Pål Bergström: Danmark tar oftare diskussioner som man inte vågar i Sverige

publicerad 10 oktober 2015
- av Pål Bergström

Pål Bergström bloggPoul Madsen, chefredaktör på Ekstra Bladet, påstod i debattprogrammet gällande flyktingfrågan i SVT och DR den 17/9 att man i Danmark tar en diskussion som man inte vågar i Sverige. Med kännedom om båda länders nyhetsflöde är det sant att danska nyheter relativt ofta tar upp ämnen som svenska inte gör.

Text: Pål Bergström (Palbergstrom.com), demokratiaktivist, omvärldsanalytiker

Ett exempel är HPV-vaccinering där många danska flickor har drabbats av svåra biverkningar. Trots stort allmänintresse råder i Sverige en tystnad kring detta och vaccinkritik i allmänhet som bara kan förklaras med självcensur.

Uffe Elbæk från det danska partiet Alternativet snuddade vid viktiga aspekter av flyktingfrågan som det sällan eller aldrig talas om, att väst spelat en aktiv roll i destabiliseringen av länder man nu flyr ifrån.

I den här frågan är Danmark inte mycket bättre än Sverige. I båda länder finns röster som önskar få komma till tals med en radikalt annorlunda syn på vad som sker i världen och dess orsaker men hindras trotsvälgrundat faktaunderlag.

En central utgångspunkt och insikt för att förstå denna syn är attacken 11 september 2001. Fakta och bevis för att attacken var en orkestrerad händelse, att efterföljande krig och roten till flyktingkrisen i så fall är baserade på en lögn, hindras från publicering och debatt. 2300 experter från ”Architects & Engineers for 9/11 Truth” (AE911) tillsammans med efterlevande arbetar för en ny utredning då man menar att de tre husen demolerades med sprängämnen. En allvarlig anklagelse med långtgående konsekvenser om det skulle visa sig vara sant, vilket allt tyder på vad gäller den tredje byggnaden WTC 7.

Detta har omnämnts i dansk media men inte i Sverige vilket är talande, men att det inte blivit en het fråga med tillhörande mediedrev i något av våra länder när fakta, behovet och viljan existerar visar på bristande demokrati och yttrandefrihet.

Till detta ska läggas en uppseendeväckande utsago av general Wesley Clark som berättat att det vid tidpunkten för attacken 2001 redan fanns en plan för att störta ett antal arabländer inklusive Libyen, Syrien och Iran.

Att IS likt al-Qaida enligt flera källor skapats och får finansiellt och materiellt stöd från väst kan därmed få en förklaring. Det förklarar även västs ointresse för Rysslands försök att nå en demokratisk utveckling i Syrien 2012, nyligen avslöjat av Finlands före detta president Martti Ahtisaari.

Om 11 september var orkestrerat går människor runt med en falsk och manipulerad bild av världen som media och politiker medvetet eller omedvetet är aktiva medskapare till. Det som hänt indikerar en sannolik bakomliggande agenda där media står nära ett för medborgare diffust maktcentrum bortom demokratisk kontroll.

Lösningen på flyktingkrisen och vägen till fred i världen kan därför vara att en gång för alla göra upp med denna dolda maktapparat, hur media och den politiska processen fungerar.

”Freedom of the press is guaranteed only to those who own one” är ett känt citat av den amerikanska journalisten A. J. Liebling. Med tanke på utvecklingen sedan 2001 och den uppenbara självcensuren i båda länder kan man fråga sig om SVT och DR verkligen ägs och styrs av folket för demokratins bästa?

Text: Pål Bergström (Palbergstrom.com), demokratiaktivist, omvärldsanalytiker

Relaterat

Palbergstrom.se. Förtyck av yttrandefriheten får känslomässiga och hatiska konsekvenser

Politiken.dk: 58 piger med mistanke om HPV-bivirkninger får fortsat ikke hjælp

“General Wesley Clark tells of how Middle East destabilization was planned as far back as 1991”


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vad beträffar 9/11 så kan man se den händelse från åtminstone två synvinklar. Den första synvinkel är att man vill få fram en absolut sanning om de hemliga vapen som dr Judy Woods forskning ger stöd åt.

  Den andra synvinkel är att man vill konstatera att 9/11 inte gick till på det sättet som den officiella versionen beskriver. Därför har en massa arkitekter gått samman för att påpeka att det måste röra sig förmodligen om en kontrollerad sprängning.

  I båda fallen händer åtminstone det att människor i allmänhet borde inse att den etablerade makten som många av oss röstar på ljuger oss rakt i ansiktet och manipulerar oss. Detta borde vara en väckarklocka.

  Den negativa konsekvens som kan inträffa är att människor i allmänhet nöjer sig med detta och makten blir glad att den egentliga orsaken och det hemliga vapnet aldrig blev avslöjad.

  I anklagelsernas spår kan man alltid döma några politiker/tjänstemän som planerade detta. Syndabockar hittas det alltid för att lugna allmänheten. Den riktig sannolika sanning behöver dock aldrig bli avslöjad…

 • Vad beträffar 9/11 så kan man se den händelse från åtminstone två synvinklar. Den första synvinkel är att man vill få fram en absolut sanning om de hemliga vapen som dr Judy Woods forskning ger stöd åt.

  Den andra synvinkel är att man vill konstatera att 9/11 inte gick till på det sättet som den officiella versionen beskriver. Därför har en massa arkitekter gått samman för att påpeka att det måste röra sig förmodligen om en kontrollerad sprängning.

  I båda fallen händer åtminstone det att människor i allmänhet borde inse att den etablerade makten som många av oss röstar på ljuger oss rakt i ansiktet och manipulerar oss. Detta borde vara en väckarklocka.

  Den negativa konsekvens som kan inträffa är att människor i allmänhet nöjer sig med detta och makten blir glad att den egentliga orsaken och det hemliga vapnet aldrig blev avslöjad.

  I anklagelsernas spår kan man alltid döma några politiker/tjänstemän som planerade detta. Syndabockar hittas det alltid för att lugna allmänheten. Den riktig sannolika sanning behöver dock aldrig bli avslöjad…

 • Pål nämner A&E for 911 Truth. Bra att det diskuteras i Danmark. Men jag undrar vad det är för arkitekter och ingenjörer som inte fattar att de står inför ett fenomen som inga sprängmedel i världen kan förklara. En miljon ton stål och betong förvandlas inte till nanopartikeldamm på nanosekunder ens av deras favorit nanotermit. Tornen blåste ju bort! Att en för oss helt okänd teknik kom till användning är ett starkt indicium på att det inte var något skäggigt arabtroll som höll i trådarna från en grotta i Pakistan. Läs dr Judy Wood som “sanningsrörelsen” så ivrigt pestflaggar. Kan de inte tåla att det finns saker som de inte vet?

  “You can fool some of the people all of the time, and those are the ones you wanna concentrate on.” George W. Bush travesterar Churchill några månader efter 11/9.

 • Pål nämner A&E for 911 Truth. Bra att det diskuteras i Danmark. Men jag undrar vad det är för arkitekter och ingenjörer som inte fattar att de står inför ett fenomen som inga sprängmedel i världen kan förklara. En miljon ton stål och betong förvandlas inte till nanopartikeldamm på nanosekunder ens av deras favorit nanotermit. Tornen blåste ju bort! Att en för oss helt okänd teknik kom till användning är ett starkt indicium på att det inte var något skäggigt arabtroll som höll i trådarna från en grotta i Pakistan. Läs dr Judy Wood som “sanningsrörelsen” så ivrigt pestflaggar. Kan de inte tåla att det finns saker som de inte vet?

  “You can fool some of the people all of the time, and those are the ones you wanna concentrate on.” George W. Bush travesterar Churchill några månader efter 11/9.

 • Ett beklagligt faktum är trots allt att många människor vill ha en falsk världsbild eftersom den passar så väl med deras fördomar och förutfattade meningar.. Dit får ju rasismens och ytan parlament köpande snart sagt vilka förklaringar som helst få utgöra den högljudda kacklande majoritet de alltid villat låta som. Dessutom gör de “humor” av de besynnerliga förklaringarna som den underliga kulturbärande elit de helst vill tillhöra..

  “The magic bullet” kanske bjöd den magi all världens korruption ville ha som fundament till sina långtgående förklaringar i hur man bedrar en hel värld. Särskilt som det påstås att folk vill bli lurade…. Särskilt som det finns en besynnerlig politisk vinning av att folk lever i skräck och under förtäckta hot.. Vilket vi ju vi med visst ostiNATO de facto invaggas i…

  Mördar man fredsivrare, nedrustningsförespråkare och såsar till begreppen kan ju hel värld snart tro att vi blir tryggare med mera vapen, mera våld..

 • Citat: “vägen till fred i världen kan därför vara att en gång för alla göra upp med denna dolda maktapparat, hur media och den politiska processen fungerar.”

  Mer sant kan det knappast vara.

  Till detta ska tilläggas att i olika länder finns det olika vinklade nyheter. I nyhetsflödets manipulation skiljer man på enskilda länder och grupper med länder.

  Exempel.

  Under och innan andra världskriget har man haft hatpropaganda mot tyskar i kringliggande länder. När kriget fortskred mot sitt slut, blev tyskarna ett offer för den breda massan i dessa länder som var matade med hatpropaganda.

  Idag sker liknande drev mot Ryssland och Syrien och förut har detta skett mot Irak, Libyen och Iran. Alt detta sker för att människor ska acceptera maktspelet och krig. Om någon frågar sig hur detta är mögligt? Är vi så dumma att vi går med på detta och sedan gråter vi över konsekvenserna av detta som obönhörligen drabbar oss själva? I så fall har jag ett svar. När har du dömt någon sist? Har du rädslor i dig? Återigen är svaret att om man inte förändrar sig själv förändrar man inte världen.

 • Ett beklagligt faktum är trots allt att många människor vill ha en falsk världsbild eftersom den passar så väl med deras fördomar och förutfattade meningar.. Dit får ju rasismens och ytan parlament köpande snart sagt vilka förklaringar som helst få utgöra den högljudda kacklande majoritet de alltid villat låta som. Dessutom gör de “humor” av de besynnerliga förklaringarna som den underliga kulturbärande elit de helst vill tillhöra..

  “The magic bullet” kanske bjöd den magi all världens korruption ville ha som fundament till sina långtgående förklaringar i hur man bedrar en hel värld. Särskilt som det påstås att folk vill bli lurade…. Särskilt som det finns en besynnerlig politisk vinning av att folk lever i skräck och under förtäckta hot.. Vilket vi ju vi med visst ostiNATO de facto invaggas i…

  Mördar man fredsivrare, nedrustningsförespråkare och såsar till begreppen kan ju hel värld snart tro att vi blir tryggare med mera vapen, mera våld..

 • Citat: “vägen till fred i världen kan därför vara att en gång för alla göra upp med denna dolda maktapparat, hur media och den politiska processen fungerar.”

  Mer sant kan det knappast vara.

  Till detta ska tilläggas att i olika länder finns det olika vinklade nyheter. I nyhetsflödets manipulation skiljer man på enskilda länder och grupper med länder.

  Exempel.

  Under och innan andra världskriget har man haft hatpropaganda mot tyskar i kringliggande länder. När kriget fortskred mot sitt slut, blev tyskarna ett offer för den breda massan i dessa länder som var matade med hatpropaganda.

  Idag sker liknande drev mot Ryssland och Syrien och förut har detta skett mot Irak, Libyen och Iran. Alt detta sker för att människor ska acceptera maktspelet och krig. Om någon frågar sig hur detta är mögligt? Är vi så dumma att vi går med på detta och sedan gråter vi över konsekvenserna av detta som obönhörligen drabbar oss själva? I så fall har jag ett svar. När har du dömt någon sist? Har du rädslor i dig? Återigen är svaret att om man inte förändrar sig själv förändrar man inte världen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *