Ryska flygplan har förstört 60 IS-mål i Syrien bara det senaste dygnet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 oktober 2015
- NewsVoice redaktion

Ryskt flygvapen67 flygräder med plan av typen Su-34M och Su-25SM genomfördes uppger vicechefen för den ryska arméstaben generallöjtnant Igor Makusjev. Det uppger svenska Sputnik News. Planen startade från flygbasen Hmeimim.

Sex IS-baser och kommunikationscentraler samt 16 befästningar och defensiva positioner ska ha förstörts.

“Dessutom attackerade man en terroristbas och en ammunitionsdepå i Aleppoområdet. Cirka 200 terrorister dödades.”

Läs mer


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: ISISSyrien
Stöd NewsVoice 2024
 • James Corbett har knutit ihop punkterna bra i denna rapport och framför allt slutinslaget med Sibel Edmonds med sin slutkläm om vinststatistik för några vapentillverkare.
  Det eviga kriget som aldrig skall vinnas utan leverera vinst.
  http://www.youtube.com/watch?v=cCdaExnIpGs

  Episod 279, det tycks som om länkadressen är sabbad, så sök i så fall på
  Who Is Really Behind the Syrian War?

 • @Sture B 16 okt. 2015 at 15:17

  Tillbaks till Syrien!

  “Alla världens politiker är marionetter för den styrande oligarkin”

  Kanske det, men är det en enad global grupp som går i takt?
  Jag tolkar bildandet av BRICS-banken och Kinas egen “Internationella investmentbank” m.m. som direkt utmaning mot västvärldens “1%” bank- och företagsägarmaffia. Men jag har ingen fix åsikt i frågan. Har du kartlagt globala beroenden? Att man eventuellt lånat från världsbanken/IMF (lite skumt, Jeltsin) är ju i sig inget beroende, däremot om man i samband därmed förpliktat sig till något speciellt, eller är tvungen att förnya eller söka nya lån från desamma.

  Om “krigsfällan”

  Modus Operandi (i grova drag, hoppar över allt undercover) när väst vill starta nya krig har ju varit
  1. Propaganda
  2. Ekonomiska sanktioner, handelssanktioner
  3. Militärt angrepp

  Steg 3 har väl, åtminstone hittills, inte inletts förrän man genom propagandan nått en kritisk massa av folklig acceptans. Ibland stannar man vid steg 2.
  Visserligen ser jag NATO som en lydig förlängning av USA krigsmakt, men: europeiska militärledare (lydiga) är i beroendeställning av politiska ledare, av vilka de flesta visserligen är lydiga, men som inte vill drabbas av social oro och folkresningar, utan behöver kunna återväljas. (Skälen till sagda lydighet är ett stort kapitel)

  Finns det risk att Turkiet skapar en frizon inom Turkiet för IS, att användas mot kurderna? Syriska/ryska “Angrepp på Turkiet(NATO)” skulle ju kunna användas som trigger.
  Jag tvivlar dock på att det finns tillräcklig samverkande vilja/möjlighet att dra igång en total militär konflikt USA/NATO mot Ryssland + Iran + Kina. De som skulle önska en total global kärnvapenkataklysm, eller underskattar risk för en sådan, saknar förhoppningsvis möjlighet att ställa till någonting.
  Fast om/när kataklysmen startat så är ju folkviljorna i alla fall överspelade..

 • @ dolme

  Instämmer delvis; allting kuggar ihop, och det blir inte mycket att diskutera om inte ämnet i artikeln lyfts upp i en större kontext.
  Det jag menar med utspårad är att frågan om HBTQ kan ju styras vidare till Iran, vidare till en historisk återblick på begreppet “gossekärlek” i gamla Japan o.s.v., och då är ämnet ganska långt ifrån Syrien.
  Skulle önska att någon som har tid och ork kunde skriva en artikel om demoniseringen av Putin och Ryssland av västmedia och -politiker, gärna med utgångspunkt från händelserna i Georgien 2008, då samma propagandavalser kördes, även i Sverige.
  samt upplösningen av det problemet, som västpropagandan inte gärna berättat om.
  Känn dig gärna manad!

 • [DOLME AGERAR SOM ETT TROLL SOM SÖKER KONFLIKT PÅ NEWSVOICE – ALLTSÅ HAR SAMTLIGA KOMMENTARER AV DOLME RADERATS – MODERATOR]

 • @ Redaktörn

  HJÄLP! Totalt urspårat..
  Föreslår att skräpposter och kommentarer som spårar ur totalt från ämnet reduceras t.ex. till en rödmärkt knapp eller en länk man måste klicka på för att expandera skräpet. Anser som du att yttrandefriheten är viktigast, alltså ingen censur, men gärna förminska textmassorna enligt din kvalitetsbedömning. Det ser nästan ut som om man försöker dränka de vettiga inläggen…

  Stort Tack för ditt upplysningsarbete med NewsVoice!

 • [DOLME AGERAR SOM ETT TROLL SOM SÖKER KONFLIKT PÅ NEWSVOICE – ALLTSÅ HAR SAMTLIGA KOMMENTARER AV DOLME RADERATS – MODERATOR]

 • Henki skrev: “Visst det är inget brottsligt, men man önskar att inte alla teg. Newsvoice kommentarsfält rör sig tyvärr i en allt högre grad mot en brun gegga av totalitära ideer och antihumanism. Trist.”

  Det beror på vilka som kommenterar i så fall. Inte på NewsVoice. Kommentarsfält har en tendens att vara den sista anhalten för åsikter som inte annars får plats. Jag antar samtidigt att det är därför i princip alla stora tidningar stänger av kommentarsfälten.

  Om du ser kommentarer som du anser är “brun gegga av totalitära ideer och antihumanism” klaga med detta kontaktforumlär: https://newsvoice.se/klaga-pa-eller-tipsa-newsvoice-om-forbattringar/

  Ditt klagomål är det första med den rubriceringen som inkommit till NewsVoice.

 • @Henki

  Bara för att dolme skriver ett halvpuckat inlägg kan du inte begära att resten av kommentatorerna ska anordna en litterär prideparad i kommentatorsfältet. Jag själv har en polare som är bög (han kallar sig själv för det) och jag har inga problem med homosexualitet i sig, men det är en marginell avvikelse hos en procentuellt liten del av befolkningen. Själv är jag lite trött på den dagliga homosexpropagandan där denna avvikelse lyfts fram som det normala och rent av det önskvärda. För min del får män och kvinnor vara hur homosexuella som helst, men de behöver för den sakens skull inte dansa runt på gator och torg iförda i lila peruk och läderstringkalsonger. Inte heller är jag intresserad av att höra allt om denna lilla grupps alla olika fetischer. Jag springer fan inte runt och terroriserar min omgivning med berättelser mina egna små heterosexuella eskapader. Vad jag gillar, med vem jag gillar, in i minsta ångande detalj. Vissa grejer kan faktiskt stanna i sovrummet eller vilka andra mindre offentliga platser man nu råkar föredra. Om man på en daglig basis kör ned lite avvikande saker i halsen på människor kommer det till slut såna lite smått odiplomatiska motreaktioner som typ dolmes (med ett nick som rör sig i det homoerotiska gränslandet).

  I detta halvperverterade regnbågsland, där barn och ungdomar redan mår så dåligt så de tar livet av sig, är det tydligen extremt viktigt att de redan i förskolan får lära sig om typ “pappa Lars och mamma Arvid” och “farbror Ernst som klär sig i kjol och stay-ups”. Precis som om barndom och tonårstid inte kan vara omtumlande nog utan att staten ska gå in och vrida om skallen ett par snäpp till på ungarna.

 • Visst det är inget brottsligt, men man önskar att inte alla teg. Newsvoice kommentarsfält rör sig tyvärr i en allt högre grad mot en brun gegga av totalitära ideer och antihumanism. Trist.

 • Att någon vill införa “dödsstraff för all HBTQ(r)-verksamhet” rör sig inom rätten att ha en åsikt om vad som helst. Om personen dock hotar eller uppmanar någon annan att döda en eller alla HBTQ:are ja då blir det ett brott, antar jag.

  Personligen tycker jag kommentaren är väl magstark, men den är knappast brottslig.

 • För mig är det ofattbart att inte fler Newsvoice läsare eller redaktör reagerar när man talar om dödsstraff på hbtq!

 • @Sanningsministeriet

  Alla världens politiker är marionetter för den styrande oligarkin. Obama och Putin “is the same shit – but diferent oligarch” (och då har jag själv tidigare varit en ivrig Putinförespråkare, fråga Torbjörn). Jag tror mänskligheten är på väg att luras in i en fälla angående Syrien, precis på samma sätt vi blivit lurade så många gånger förut. Krig startas och bedrivs alltid under falska förespeglingar. Krigen är inte ämnade att vinnas utan deras främsta mål är att mala ned den delen av mänskligheten som är villig att ta till vapen. Kvar blir då de Idol/Big Brother tittande hjärndöda zombierna, som ibland tittar fram även här.

 • @Sture B
  Håller med om att Syrien blivit en fokalpunkt där USA:s (menar därmed självklart de krafter som styr USA) strävan efter hegemoni slår huvudet mot väggen i form av multipolära Ryssland och Kina m.fl.
  Men om USA fått hållas skulle Syrien (planenligt?) kollapsat till samma tillstånd som Afghanistan, Irak, Libyen m.fl., d.v.s. fallna “multikulturella” stater med inbördes strider, tillväxt av extrema grupper som IS och ännu större flyktingströmmar att rikta mot Europa.

 • @Raphael Mabo

  Du är såpass vilsen i verkligheten att du skulle kunna klämma in lite HBTQ-aktivism i ett kakrecept. För övrigt orkar jag inte kommentera hela ditt ogenomtänkta inlägg då jag insett att du är helt bortom all sans och balans. Du är en perfekt gjutform för alla andra blivande NWO-slavar.

 • Första världskriget började med skotten i Sarajevo som ursäkt och när det hela var över hade ca 17 miljoner människor dött. Andra världskriget sattes igång med Tysklands invasion av Polen, p.g.a. skärmytslingar kring den tysk/polska gränsen som förevändning, och när det var över hade ca 60-70 miljoner människor dött.

  I och kring Syrien har vi nu Ryssland, USA, Storbritannien, Frankrike, Turkiet, Israel, Iran, Saudiarabien och så många fler, så här är det bäddat för en katastrof. Man kan lugnt säga att tredje världskriget redan har börjat och nu kan vi bara vänta på att det ska sprida sig.

  Kan vi tangera de sammanlagda dödstalen från de båda föregående världskrigen,

  Yes We Can

 • Vad tycker du Henki? Ska ett folk, eller mänskligheten, följa det ovan, eller naturliga – eller ska vapnet “tolerans” få allt att återigen gå under i en slags kollektiv cancer?

  Det var inte länge sedan vi här i landet hade straff för pervo, för vi stod kvar i vårt mänskliga sammnahnag – kände vad som var fel/ont respektive rätt/gott, och ville skydda landet, trygga folkets överlevnad.

  Idag… idag ska man vända på allt “de” promotar, om man själv inte längre förstår något av värde – då hamnar man automatiskt rätt.

  Bara hjärntvättade förstår inte ett plus ett eller lär sig något av historien. Den långsamma död HBTQ(r)-aliens involverar sig i är långsam död över generationer/inkarnationer, men alla och hela samhället sjunker med, blir en mänsklighet som går EMOT sig själva, eller himlen, Lagen. Då går det åt pipan – det är kanske historiens enda läxa.

  Dödsstraff är ett milt straff i jämförelse med inlåsning i liten cell, ibland i isolering. Det är barmhärtigt både mot personen och samhället.

  I tex det eländiga Kina så får man dödsstraff för allt möjligt, utöver all vidrig tortyr.

  Idag har vi en så förvrängd programmering kring liv och död, och ser smärta och lidande som något som ska bekämpas. Men vem ser till vad som är orsak och verkan vad gäller problem, sjukdomar, katastrofer för person eller för större grupper eller mänsklighet?

  Idag promotas att folk ska ha smooth sailing att gå sin egen väg. Förr var man en del i något, en familj (riktig familj), som äldre guidade de yngre, en by, en klan – ett fungerande något/väsen. Idag är det inget mänskligt samhälle – så därför är man inte mån om att direkt trygga det sammanhang man är en del av – för man har inget naturligt sammanhang… och de som är som cancer tas inte av daga, eller sätts ut i skogen, utan de ska vara sänken för mänskligheten, allt för aliensismen skull. Fast folk kommer fortfarande inte att förstå varföör det finns så mycket sjukdom och cancer, för de kan inte relatera till något andligt, utan tror man kan vara hur som helst. Släpper man moral då går det under.

  Go figure.

  This is going to trigger a vociferous response from all the mind controlled muppets out there but so be it.
  http://web.archive.org/web/20130503163832/http://www.think-aboutit.com/reps/this_is_going_to_trigger_a_vocif.htm

 • Raphael Mabo, du gör mycket stor nytta genom att exemplifiera hur informativt handikappad man blir, om man enbart lyssnar på den ena parten och närmast religiöst tror på allt den säger. Du belyser därmed hur viktigt det är att lyssna på båda sidor, göra rimlighetsanalyser och om möjligt jämföra med tredjepartsinformation. Ett bra exempel angående “Putins invasion av Öst-Ukraina” är Organisation for Security and Co-operation in Euorope som har hundratals observatörer i östra Ukraina och vid ryska gränsen. Du läsa deras rapporter på
  http://www.osce.org
  I svenska medier kallar man organisationen försvenskat “OSSE”, om man nämner den överhuvudtaget.

 • @dolme: “dödsstraff för all HBTq-verksamhet”!! Driver du med oss eller menar du verkligen att de skulle avrättas??

 • Raphael, du upprepar ofta samma propaganda. Jag tycker att du bör utöva självkritik istället för att rikta den utåt. Du vet innerst inne att något är VÄLDIGT fel, men smiter från att se åt rätt håll – som alltid bara är en själv.

  Varje land ska vara suveränt, och klarar det så länge de inte tagits över av dåliga krafter, såsom det som styr Väst, kulturmarxism mm, med dess mål att lösa upp allts integritet, allt som har gränser. Det äär i varje normal tid då primärt för lands ledare att skydda man och kvinna, deras natur, och skydda familjen. Meningslöst att som vi säga vi ha försvar, ska bygga ut försvaret… samtidigt som man med andra handen till 100% har agendan att lösa upp inifrån.

  Trojanska hästar är våra ledare här.

  Pervo har getts väg att besitta all media på redaktioner och “styrenheter”. Så vi översvämmas av det – det är allt propaganda och lögn – det är “pressens frihet” att vara vapen för krafterna bakom den onda elitens propaganda. Du kallar det bara “pressfrihet”.

  Ingen vill ha cancer / kulturell degenerering >>> död – utom just dom krafterna som nu styr oss… – det skulle vara dödsstraff för all HBTQ(r)-verksamhet.

  Det finns inget sådant som medfödd perversitet. Det finns inbyggt en “spänning” mellan de två poler som utgör livet – man/kvinna, yang/yn, etc. Resten är död – men det tar sin tid.

  Alla ska bättra sig, och göra sig av med karma i ryggsäcken in ui sitt senaste liv och saker som besätter en. Dåliga beteenden – det är inte vad man ÄR, utan vad man håller på med.

  Alexander Dugin som är rådgivare till Putin säger (små utdrag, det blir för långt annars, tyvärr):
  – det säger ganska mycket om hur väsensskilt det är, vad vår media för ut i pervoagendan, jämfört med hur en person som förstår hur det hör ihop med vår tids kamp mellan ljus/gott och mörker/ont:

  Therefore, we must create strategic alliances to overthrow the present order of things, of which the core could be described as human rights, anti-hierarchy, and political correctness – everything that is the face of the Beast, the anti-Christ or, in other terms, Kali-Yuga.”

  Han säger att det i denna tid kommer det att vara en kamp mellan ljus och mörker, och kännetecken är det vi ser de använder sig av i degenereringen, såsom ”mänskliga rättigheter” – propagandan i den politiska korrektheten.

