller en av sakfrågorna: Streamar Newsvoice RT? Jo i bland. Personligen tycker jag det är rätt irriterande att videos drar igång (kostar bandbredd om man bara kör med internetsticka som måste tankas upp) så fort man besöker Newsvoice. Jag LÄSER enbart nyheter och analyser. Är jag intresserad av vad RT eller hur någon annan redaktion, tar jag mig dit för egen maskin – ungefär med samma motiv som vi lägger på om någon försäljare ringer upp. Behöver jag köpa något söker jag själv upp försäljningsstället. Gäller även åsikter. Ett eget val så att säga.

  Men grejen är att det enbart krävs att du klickar en gång i rutan så pausar allt. Inte så svårt kanske? Därför borde till och med Mattias Carlsson klara detta; jag menar om han nu inte älskar RT så behöver han ju inte titta heller? För övrigt, vem älskar RT?

  Men nu var det ju inte att Newsvoice steramar RT som Mattias Carlsson reagerade på, utan på att Newsvoice överhuvud taget finns och dessutom rapporterar som de gör. Vill DN bli av med saiter som t ex Newsvoice så behöver dem ju bara göra riktigt bra journalistik, så skulle ju Newsvoice inte behövas? Elementärt Mattias Carlsson. Bli den förändra som du själv vill se!

  Nu skulle jag gärna själv vilja betala, men saknar både bankonto, inkomst och därför kreditkort. Kanske det finns andra sätt att bidra?

 • Man kan notera att i UK finns både RT och Al-Jazeera i basutbudet i det digitala mark-TV nätet. Men i Sverige demoniseras RT. Jag vet inte ens om man kan komma åt RT i något kabel eller satellit-TV nät i Sverige, även om man betalar för olika premiumpaket. Någon som vet?

  Vad sägs om att köra lite konsumentmakt och klaga till Com Hem och de andra för att det är så svårt att komma åt RT.

 • Tack Torbjörn för att du finns och för din heroiska insatts i det förljugna svenska medialandskapet! Jag delar nästan dagligen artiklar från till mina 1300 vänner på facebook. Från hjärtat ett stort varm tack 🙂

 • Gunilla Bergström, mitt perspektiv är att alternativmedia är de enda medier som beskriver en rad företeelser sanningsenligt. Om dessa ska skrämmas och då agerar utifrån rädsla får vi snart inget kvar. Det handlar inte om att bli rädd och backa. Det handlar om att protestera och sätta stopp för en avveckling av god journalistik. Den är som bekant nästa helt avvecklad idag inom mainstream media där snart alla vaktar på varandra, oroliga för att ha fel åsikt.

 • I den aktuella intervjun, ställde du Torbjörn någon motfråga vad det var i RT:s rapportering (som du streamat) som Mattias Carlsson reagerade mot? För betänk, att om vi aldrig diskuterar sakfrågor i rapporteringen, vad är det i så fall vi diskuterar? Vilket medianimperium som är oberoende och “vinklingsfri” som gör att rapporteringen blir objektivt och neutralt?

  En nyhetsredaktion är ingen neutral vara eller produkt, utan mediaorganisationer är oftast idéstyrda och idéer är ofta politiska sett till sitt innehåll. Ytterst handlar detta om vem som har rätten att yttra sig och vad som skall avhandlas.

  För att förstå detta får man nog ta och damma av den gamla ryska lingvistiken Bachtin.

  Han gör nämligen gällande att det finns två slags diskurser: Den dialogisk samt den monologisk. I den dialogisk diskursen tillåts förändrande, reflekterande samt kritiserande åsikter. I den monologisk endast förstärkande åsikter! Om nu DN fortfarande står för ett öppet och liberalt samhälle som tillåter att olika sidor får komma till tals, så borde man föregå med gott exempel och tillåta förändrande, reflekterande samt kritiserande åsikter – om man nu anser att rysk är diskurs är monologisk?

  Därför Mattias Carlsson, bli ingen nyttig idiot!
  Elementärt DR Watson!

 • De vill bara skrämmas lite, men det är lite skrämmande hur det funkar. Kör på som vanligt. Teflongås for the win!

 • Hr Redaktör

  Om Ni nu inte anser er vara en “nyttig idiot” och att det är viktigt att Putins propaganda sprids som motvikt till övriga medias rapportering, varför då gå i så ordrikt svaromål?

  Låt dem publicera, analysera och stäm dem sedan för eventuella övertramp.

  Nu har Du nästan gett dem rätt, varför så lättskrämd ?

 • En sida som sällan eller aldrig belyses är den allt ökande rasismen i MSM. Ryssland utpekas här som aggressiv och expansiv. Hotfull och propagandistisk. Tänk om Vi utmålade romer på samma sätt: De väller in i landet och flyger på en på T-banan (aggressiv). Dem blir allt fler och fler samt ockuperar olagligheten markägarna tomter med tältläger samt smutsar ner (expansiv). När vi konfronteras med detta kallar de oss bara för främlingsfientliga nazister (propagandistiska).

  Det man kan sköna i MSM rapportering är att ryssen (det slaviska folket) är underlägsen oss skandinaver. Vi (NATO) har rätt att expandera i öster. Där bara en röst tillåts, där triumferar rasismen.

 • Det intressanta här är vad ‘kampanjer riktade mot Sverige’ betyder. Förmodligen är tolkningen flytande efter behov, inkluderande åtminstone allt som kan uppfattas som negativ kritik mot eller ifrågasättande av svensk partipolitik på någon nivå samt mer eller mindre synliga samarbeten.

 • Tänkte just på dig Torbjörn och VoiceNews när jag läste om detta på text-TV och mycket riktigt så blev mina farhågor besannade. Alla ska tycka likadant i det nya Sverige! Om alla tycker likadant, tycker ju alla som en vilja tycker. Tricket här gäller att vi av erfarenhet vet att tycker alla likadant beror det på att förnuftet och logiken har segrar. Alla kan väl inte ha fel? Syftet med detta STRATCOM:s informationskrigföring är nog att skrämma våra medmänniskor, som i sin tur leder till att allt färre vågar tycka olika. Tillslut är vi där i Orewells logik att 2+2 = 5. En slags intellektuell fördumning av optionen. Att tycka olika kommer att betraktas som en fientlig handling. Är man anställd av ett företag (skrivet på ett kontrakt som begränsar rörelsefrihet) så förväntas man vara lojal. Att vara illojal mot sin arbetsgivare är ett giltigt skäll för uppsäga – vi är alltså på väg mot en bolagisering av optionen Vi hamnar väl där till slut om globaliseringen och bolagisering får fria tyglar. Ordet medborgare (med rättigheter) kommer att tonas ner till förmån för lojalitet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *