Obama lovade 2013 att inga soldater skulle skickas till Syrien – Nu ska de dit

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 oktober 2015
- NewsVoice redaktion

President Obama lovade 2013 att USA inte skulle sätta amerikanska marktrupper i Syrien, men nu meddelar Obama att en mindre trupp av soldater ska till Syrien för att bekämpa ISIS. Obamas administration menar att det tidigare löftet bara betydde att de inte avsåg att placera trupper i Syrien för att störta Assad.

CNN skriver:

”White House spokesman Josh Earnest said that the U.S. would be deploying ”less than 50″ Special Operations forces, who will be sent to Kurdish-controlled territory in northern Syria. The American troops will help local Kurdish and Arab forces fighting ISIS with logistics and are planning to bolster their efforts.”

”These troops are not expected to go on raids or into combat, according to the current plan. However, they have the right of self-defense and could seek permission if needed to go into the field.”

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: ObamaSyria