  Tyvärrr inser inte Dugin att Islam inte är en religion… utan han tycker man till och med (temporärt) kan liera sig med sådana krafter, för att stå emot Västs attack och förstörelse av vår egen kultur. Förstöra en kultur är ju att förstöra en grupp/etnicitets sammanhang, det man har med sig, bakåt, för att på så sätt ödelägga folks framtid, inte kunna räddas, eller klara sig, i det perspektiv de gamla krafterna har om ”lagen”, … som ovan så nedan…”..

  [KOMMENTAREN ÄR NEDKORTAD – OBS MAX 300 ORD/KOMMENTAR – MODERATOR]

 • Jag håller med i mycket du säger Raphael Mabo! Men sätter de sina egna politiska ambitioner högre än att få ett slut på kriget så fort det går? Låter man ett plågsamt krig pågå, för att man inte gillar den som kanske kortsiktigt vinner på att kriget tar slut? Hur långt är man beredda att gå över civila lemlästade lik?

 • Sputnik News är en rysk statligt kontrollerad propgandastation och PR-byrå för Putin och Kremls åsikter, det är knappast en trovärdig källa. Ryssland är ett land utan pressfrihet där nästan alla medier är statskontrollerade och där kritik mot Putin är ovälkommet. Ryssland är en diktatur idag, inte en demokrati. En diktatur där oppositionen förtrycks och där HBTQ-personer diskrimineras och där statens officiella strävan är “traditionella familjerelationer” där HBTQ ses som en “liberal idé” och “psykisk störning” istället för att se sexualiteten som medfödd. Jag är mycket kritisk till NewsVoices okritiska ryssvänliga hållning där Rysslands propaganda publiceras helt okritiskt och urskillningslöst.

  Och nej, jag försvarar inte USA:s aktioner genom detta. Det är fullt möjligt att vara kritisk mot både Ryssland och USA. Men det finns en viktig skillnad – USA har pressfrihet och leds av multinationella företag medan Rysslands leds av Putin. Sputnik News och Russian Today ingår i Putins destabiliseringskampanj för Västeuropa.

  Ryssland påstår att de har attackerat 60 ISIS-mål, men låt oss vara medvetna i detta om att Ryssland ser all opposition mot diktatorn Al-Assad som rebeller och ISIS. Dvs, alla andra oppositionella grupper som finns i Syrien och som agerar för demokrati och yttrandefrihet, de ingår i Rysslands egen definition av ISIS. Ryssland attackerar alla oppositionella mot diktatorn Al-Assad, inte bara ISIS-rörelsen. Och Ryssland attackerar även kvinnor och barn, det är många civila som dödas i stridigheterna. Jag tycker detta är fel!

  Krig kan aldrig lösas med krig. Rysslands krig i Syrien är ett krig mot demokrati och fred, ett krig för diktatur och Al-Assad. Putins syfte är att skapa en barriär mot väst i Mellanöstern. Han har inget intresse av demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter.

 • Varför tror jag att detta enbart är början på det militärindustriella komplexets plan att stjäla pengar från skattebetalarna, från de sjuka, gamla och från ungdomarna i Ryssland, EU och USA, alla kapitalistiska stater?

  Överallt i världen ser det militärindustriella komplexet till att matcha motståndarna jämnt mot varann så att förödelsen blir total. Sedan måste allt återuppbyggas givetvis och även detta ska skattebetalarna stå för.

  Och allra bäst var det ju för det militärindustriella komplexet i USA när USA sålde vapen till både Iran och Irak samtidigt…

  …men man vill väl som idioterna i riksdagen “skapa jobb”? …kanske även ge stackarna krediter som totalt förslavar dem?

 • Bara när man har mod att reagera kommer lösningar. Att acceptera det horribla utan att reagera är samma brott som att utföra brottet själv.
  Det verkar så att Putin fick vänta med detta angrepp till världs opinionen var redo, annars hade väl de mesta ignoranta medlöpare appellerad för en tredje Världskrig för att skydda det förrädiska plan med ISIS.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *