Obama lovade 2013 att inga soldater skulle skickas till Syrien – Nu ska de dit

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 oktober 2015
- NewsVoice redaktion

President Obama lovade 2013 att USA inte skulle sätta amerikanska marktrupper i Syrien, men nu meddelar Obama att en mindre trupp av soldater ska till Syrien för att bekämpa ISIS. Obamas administration menar att det tidigare löftet bara betydde att de inte avsåg att placera trupper i Syrien för att störta Assad.

CNN skriver:

“White House spokesman Josh Earnest said that the U.S. would be deploying “less than 50″ Special Operations forces, who will be sent to Kurdish-controlled territory in northern Syria. The American troops will help local Kurdish and Arab forces fighting ISIS with logistics and are planning to bolster their efforts.”

“These troops are not expected to go on raids or into combat, according to the current plan. However, they have the right of self-defense and could seek permission if needed to go into the field.”

Läs mer


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: ObamaSyria
Stöd NewsVoice 2024
  • Detta inlägg vittnar bara om att man inte förstått det mest elementära i Obamas löfte. Obama har inte sänt in trupp. Han han skickat en liten grupp rådgivare/utbildare. Däremot har det direkt under Trump sänts trupp.

  • UZA är ett hot mot mänskligheten ! Obama är en ulv i fårakläder. Det är inte han som har makten. Makten har maffian i UZA. En girig och ond grupp av bolag och mutade politiker, tillsammans med det militär industriella komplexet. Totalt livsfarliga drar dom fram i Mellanöstern med miljoner döda i sina fotspår på jakt efter total dominans över alla viktiga resurser. Varning för UZA !

  • Obama har ingen chans mot dessa vapengalna och penninghungriga gubbar som sitter i kongressen.. Jag vill tro att Obama är godare än så!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *